E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin için 4 senaryo---

Bitcoin için 4 senaryo

Bitcoin için 4 senaryo
18 Kasım 2020 - 09:32 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı 22 bin dolara doğru ilerliyor. Analistler yükselişi destekleyebilecek 4 faktörü açıkladı.

Lookintobitcoin.com'un yaratıcısı Bitcoin (BTC) analisti Philip Swift, kripto paranın 22 bin dolara doğru ilerlemesinin dört nedenini açıkladı. Hem ağ esasları hem de teknik faktörler, en büyük kripto paranın yükseliş ivmesinin güçlendiğine işaret ediyor.

Bir yıllık HODL (parayı elinde tutma) oranı, borsaların Bitcoin rezervlerindeki gerileme, nötr fonlama oranları ve kurumsal birikimler, Bitcoin rallisinin uzun olacağını gösteriyor. Swift, şöyle belirtti:

1 yıllık HODL yüzde hala oldukça yüksek mi? Evet. Borsalardan Bitcoin çekiliyor mu? Evet. Fonlama oranları hala nötr mü? Evet. Kuruluşlar hala satın alıyor mu? Evet. Güzel, fiyat birkaç hafta içinde 22 bin dolara ulaştığında görüşürüz.


Bitcoin fiyatı, 1 Ekim'de yılın dördüncü çeyreğinin başlamasından beri 10.773 dolardan 16.730 dolara yükseldi.

Bitcoin sektörü, elinde uzun süre Bitcoin bulunduran yatırımcıları “HODLer” olarak adlandırıyor. Bir yıllık HODL dalgası göstergesi, Bitcoin biriktiren yatırımcı sayısında son bir yıldaki artışı ortaya koyuyor. Mart ayındaki çakılmadan beri bir yıllık HODL dalgası, yüzde 59'dan yüzde 62'nin üzerine yükseldi. Tüm zamanların en yüksek seviyesinde olan bu gösterge, net bir birikim trendine işaret ediyor. HODLer sayısının artması, Bitcoin satın almaya ve uzun süre elde tutmaya gösterilen ilgiyi yansıtıyor. Mevcut trend, yatırımcıların uzun vadede daha geniş çaplı bir Bitcoin rallisi beklediği anlamına geliyor olabilir.

NÖTR FONLAMA

Bitcoin fonlama oranları, boğa döngüleri sırasında birikimci veya alıcıların kısa vadeli satıcıları bastırmasıyla birlikte önemli derecede fırlayabilir. Bitcoin vadeli işlem piyasası, fonlama oranı mekanizmasını piyasadaki dengeyi korumak için kullanıyor. Uzun pozisyonları kısa pozisyonlardan fazla olması halinde fonlama oranı pozitif oluyor. Bu durumda alıcıların kısa vadeli satıcıları teşvik etmesi, aksi durumda ise tam tersinin olması gerekiyor.

Bitcoin sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin ortalama fonlama oranı mevcut durumda yüzde 0,01 oranında. Fonlama oranı geçtiğimiz birkaç ay boyunca da yüzde 0,01 civarında veya biraz altında kaldı. Bu durum, alıcı ve satıcılar arasında denge olduğunu gösteriyor.

BİTCOİN REZERVLERİ

Geçtiğimiz ayda yaklaşık 145 bin Bitcoin borsalardan çekildi. Borsalardan ayda 2,3 milyar dolar değerinde Bitcoin çıkması, yatırımcıların Bitcoin birikimlerini uzun bir süre boyunca tutma niyetini gösteriyor. Yatırımcıların birikimlerini satmak için borsalara Bitcoin yatırması gerekiyor. Bu nedenle borsalardan çıkışın artması, genellikle yatırımcıların Bitcoin birikimlerini uzun süre boyunca ellerinde tutmayı planladıkları anlamına geliyor.

ABD'de Grayscale, kurumsal yatırımcıların Bitcoin yatırımı yapmak için bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. ABD'de halka açık işlem gören Grayscale Bitcoin Tröstü, bir borsa yatırım fonuna en yakın yatırım aracı konumunda. Grayscale'e göre şirket, çeviri yayın saati itibarıyla değeri 8,35 milyar dolardan fazla olan yarım milyondan fazla Bitcoin'i elinde bulunduruyor. Bitcoin'in 2020 başlarından beri güçlü bir iyileşme göstermesiyle birlikte kuruluşlar, Bitcoin biriktirmeye devam etti. Altının performansını sürekli olarak geride bırakan Bitcoin, bu yıl içerisinde bir değer saklama aracı olarak kuruluşların daha çok ilgisini çekti.

Kemal Cenk Erdem, Bitexen’i anlattı

 

Bitcoin mi, EXEN Coin mi?

 

Türkiye’nin ilk milli Coin’i EXEN’de hedef büyük, talep de...

 

Bitcoin 18 bin doları da aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)