E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin ipten düştü---

Bitcoin ipten düştü

Bitcoin ipten düştü
28 Aralık 2022 - 10:50 borsagundem.com

Yatırımcıları bezdiren 16.800 dolar seviyesi, aşağı yönlü olarak nihayet kırıldı. İp üstünde yürüyen Bitcoin, ipten düşerek son birkaç gündür yaptığı cambazlıklara böylelikle son vermiş oldu.

ULAŞ YAVUZ – BORSAGUNDEM.COM

Bitcoin, Noel tatili ve borsaların kapalı olmasının da etkisiyle birkaç gündür yatırımcıları çıldırtacak kadar dar bir bantta, ya da 'ip' mi demeli, hareket ediyor. Ediyordu demek daha doğru olur çünkü sonunda ipten düştü; düştü ve düşüş hala devam ediyor. Bu da son yazımızda değindiğimiz olası boğa tuzağı tehlikesinden şimdilik uzaklaştığımızı gösteriyor. Yani senaryomuza sadık kalmaya devam edebiliriz.

Senaryomuz yönün aşağı olduğu temeli üzerine kuruluydu, hala da öyle. Bitcoin 16.800 dolar civarında uzun süre oyalandıktan sonra, dün yeniden açılan borsalara paralel şekilde yönünü aşağı çevirdi. Ancak uzun süre piyasaya hakim olan düşük volatilite, Bitcoin’in menzilinde bazı değişikliklere neden oldu.

Bitcoin’in yeni diplere göz kırptığını söylemiştik, bu senaryo hala geçerliliğini korusa da eski gücünü yitirmişe benziyor. Düşük volatilite aynı zamanda kısa vadeli alım satımı da risk/ödül oranı açısından mantıksız kılmış gibi görünüyor. Bu da, pozisyonda kalma süresinin uzamasını daha riskli hale getiriyor. Yani yön aşağı olsa da, belirsizliğin arttığını dikkate alarak pozisyona giriş ve çıkış yerlerini belirlemek en makul seçenek gibi duruyor.

Belirtmek gerekiyor; bu yazıda yer alan verilerin ve yorumların herhangi bir yatırım tavsiyesi olması, yazıların doğası gereği mümkün olmayacak çünkü Bitcoin analizine odaklanan bu yazılarda ne alım ne de satım yerleri belirtilecek. Bu yazılarda sadece aşağıda yer alana benzer tepe ve dip seviyeler paylaşılacak ve strateji, psikoloji ve alım satım yerleri tamamen okuyuculara bırakılacak. Belirtilen seviyeler ise day trader, swing trader ve investor olmak üzere üç ayrı trader ya da yatırımcı profiline uygun şekilde belirlenecek.

Aşağıda yer alan seviyeler zamanla değiştiğinden, çünkü piyasalarda en önemli ve etkili faktör 'zaman'dır, bir gün önce gördüğünüz bir veriyi bir sonraki gün epey farklı, bir başka gün ise epey farksız görmeniz mümkün. Değişiklikler, grafiğin zamana nasıl tepki verdiğine göre şekillenecek. Teknik analizin artısı ve eksisi de zaten tam olarak burada yatıyor. Eksisi, sadece olmuş olanın belirleyebileceği ve dolayısıyla bazen az bazen de fazla olmak üzere sürekli bir geriden takip etme hali; artısı ise bunun böyle olduğunu bilerek ve bu verileri anlamlı varsayarak stratejinizi, planınızı ve riskinizi belirleme ve yönetme kabiliyeti.

Swing trader – 15.900 – 17.900

Investor – 13.500 – 23.000

Son bir notla bitirelim; piyasaları doğru tahmin etmenin zor olduğunu söylerler oysa piyasaları uzun vadede ortalama yüzde 50 oranında doğru tahmin edebilirsiniz. Piyasalarda asıl zor olan ise, piyasaları doğru tahmin ederken kazanabilmektir.

Bitcoin, borsa hareketlerini önceden haber mi veriyor?

 

Bitcoin boğa tuzağına mı hazırlanıyor?

 

Bitcoin'de toparlanma çabası

 

Bitcoin'deki kıpırdanma 'boğa' işareti mi?

 

Bitcoin yeni diplere göz kırpıyor

 

Yatırımcılar Bitcoin’den kaçıyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sedat KINAY28 Aralık 2022 13:52

    Şu ana kadar okuduğum en cahilce en saçma en boş yorumlama idi. Herkimseniz öğrenin daha sonra aktarım yapmayı deneyin. Cahil şimdi git piyasa bilgisi en önemlisi piyasa da ürün bilgisi edin.