E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin ETF'lerine 50 milyar dolardan fazla yatırım beklentisi---

Bitcoin ETF'lerine 50 milyar dolardan fazla yatırım beklentisi

Bitcoin ETF'lerine 50 milyar dolardan fazla yatırım beklentisi
20 Ekim 2021 - 16:28 borsagundem.com

Fundstrat kurucu ortağı Tom Lee, kripto topluluğunda borsada listelenmesi coşkuyla kutlanan ETF’nin sektöre ciddi miktarda yatırım çekebileceğine inanıyor. Lee, "İlk yıl 50 milyar dolardan fazla yatırım alabilir" dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanan Bitcoin (BTC) ile ilişkili ilk borsa yatırım fonu (ETF) ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), 19 Ekim’de New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) listelenmeye başladı.

Bitcoin vadeli işlemler tabanlı ETF, ilk işlem gününde 1 milyar dolardan fazla hacim kaydederek, borsada ilk gününde en fazla işlem hacmi gören ikinci ETF oldu.

Kurumsal yatırımcı odaklı piyasa araştırma şirketi Fundstrat Global Advisors’ın kurucu ortaklarından Tom Lee, kripto topluluğunda borsada listelenmesi coşkuyla kutlanan ve BTC fiyat hareketine de son derece olumlu bir etkide bulunan ETF’nin, sektöre ciddi miktarda yatırım çekebileceğine inanıyor.

Bloomberg’in haberine göre Lee, pazartesi günü paylaştığı notunda yeni ETF’nin ilk yılında 50 milyar dolardan fazla yatırım alabileceğini ileri sürdü. İşleme açıldığı ilk yılda en fazla yatırım alan ETF konumundaki Invesco QQQ Trust’a değinen Tom Lee, “Bitcoin’e olan talebin QQQ’yu geçeceğini düşünüyoruz,” diye ekledi.

İlk yılında  5,351 milyar dolar yatırım alan Invesco QQQ Trust, Bloomberg verilerine göre 188 milyar dolardan fazla varlığıyla en büyük beşinci ETF konumunda da yer alıyor.

Bitcoin fiyatına ilişkin tahminde de bulunan Lee, en büyük kripto paranın 168 bin dolara yükselmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. Fundstrat kurucu ortağı, şubat ayında yaptığı açıklamada Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100 bin doları geçebileceğini ileri sürmüştü.

SEC, başvuru yapan bir diğer Bitcoin vadeli işlemler tabanlı ETF olan Valkyrie Bitcoin Strategy ETF’yi de onayladı. ETF’nin bu hafta içinde Nasdaq’ta listelenmesi bekleniyor.

Mevcut durumda SEC’ye yapılan birçok ETF başvurusu bulunuyor. SEC Başkanı Gary Gensler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada CME Bitcoin vadeli işlemleri temel alan ve 1940 yasası altında başvuru yapan adayların tercih edileceğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)20 Ekim 2021 16:59

    orta uzun vade, bu bahsedilen paralar buraya akarsa, var olan değerin katlaması glecektır. işte o zaman sanal altın olur bu btc :D ama şu risk oluşuyor, bazı gruplar kişiler, ortaklar vb btc yi etf ler ile acaba kontrol altına alarak, reel manada btc ile al-sat yapabilir mi ? şuan sadece bayram havası oluşuyor... ekım adında 68 bin derken, baya artı ardına haberlerle rekor kordık... yıl sonu  80 - 100 bin usd beklentımı zaten 30 binelerde aşağı kıracak ayı gelıyor kaç kaç diyenlere karşı yazmıştım. bu pıyasanın bir karakteri var. her kedi kedi değildir. yara her köpek kökpek deildir. coınlerde öyle. her biri bir karakter, kişilik, bir amaç ve hedef... bunu anlamaya başlıyorlar. düzeltmelerde olacak, kar satışlarıda, ama btc hayatın gerçeği oluyor. Düşüncelerim bu yönde. ev sat, araba sat, ve coın alayım diye ben yapmadım,yapanıda umursamam.