E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin fiyatındaki gerileme piyasayı tedirgin etti---

Bitcoin fiyatındaki gerileme piyasayı tedirgin etti

Bitcoin fiyatındaki gerileme piyasayı tedirgin etti
22 Eylül 2021 - 10:44 borsagundem.com

Bitcoin fiyatı, altı haftadır ilk kez 40 bin doların altına geriledi.

Haftaya 47 bin 300 dolarda başlayan BTC, 21 Eylül kapanışına doğru 39 bin 650 dolara gerileyerek yüzde 16 düşüş gösterdi. Bitcoin, 50 bin doların üzerine çıktığı 7 Eylül'den beri ise yüzde 25 değer kaybetmiş oldu.

Diğer yandan Bitcoin, 20 Temmuz'da 29.300 dolara gerilemişti ve o zamandan beri yüzde 80'den fazla toparlanma göstererek, çeviri yayın saati itibarıyla 42 bin doların üzerine yükseldi.

21 Eylül'de değer kaybı yaşayan tek kripto para Bitcoin değildi. CoinGecko verilerine göre en büyük 30 kripto paranın 29'u, geçtiğimiz 24 saatte değer kaybetti.

Kripto Korku & Hırs Endeksi'ne göre bu durum, piyasa duyarlılığının "aşırı korkuya" dönmesine yol açtı. Piyasa duyarlılığı, yalnızca bir ay önce "aşırı hırs" bölgesindeydi.

Kriptonun lafını esirgemeyen eleştirmenleri, bu düzeltmeyi felaket tellallığı yapmak için fırsat bildi. Twitter'da 300 bin takipçisi olan “Mr. Whale”, ayı piyasasının başladığını ileri sürdü.

Altın yatırımcısı Peter Schiff ise altcoin'lerdeki büyümenin yakında talebi geçeceğini ve kripto balonunun nihayetinde patlayacağını söyledi. Bitfinex'ed ise Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin borçlarının Tether rezervlerini ve genel anlamda kripto piyasalarını sistematik risk yoluyla tehdit edeceğini düşünüyor.

Diğer yandan SEC Başkanı Gary Gensler, geçtiğimiz akşam yaptığı açıklamada stablecoin'leri poker çiplerine benzetti ve sektörün daha sıkı denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Diğer yandan Kripto Twitter'ın büyük çoğunluğu, dip fiyatı alım yapma fırsatı olarak kullandıklarını açıkladı. Analistler, Bitcoin'in belirli bir seviyeye tutunduğu sürece iyileşme göstereceğini düşünüyor.

Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, CNBC'ye yaptığı açıklamada BTC 40 bin doların, ETH ise 2.800 doların üzerine tutunduğu sürece endişelenmeyeceğini belirtti.

Analist William Clemente III de Bitcoin'in likit arz tabanı ve "gerçek zamanlı nadirliği" nedeniyle 39 bin doların altına düşmesinin olası olmadığını düşünüyor.

ABD'nin SPK'sından kripto para uyarısı: Ömrü kısa olur

‘Kriptolarda düzenlemeyi abartmayın’ uyarısı!

Bitcoin fiyatı 40 bin dolardan sekti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)