E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin, kopacak fırtınaya hazırlanıyor---

Bitcoin, kopacak fırtınaya hazırlanıyor

Bitcoin, kopacak fırtınaya hazırlanıyor
13 Temmuz 2022 - 11:17 borsagundem.com

Piyasalarda volatiliteyi yükseltecek ABD enflasyon verileri öncesinde Bitcoin, çıkacak fırtınaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, bir fırtına yaratma ihtimali yüksek ABD enflasyon verilerinden önce sakin bir seyir izliyor. Çarşamba günü itibariyle yatay bir seyre geçen Bitcoin, yatırımcıların alım satım seçeneklerini daraltıyor. Bitcoin yatırımcıları yöndeki belirsizliğin ortadan kalkması için beklemeyi tercih ediyor.

Bloomberg’den Joanna Ossinger’ın haberine göre, Asya piyasalarında 19.500 dolar civarında tutunan Bitcoin, gün içinde oldukça düşük bir volatilite kaydetti. Geçen haftanın sonundan bu yana yüzde 11’lik bir düşüş yaşayan Bitcoin’de enflasyon verisine geri sayım yapılıyor. Bitcoin’deki sakinlik küresel piyasalarda da gözleniyor.

Enflasyon verileri ise kripto para piyasaları için oldukça önemli bir değişken olarak merak ediliyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para yatırımcılarının enflasyon rakamlarına yönelik beklentisinin, yönü de tayin edeceği tahmin ediliyor. Beklentileri aşan ve yüzde 8,8’in üzerinde gelecek bir enflasyon verisinin FED’in parasal sıkılaştırma politikalarına ilişkin bahisleri sertleştirebileceği öngörülüyor. Bunda kripto para birimlerinin ve özellikle de Bitcoin’in spekülatif yapısının da etkisi bulunuyor. Enflasyon beklentilerinin düşük seyretmesinin ise piyasaları canlandıracağı düşünülüyor.  

8,5 altı enflasyon, yüzde 5 yükseliş

Melbourne merkezli alım satım platformu Pepperstone Group Araştırma Başkanı Chris Weston, yayınladığı notta, yüzde 8,5’un altındaki bir manşet enflasyonun, doların küresel bazda düştüğü ve Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para piyasalarının en az yüzde 5 yükseldiği bir senaryoya yol açabileceğini belirtiyor.

2021 yılı Kasım ayında 3 trilyon doları aşan kripto para piyasa değeri, Çarşamba günü 906 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2022 yılını adeta bir çöküş yılı olarak geçiren kripto para piyasaları, FED’in faiz artışları, Luna ekosisteminin dibi görmesi ve kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in çöküşü gibi birçok kötü gelişmeden de olumsuz etkilendi. Bu negatif gelişmeler Bitcoin’de bugün itibariyle yüzde 58’lik bir düşüş yaşanmasına olumsuz anlamda katkıda bulundu.

Aşağı yönlü momentum büyüyor

Kripto para veri şirketi CoinGecko’ya göre Kasım ayında 3 trilyon doları aşan kripto para piyasa değeri, Çarşamba günü 906 milyar dolar olarak gerçekleşti. 1 trilyon dolarlık hacme ulaştıktan kısa süre sonra tekrar bu seviyenin altına inen kripto para piyasalarında bu durum belirsizliğin yarattığı korkuyla açıklanıyor.

Teknik analiz şirketi Fairlead Strategies’in kurucu ortağı Teknik Analist Katie Stockton de bu belirsizliğe ve korkuya işaret ediyor. Stockton, “Uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında aşağı yönlü momentum büyüyor” diyor. Stockton, Bitcoin’in 18.300 dolar ve 19.500 dolarlık fiyat aralığını bir süre test edebileceğini belirtiyor.

Bitcoin’in 10 bin dolara düşmesi bekleniyor

 

Vebitcoin vurgununda 1316’şar yıl hapsi istemi

 

Bitcoin’de son 9 ayın en büyük yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)