E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin için 2022 tahminleri---

Bitcoin için 2022 tahminleri

Bitcoin için 2022 tahminleri
04 Ocak 2022 - 09:38 borsagundem.com

Yıl sonunda diğer riskli varlıkların aksine şahinleşen Fed’in verdiği mesajlarla bir miktar gerileyen ve yatay bir seyir izleyen kripto paraların 2022’deki görünümleri için kilit rol oynayacak en önemli faktör Fed’in izleyeceği para politikası olacak.

Enflasyonu dizginlemek isteyen Jerome Powell’ın FED’i parasal sıkılaştırmayı ne kadar ileri götürecek? Bu sorunun cevabı Bitcoin’in 2021’de sergilediği yüzde 60’lık yükselişini sürdürüp yeni yıla da damga vurabilmesi konusunda belirleyici olacak.

Başka bir düşünce ekolü de Meta Platforms Inc. (eski adıyla Facebook) ve Apple Inc. gibi teknoloji devlerinin metaverse alanına gittikçe daha fazla odaklandığı ve tüketicilerin NFT’lere olan ilgisinin yığıldığı bir bir ortamda kripto paraların makroekonomik dengelerden bağımsız olarak yükselmeye devam edeceğini öngörüyor. Bitcoin pazartesi sabahı yüzde 0,5 artarak 47.250 dolar civarında işlem gördü.

Dört piyasa uzmanının 2022 yılında token ve kripto evreniyle ilgili görüşleri şöyle;

Bitcoin’de teknik analiz boğa piyasasına işaret ediyor

“Uzun vadeli trendler için takip ettiğimiz göstergeler Bitcoin’in uzun vadede yükseliş trendini devam ettireceğini söylüyor” diyen Fairlead Strategies LLC Kurucu Ortağı Katie Stockton, “Uzun vadede yükseliş trendinin kendisini koruyacağını ve yukarı doğru sert kırılmaların 90 bin doları bulabilecek yükselişlere izin verebileceğini öngörüyoruz. Kısa vadede aşağı yönlü hareketlerin biteceğine dair işaretler mevcut olsa da bir düzeltme hareketi ihtimali hala mevcut” yorumunda bulundu.

FED ve Metaverse

“Bitcoin’i 2022’de etkileyecek bir numaralı faktör Merkez Bankaları Politikaları olacak” diyen Kripto platformu Nexo’nun Yönetici Ortağı Antoni Trenchev “Kripto paralar üzerinde müthiş etkileri olan ucuz kredinin yakın zamanda bir yere gideceği yok çünkü Fed tahvil piyasasında olumsuz bir tepkiye neden olacak ve hisse senetlerinde yüzde 10-20 civarı bir düşüşe neden olacak kararları alacak bir omurgaya sahip değil” ifadelerini kullandı.

Trenchev 2022’nin çalkantılı geçeceğini yine de Bitcoin’in Haziran ayı sonunda 100 bin dolara ulaşacağını öngörüyor. Bununla birlikte Solana ve Avalanche gibi tokenlerin 2021'de elde ettikleri katlanan kazanımları tekrarlamasının zor olduğunu, bunun yerine “kibir, tavır ve yozlaşmış anlatılarla dolu bu start-upların”, Ethereum ve benzeri kripto paraların yaşadıklarına benzer büyüme zorluklarıyla karşı karşıya kalacaklarını belirtiyor.

2022 için heyecanlı olduğu asıl konunun Metaverse olduğunu belirten Trenchev Metaverse’in büyük bir potensiyeli olduğunu ve önümüzdeki senenin ana konusunun Metaverse altyapısı ve oradaki ekonominin önemli bir parçası olacak NFT’ler olacağını düşündüğünü kaydetti.

Şüpheciler

“Kripto dünyasında spekülatif coşkunun devam etmesini beklememe rağmen bu piyasa teknolojideki balon değerlemelere benzer şekilde 2022’de çok daha zorlu bir ortamla karşı karşıya kalacak” diyen Oanda Asia Pacific Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley “En önemli neden FED’in yapacağı faiz artırımları ki büyük ihtimalle diğer merkez bankaları da bu kararı takip edecek. Bu durum kripto paranın itibarı paraya alternatif olduğu iddialarını teste tutacaktır. Kripto dünyası üzerinde devamlı bir tehdit olarak bekleyen regülasyon beklentisi dürüstçe söylemek gerekirse her hafta geleceğin teknolojisi olarak tanıtılan yeni bir paranın çıkması piyasada etkili olan şeyin blok zincir teknolojisi değil spekülasyon olduğunu gösteriyor. Ben hala herhangi birinin nasıl geleceğin teknolojisi olacağını anlamakta zorlanıyorum. 2022’de bir süre daha bu gidişat sürebilir ama bu kralın çıplak olduğu gerçeğini değiştirmiyor” İfadelerini kullandı.

App Store Beklentisi

“Kripto dünyasının uygulama mağazası olma yarışı başladı” diyen Chainanalysis Başekonomisti Philip Gradwell “Web 2.0’dan öğrenilen en önemli ders tüketicilerin platformları sevdiğiydi ve ben bu durumun Web 3.0’da da değişeceğini sanmıyorum. Şu anda müşteri ilişkisine sahip olan ve tedarikçileri bir araya getiren bir kripto platformu yok. 2022'de birçok şirketin bu platformu oluşturmak çin yarışacağını fakat DeFi ve NFT'leri entegre eden Coinbase’in bu alanda başı çekeceğini tahmin ediyorum” yorumunda bulundu.

Bitcoin nasıl zirve yaptı, tekrar yükselir mi?

 

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin engellerini aşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)