E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin için kader haftası!---

Bitcoin için kader haftası!

Bitcoin için kader haftası!
29 Ocak 2022 - 09:23 borsagundem.com

70 bin dolardan 35 bin dolara kadar gerileyen ve tekrar 40 bin dolar denemesi yapan ancak başaramayan Bitcoin için, 30 bin dolar seviyesi yeniden dile getiriliyor.


Çin tamamen yasakladı, Rusya tedbirleri artırıyor, Kazakistan elektriği kesti, AB ülkeleri yeni tedbirler için hazırlık yapıyor. Geçen yıl rekor üstüne rekor kırarak milyonlarca yeni yatırımcı çekmeyi başaran kripto paralar için düzenleme dönemi başlıyor. Bu gelişmeler de 70 bin dolara kadar yükselen Bitcoin’i 35 bin dolar seviyesine çekerken diğer kripto paralarda da sert düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 35 bin dolar seviyesinden yeniden 40 bin doları deneyen ancak geçemeyen Bitcoin bu sabah saatlerinde 37 bin Dolar seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Ancak önümüzdeki hafta ABD’den gelecek açıklamaların kripto para piyasasında yeni düşüşlerin önünü açacağı beklentisi ağırlık kazanıyor Beyaz sarayın önümüzdeki haftalarda ABD hükümetinin dijital varlıklara yönelik faaliyetlerine ilişkin bir kararname yayımlaması bekleniyor.

Beyaz sarayın planıyla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynak, Barron's gazetesine kararnamenin, bir ulusal güvenlik bildirisi kapsamında yayımlanacağı bilgisini paylaştı. Borsagundem.com’un araştırmalarına göre, Başkan Joe Biden’ın bildirisiyle beraber uygulanabilir bir yasal sistem geliştirmek amacıyla bazı devlet kurumları, kripto, stablecoin ve NFT alanında inceleme yapmak için görevlendirilecek.

TOPARLANMAKTA ZORLANIYOR

Bitcoin (#BTC), yeni bir düşüşün yolda olduğuna dair fikir birliğinin güçlendiği cuma günü, 37.500 dolarda direnç oluşturuldu.

BTC/USD, Fed açıklamalarının ardından 35.500 dolara kadar geriledikten sonra toparlanma yaşasa da, boğalar eski pik fiyat seviyelerini hatırlamakta güçlük çekiyor.

Şimdi ise fonlama oranlarının negatif bölgede olması, piyasanın 30 bin dolar desteği civarına bir ziyaret daha beklediğini gösteriyor.

Kripto araştırma şirketi Delph Digital, yeni raporunda "Fonlama oranları, yatırımcılar Powell'in enflasyon ile mücadele planından ürktüğünden dolayı Fed toplantısı sonrası negatif bölgede daha da ilerledi" diye özetledi.

Bu arada birikimcilerin piyasadaki gelişmeleri izlediği ve pozisyonlarını koruduğu biliniyor.
Altcoin'ler de ise cuma günü Bitcoin'in adımlarını izledi ve çok sınırlı hareket gösterdi. Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin Ethereum (ETH), gün içerisinde yüzde 1,1 değer kazandı. Piyasadaki işaretler, mevcut durumda Ether'in lehine dönüyor gibi gözüküyor.

Bollinger Bantları'nın yaratıcısı John Bollinger, ETH pozisyonu oluşturmanın zamanının geldiğini düşünüyor.

Bollinger, "Dün gece deneme olarak biraz ETH aldım ve kripto için yakın, çok yakına stop koydum... Altı saatlik grafikteki model hoşuma gitti ve giriş yapacak seviye arıyordum" diye açıkladı.

Bitcoin 40 bin doları geçemedi

 

IMF'den 'Bitcoin' uyarısı

 

Kripto boğası borsalarda sert düşüş bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bozan tari 31 Ocak 2022 13:48

    Öncesin.de bu işten yol yapanların yolunu bizde buldular zararım VAR ve carsız BİR şeklilde bekliyorum ha bire armut gibi düşüyor

  • Tekno papaz 30 Ocak 2022 21:14

    30k bekliyorum gelirse alırım eğer yukarı giderse 45 K üstünde alırım. Bu 30k larda 1 ay oyalansa süper olur.

  • Erkan Gökmen 30 Ocak 2022 12:05

    Millet istiyor ki cuma günü 2.000 yatırayım pazartesi günü 5.000 tl cekeyim. Yatırım yapmayı bilmeyen insanların elinde oyuncak oldu kripto sektörü. Artık yasal düzenleme şart. Bir şirket hissesine ulaşmak nasıl zorsa . Kriptoca da ulaşmak zor olmalı . Belli yasal yükümlülükleri karşılamalı alıcı . Banka da aylık hacmi 3.800 olan insanlar bu ise girmeye başladı boku cıktı .

  • Mucise Reis ;)30 Ocak 2022 22:54

    Hüsnü kardeş...Öyle deme. Bizler dünyada bu alanda egemen olucaz. Türkiye yasaları adam gibi çıksın Büyükj bir kaynağı Türkiye ye çekicez. Çok büyük döviz girdisini bu alanda sağlayabiliriz. Bir çok yazılımcımız Yurt dışından koparak Türkiye ye farklı alanalrda gelip Ar-ge yağarak dünyada egemen ödeme platformları ortay açıkarabilir. Engel olmasınlar yeterki. Mesela Öneri yazdım  GÖBEKLİ TEPE META  ortamında ziyaret edilmebilsin. kişi başı yabancıya 5 euro olsun. ne güzel gelir :D bu proje erkenden yapılmalı. aynı tip çalışmalar ile dünyanın bir çok yerinden proje alacak ekip bu alanda uzman, kaliteli personel vb yetişirse çok büyük projelşer döviz girdisi sağlarız.. siz olayın a sında anyasındasınız. biz konya yı geçtik... 

  • Hüsnü30 Ocak 2022 17:32

    Kripto oyuncak bile değil, bir kavram, söylem, yani gerçekte olmayan bişey.

  • Mucise Reis ;)29 Ocak 2022 20:51

    38-40 araası hacimli kırıp çıkarsa çıkar. Çıkmaz ise geri gevşemesi olası 32 - 34 - 36  felan filan...BTc böyle. Ama sektör her yıl daha çok ses getirmeye başladı. Bir yazılımcı 5 bin usd 10 bin usd alacağına, projeye ortak olup, 5 - 10 yılını verip çok güzel meta ortamlar kurabilir oluşturabilir.  Gençler her yönetime girdikçe bu alana ilgi her firma her şirket her arge de olacak. Gelecek meta oldu. Bir iha nasıl uydu ile kullanılıyor afganistanda uçuruluyorsa, gelecekte. evinden sende bir kargo kamyonunu kullanabileceksin. Yada evinden tır kullanacaksın :D ya ELON MASK internet uydularını boşa göndermedi.  Türkiye de bile kullanılabiliyor. ELON patron gelecekte onbinlerce yazılımcı alacak. Sizlere şaka geliyor. Gelecek dehşet geliyor. Meta arsa al-arsa sat oyun oyna deil. Göz doktoru tıra yüklenen uzakdan kumandalı tobot ile, meta da İtanbul hastanede amelliyat yapacak :D ya yazılımcı lazım bol bol. f16 lar uzakdan kumanda çalışıyor ABD deşuan. Gelişecek bu işler...

  • Mucise Reis ;)30 Ocak 2022 22:50

    Hacı.... herkes bildiği işi yapsın : )  Bildiği çevreyi konuşup araştırsın. Yazılımdan anlayan varsa gönder bana :D ABD başkanı o dönem , uzay araştırmalarına kaynak aktarımında onayda uzalaşmacı deildi. Neysei Başkan malum starwars  izledikten sonra. Gelecek uzayda olabilir daha da etikendim bilim kurgu ve hayal dünyasının sonu yok dedi. ABD kaynağı uzay araştırmalarına aktardı.. Gel gelelim maydonozlar sebzeler yetiştirilmeye çalışılıyor... Kullandığın bilgisayarda hayaldi, Cep telefonlarıda. Hayaller üzerine yazılımlar yapılır. Hacı dualarınız eksik etme bizlerden ...  İhalarıda hayaller ile uçurduk, sihalarıda, Hayal etmek iyidir. Bendin ülkemde 5 tl olacak litresi diyerek yaşıyoruz : ) hayal.di....Bakarsın gerçek olur...Anjiyo çektirdiğin yazılımlarda var:D beyin filmi yazılımlarda... boş yaşama hacııı : ))

  • Derviş30 Ocak 2022 22:48

    Ordan burdan duyduğun üç beş moda terimlerle buradan mavra okuyorsun. Son ırmak kuruduğunda son ağaç yok olduğunda son balık öldüğünde paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacaksınız, bir lokma ekmek diye yalvaracaksınız.

  • Hacıbektaş30 Ocak 2022 17:30

    Mecusi reis hayal alemindesin, bir virüs 2 senedir senin gözünde büyüttüğün balonları bum yaptı, tüm bilimini ilimini tuş etti, çapın kadar konuş tarhana filan karıştırma, onun ne denli besleyici olduğu kanıtlıdır. Sen çin tuzu katkılı burgere talim ettiğinden ülke ve dünya gerçeklerine yabancı, onun bunun peşinde koşan kişiliksiz bir eziksin.

  • Mucise Reis ;)30 Ocak 2022 13:06

    Sen mesleğini icra et. Yeterki yolları tıkama. Sen iç tarhana çorbanı. :D robotlar amelliyata başladı bazı hayvanlarda sıfır hata sonuç alınıyor. insan dişininden çaliteli dikiş atıyor hedef = tıra ürün yüklenecek attım afrikaya gidecek. meta ortamında x ülkeden doktorlar afrikaya gitmeden tırdaki araca kumanda edecek :D yani sistem yapıldı seri üretim yok testler var :D ... f16 abd eski uçaklarını eğitim uçuğu test olarak şuan kullanıyor, hedef reflekslere göre gelişim icat şuan abd ordusunda kullanılıyor :D ... kargo araçları var, 5 kamera tesle tarzı radar ile evden kuman ediliyor, seri üretim yok şuan izinler belgeler onaylanınca olacak. hız düşük olan bir araç olacak :D bunlarda meta sistemin ilk örnekleri. resi üretim ile meta sistemleri ile herşey değişecek. Elen uydularına Türkiyeden abone olabilirsin. Ağrı dağı tepesinde bile internet kullanabilirsin :D uydu internet. Yazılımcı ol BİT sat, satırı para :D Tarımda gelişecek tabi.

  • Hakkı30 Ocak 2022 11:19

    He yav, millet sofraya bit koyup bit yemeye başladı, buğday da neymiş(!)

  • LEVENT OZKAN29 Ocak 2022 15:24

    BİTKOYİİN 10000DOLARAKADAR ONECEK ELİNDE OLANLAR SATSİN BEKLESİN ALTAN ALİN

  • TAMİZ KARTALGÖZ29 Ocak 2022 11:00

    Biccoin yakında 1000 $ olur diyorum.eteryum da 250 $ olacağını tahmin ediyorum.

  • Eren Yuva29 Ocak 2022 15:20

    Yok btc 200 usd fazla hayal kurma bence.

  • Hakkı29 Ocak 2022 10:30

    Kapat kapat perdeleri,,,bu komedi/soygun bitti.

  • Burak29 Ocak 2022 09:52

    Millete iyi pazarlarına. Şimdi herkes intihara gidiyor