E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin hesap sayısı yüzde 47 azaldı---

Bitcoin hesap sayısı yüzde 47 azaldı

Bitcoin hesap sayısı yüzde 47 azaldı
08 Haziran 2021 - 10:57 borsagundem.com

Veriler, aktif bitcoin adreslerinin sayısının 15 Nisan zirvesinden %47 düştüğünü gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Blockchain analitik firması Glassnode’un verilerine göre, aktif bitcoin adreslerinin sayısı Pazar günü 15 Nisan'daki 1.36 milyonluk zirvesinden %47 düşüşle 716.000’e düştü.

Aktif bitcoin adres sayısı, zincir üstü işlemler, değer yerleşimi ve blok zincirinde yaklaşan bir bloğa dahil edilme aciliyeti için piyasa talebinin bir işaretidir. Düşen bir bitcoin aktif adres rakamı, tipik olarak ayı piyasalarıyla çakışıyor.

2017'de, bitcoin fiyatı 16 Aralık'ta jeton başına 19.587 doların üzerindeyken 5 Şubat 2018'de 6900 doların altına düştüğünde, aktif adreslerin sayısı da 14 Aralık 2017'de 1.284 milyon yüksekten Şubat'ta sadece 528.000'e düştü.

Glassnode'un haftalık zincir içi raporunda, "özellikle bu hafta zincir içi talepteki büyüme, önemli geri çekilmeler gösteren bir dizi zincir üstü ölçümle birlikte belirgin şekilde yavaşladı” denildi.

Bitcoin için düşüş haberleri, Bitcoin Magazine'in hafta sonu Bitcoin 2021 Miami konferansını satmasından sonra geldi. 12.000'den fazla katılımcı, bitcoin ve kripto para birimi gelişimini desteklemek için Miami'ye indi.

MicroStrategy'den Michael Saylor ve Twitter'dan Jack Dorsey gibi konuşmacılar, dijital varlıklardan ve küresel finansal sistemi değiştirme potansiyellerinden binlerce tezahürat hayranına bahsetti. 

Konferans ayrıca El Salvador başkanı Nayib Bukele'nin kripto topluluğuna El Salvador kongresine ülkede Bitcoin’i yasal ihale haline getirebilecek bir yasa tasarısı gönderdiğini söyleyen bir duyuruya da ev sahipliği yaptı.

Yükseliş haberlerine rağmen, bitcoin fiyatı geçen hafta 34.000 ila 39.000 dolar arasında işlem gördü ve 40.000 dolarlık kilit direnç seviyesini geri almak için mücadele etti

Şimdi, Glassnode'dan gelen veriler, bitcoin'in son zirvesine kıyasla aktif bitcoin adreslerinde sürekli bir düşüş olduğunu öne sürüyor, kripto para birimini çevreleyen düşüş tonuna katkıda bulunuyor.

Elon Musk'ın bitcoin duruşunu açıkça tersine çevirmesi, bitcoin'in beklentilerine de zarar vermiş olabilir. Musk, geçen hafta Twitter'a kalbi kırık bir emoji gönderdiğinde bitcoin ile potansiyel bir bölünme sinyali verdi.

Tesla CEO'sunun son bitcoin yorumları Cuma günü "hacktivist" grup Anonymous'un öfkesini çekti. Grup, Muskkripto para birimlerini "sürekli trollemesi" nedeniyle hedef alan bir video yayınladı.

Grup, "Geçtiğimiz birkaç yılda, milyarder sınıfındaki herhangi birinin en olumlu itibarlarından birine sahip oldunuz çünkü çoğumuzun elektrikli arabalar ve uzay araştırmalarıyla dolu bir dünyada yaşamak zorunda olduğu arzusundan yararlandınız. Son zamanlarda... insanlar seni ilgi bekleyen başka bir narsist zengin herif olarak görmeye başlıyor" açıklaması yaptı.

Ethereum Bitcoin’in tahtına ilerliyor

 

Avrupa borsaları, Almanya hariç yükselişle açıldı

 

Global minimum vergi anlaşması Wall Street’i korkutuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet YILMAZ08 Haziran 2021 15:19

    Coin piyasasi savas alani gibi kiliçlar cekildi. Çok Dolar akacak :)

  • Mehmet YILMAZ08 Haziran 2021 14:49

    Coin piyasasi savas alani gibi kiliçlar cekildi. Çok Dolar akacak :)

  • Berber Bekri 08 Haziran 2021 13:32

    Daha dur ne beddular edecekler mağdurum da mağdurum diye bağıracaklar bit den coin mi olur bit pire bunlar asalaktır Haydi Türkiye ileri....

  • Gercekler 08 Haziran 2021 12:25

    Dğnyadaki bütün “işi bilen işe gitmeyen” bütün yazılımcılar ile işbirliği payronlar coin üretip satmadan köşeyi döndü. Bu sahte projeleti “ tahüt, proje” falan deyip iyi yediriyorlar insanlara. Yazılımcılar medyada da etkililer “ geleceğim parası, finasal devrim, gelecekte bu paralar kullanılacak” diye fake olguları insanlara iyi empoze ettiker. İnsanlar iyice döğüşlendimi hepsinin bir bir fişi çekilir! Yazılım silinip kayboldumu coinler de yok olur! Cüzdanlar yok oldumu coinlerde buhar olur!

  • Serdar08 Haziran 2021 12:20

    Ne güzel! Bir kaç yü bin dolarlık yatırımla bir coin üretiyorlar, insanlara bir karşılığı olmayan sahte paraları ihrac edip yüzlerce milyar veya milyarlarca dolar gercek parayı ceplerine atıp büyük kazanıyorlar! Akkılı adamların ahnak sürüleri ütme aracı sadece! Geleceğin paraları imiş sevsinler onları!

  • Eser08 Haziran 2021 12:18

    “Geleceğin parası gelecekte bu paralar kullanılacak” diye hergün yayınlar yapılıyordu ve sürüler coinlere saldırdı! Şimdi herkes anladı bu coinler asla değişim aracı olanaz, sadece sanal fşnasal oyun coinleti. Bu sahte sanal cripto paraların yazılımını yapıp üretip coinleri piyasaya sürerek sürüleri söğüşleme aygıtı olduğunu herkes görmeye başladı! Önce yemlediler sürüleri sonra söğüşlediler!

  • Aqua08 Haziran 2021 12:05

    Bu düşüşten de kâr çıkar iyi takip etmek lazım.

  • Princess 08 Haziran 2021 11:39

    Miami konferansı çok önemli, bitcoine hesa ı azalsa da birim fiyatı düşük, gelir getirecek nispeten sağlam diğerlerine bakmak lazım