E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin gerilemesinde analistlerin sakinliği!---

Bitcoin gerilemesinde analistlerin sakinliği!

Bitcoin gerilemesinde analistlerin sakinliği!
22 Kasım 2021 - 17:37 borsagundem.com

Haftaya düşüşle başlayan Bitcoin fiyatı için analistler sakin değerlendirmeler yapmayı tercih ediyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı yeni haftaya düşüşle başlarken gün içi kısa zaman aralığındaki verilere göre 57.000 dolar desteğine tutunmaya çalışıyor.

60.000 dolar dirence dönüştü

BTC/USD paritesi, pazar günü 60.000 dolara kadar yükseldikten sonra yeni haftanın ilk saatlerinde sert biçimde düşüşe geçti. 22 Kasım itibarıyla parite, gün içinde en düşük 56.825 dolar değerini gördü.

Parite, geçtiğimiz hafta içinde 55.600 dolara kadar gerilemişti. Bu seviye, ay içindeki en düşük değere işaret etse de piyasadaki genel duygu durumu ilerleyen günlerde pozitife dönmüştü.

Haftalık kapanışı sakin biçimde gerçekleştiren Bitcoin için analistler, piyasanın genel durumunu tanımlamak için uzun vade üzerinden değerlendirme yapıyor.

Twitter üzerinden piyasa değerlendirmesi paylaşan Rekt Capital, "200 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) ekim ayı itibarıyla aşılmasının ardından BTC fiyatında tüm zamanların  en yüksek değeri elde edildi. ATH ardından geri çekilme yaşansa da, parite hala 200 EMA'nın yüzde 50 üzerinde" ifadesini kullandı.

Uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin beklentisi hala yükseliş yönünde.

Diğer taraftan, geçtiğimiz hafta “korku” seviyesine kadar gerileyen Kripto Korku ve Hırs Endeksi, Bitcoin 57.000 dolar civarında gezinirken “nötr” bölgeye yükseldi.

Ağa ait temel verilere göre, hash oranının tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın ilerlemesi ve 27 Kasım tarihinde gerçekleşecek bir sonraki ayarlamada zorluk seviyesinin artması bekleniyor.

Bu arada deneyimli bir trader olan Pentoshi, 59.000 ila 61.000 dolar arasındaki alanın geri kazanılması durumunda, spot piyasada uzun pozisyonlara yeniden girmenin mümkün olacağını ileri sürdü.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2,56 trilyon dolar olarak hesaplanırken, Bitcoin’in hakimiyet oranı ise yüzde 42,1 seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin'de yükselişin sürmesi için 61 bin doların geçilmesi gerekiyor

Bitcoin şehri kuruluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)