E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin için kritik süreç kapıda!---

Bitcoin için kritik süreç kapıda!

Bitcoin için kritik süreç kapıda!
08 Ocak 2022 - 10:37 borsagundem.com

Son günlerde sert düşüşlere sahne olan Bitcoin kaldıraç oranı rekor kırdı. BTC fiyatında yüksek oynaklık kapıda…

Bitcoin fiyatı gerilerken yatırımcılar riski artırmaya başladı. BTC kaldıraç oranları tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı. Bitcoin (BTC) için tahmini kaldıraç oranı, CryptoQuant'a göre dün gece tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Diğer veriler, artan kaldıraçlı açık pozisyon miktarına işaret ediyor, ancak tasfiyeler nispeten düşük.

Zincir üstü analitik kaynağı CryptoQuant'a göre, Bitcoin fiyatı son dönemde sert bir şekilde geri çekilirken, tahmini kaldıraç oranı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,22'ye ulaştı. Veri, borsaların açık pozisyon miktarını kripto para rezervlerine bölerek çalışıyor. 0,22 gibi yüksek oran, daha fazla yatırımcının yüksek kaldıraç riski aldığını gösteriyor. Tersine daha düşük değerler, traderların türev ticaretinde giderek daha fazla riskten kaçındıkları anlamına gelir.

Bu arada 60 bin dolardan düşüşe geçen Bitconi fiyatı 42 bin dolar seviyesinde yatay seyre dönüştü.

100 BİN DOLAR BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi büyük kripto para birimleri son ayların en düşük seviyelerinde geziniyor olmasına rağmen Bloomberg analistine göre 2022 yılı içinde tüm zamanların en yüksek seviyeleri yakalanabilir.

Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone, perşembe günü yayımlanan piyasa analizinde bu yıl BTC ve ETH'nin sırasıyla 100.000 ve 5.000 dolara doğru gideceğini ileri sürdü.
McGlone, "Karşımıza çıkan en önemli konu, son kırk yılın en büyük enflasyonunu hedefleyen ve risk varlıklarının yükselmesi durumunda faiz oranlarını daha da yükseltmeye meyilli olan Fed” ifadesini kullandı.

McGlone ayrıca BTC, Ether ve ABD dolarına sabitlenen stablecoin’lerin 2022 yılında hakimiyetlerini sürdüreceğini, Binance Coin (BNB) ve Solana (SOL) gibi bazı 2021 yılında yükselen isimlerin ise “ilk beş arasındaki geçici ziyaretlerinin sonlanabileceğini” savundu.

Analiste göre Fed’in 2022'deki faiz artışları, Bitcoin’in geleneksel borsaya karşı "kazan-kazan senaryosu" oluşturabilir. BTC'nin bu yıl hisse senetlerine karşı "üstün" olması muhtemel.

McGlone, “spekülatif ve riskli varlıklar arasında kripto paralar en üst sıralarda yer alıyor, ancak ilk doğan isim [Bitcoin] hızla dünyanın dijital rezervi olmaya doğru ilerliyor” diye yazdı.

Güncel Bloomberg Intelligence'ın analizi, McGlone'un önceki benzer tahminleriyle örtüşüyor. Aralık 2021 başlarında analist, 2022'nin hem BTC hem de altın için iyi bir yıl olacağını ve sırasıyla 100.000 ve 2.000 dolara ulaşacaklarını ileri sürmüştü. Daha önce, Ekim 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk BTC borsa yatırım fonunun onaylanacağını da başarıyla tahmin etmişti.
McGlone, BTC'nin potansiyel olarak 100.000 dolara ulaşabileceğini düşünen tek isim değil. Goldman Sachs küresel FX ve EM stratejisinin eş başkanı Zach Pandl, yatırımcılara yönelik gönderdiği mektubunda Bitcoin'in önümüzdeki beş yıl içinde değer saklama aracı olarak altının pazar payının yüzde 50'sini geçebileceğini ve BTC fiyatının bundan yararlanarak potansiyel olarak 100.000 doların üzerine çıkacağını öne sürdü.

Kazakistan’daki kriz Bitcoin’i vurdu

 

Balinalar dipten Bitcoin topluyor

 

Bitcoin 5 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol Bartan08 Ocak 2022 23:32

    2008 den beri Fed in faiz politikası dünyayı paraya boğdu,paralar kripto,altın ve hisse senetlerine gitti. Teknolojinin gelişmesi mobil relefonla kripto para,hisse senedi ve altın alımı oyuncak haline geldi sonuç olarak FED'in faiz artırım orta vadede kriptolara olumsuz yansiyacak fakat teknolojik oyuncaklar olduğu müddetçe ilerde yine kazandırır.

  • Aaahhh08 Ocak 2022 11:16

    Bırakın insanları kandırmayı ayıptır olmayan birşeyi pazarlama yapmayın

  • okiman0708 Ocak 2022 13:20

    kafanı kullan kaybetme

  • Hakkı08 Ocak 2022 11:49

    Ne kandırması rumuz " b* kla yapılan bina s*dikle yıkılır "

  • ne kandirmasi08 Ocak 2022 11:41

    Bitcoin sayesinde bir ev iki araba sahibi oldum neyin kandirmasi