E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin kâbusunun kaynağı Wall Street mi?---

Bitcoin kâbusunun kaynağı Wall Street mi?

Bitcoin kâbusunun kaynağı Wall Street mi?
24 Mayıs 2021 - 12:30 borsagundem.com

Küresel kripto para pazarında meydana gelen düşüşler Wall Street yatırımcılarından kaynaklı olabilir. Kripto para dünyasının en önemli 5 isminden biri düşüşün Wall Street’in spekülasyon iştahından kaynaklandığını belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz haftadan bu yana kripto paralarda kaydedilen düşüşler tüm dünyada yatırımcıların gündeminde. Dijital varlıklar alanında önemli isimlerinden birisi olan Barry Silbert, kripto paralardaki düşüşlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Forbes verilerine göre 2021’in başında 1,6 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Digital Currency Group’un Kurucu CEO’su Silbert kripto paralardaki düşüşün devamlılığının küresel borsalardaki seyre bağlı olduğunu söyledi.

Silbert’in yorumları Bitcoin, Ether ve diğer birçok alternatif varlığın en son yakaladıkları zirveye göre neredeyse %50 değer kaybettiği hafta sonunun ardından geldi. Coindesk’in haberine göre dijital varlıklardaki karışıklığın sebebi Çin’deki kripto para sektöründe oluşan çatırdamadan kaynaklanıyor.

Kripto paralara odaklanan dünyaca ünlü sitenin haberinde kripto borsası Houbi’nin bazı teklifleri sınırlandırabileceğini ve Çin hükümetinin kripto para birimleri konusundaki sert tutumu nedeniyle bazı ülkelerde kripto madenciliği faaliyetlerinin askıya alındığını belirtildi.

Yine de bir dizi ünlü kripto yatırımcısı, kripto paralarda gerçekleşen düşüşün dijital varlıklara ilişkin temel verilerden, değişen piyasa anlatısından veya piyasa düzenleyicilerinin en son hamlelerinden bağımsız olduğunu belirtiyor. Yatırımcılar bu düşüşlerin Wall Street’in spekülasyon iştahıyla daha fazla ilişkisi olduğunu öne sürüyor.

MarketWatch’un haberine göre milyarder kripto para yatırımcısı Silbert’in görüşleri de bu çerçevede değerlendirilebilir. Silbert genel inanışın aksine, hisse senetlerinin performansının yatırımcıların kripto paralarda ne kadar risk alabildiğine dair temel bir gösterge olabileceğine işaret ediyor.

Geçtiğimiz Pazar günü, servet danışmanlığı şirketi Mott Capital'den Michael Kramer de bir blog yazısında Bitcoin'deki en son yaşanan kırılmaların Wall Street'teki risk iştahının geçiş sürecinde olduğuna ve ayı piyasasına dönüleceğine işaret edebileceğini söyledi.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre kripto milyarderi Silbert bu alanda bilinen iki büyük işletmeyi kurmasının ardından kripto dünyasının önemli isimlerinden birisi haline geldi. Milyarder ünlü kripto fonu Grayscale Bitcoin Trust’ı yöneten yatırım şirketi Grayscale Inverstments’ın ve Coindesk’in sahibi olan Digital Currency Group’un kurucusu olarak biliniyor.

Silbert ayrıca yakın zamanda halka arz olan ABD’nin en büyük kripto borsalarından Coinbase Global’ın ve Ripple gibi şirketlerin de erken dönem yatırımcıları arasında bulunuyor. CoinTelegraph Silbert’i merkezi olmayan dijital varlıklar konusundaki en önemli 5 isimden birisi olarak belirtiyor.

Kripto piyasasında volatilite neden yüksek?

 

Kripto paralar 1 ayda yüzde 50 değer kaybetti

 

Borsalarda düşüş beklenmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tel24 Mayıs 2021 14:57

    Doğru tanımlama yapmalı. Cripto coinler Ponzi oyunu aracı! Yeni büyük takepler oluşturularak yeni büyğk miktar alıcılar mı coine sokulmazsa geri vites yapar ve zamanla çöker! Cripto coinler asla gercekten para olamaz değişim aracı olamaz

  • stalker24 Mayıs 2021 13:16

    geçen gün torun dedi ki dede sana bitkoyun alalım mı? dedim ki o nedir evladım sütü çok mudur nasıldır, güldü benim cahilliğime verdi gitti...:)))