E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin emeklilik portföylerinde yer alabilir mi?---

Bitcoin emeklilik portföylerinde yer alabilir mi?

Bitcoin emeklilik portföylerinde yer alabilir mi?
23 Kasım 2021 - 12:18 borsagundem.com

Birikimi olanlar zaman zaman riskli yatırım alanlarına da yönelebiliyor. Kripto paralar da düşük riskli bir yatırım olarak değerlendirilebilmek için henüz çok genç.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emeklilik fonu şirketi ShareBuilder CEO’su Stuart Robertson, “kripto paralar, bir bankanın parçası olmayan ve hükümet kontrolüne tabi olmayacak şekilde tasarlanmış dijital para birimleri” dedi. “Devamında, “onaylandığı yerlerde ürün ve hizmet satın almak için kullanılabilir ve alışverişler anonim olarak yapılabilir. Bu para birimleri hükümetlerin güvencesini de taşımıyor” ifadelerini kullandı.

Forbes’un haberine göre son dönemde emeklilik planlarında, bu yeni varlıklara yatırım yapılması için bir baskı oluştu. Bu baskı yalnızca Bitcoin’in satışını yaparak kar edenlerden değil, yatırımcılardan da geliyor.

IRA Financial CEO’su Adam Bergman, “emeklilik fonlarında 32 trilyon dolar bulunuyor ve birçok ABD’li emeklilik sistemini varlık birikimi için temel kaynak olarak kullanıyor” dedi. Açıklamasında, “bu nedenle emeklilik hesapları temel birikim aracı. Kripto para piyasasındaki büyümeyle birlikte giderek daha fazla ABD’li emeklilik hesaplarında kripto yatırımlarına yer vermeye başladı” ifadesini kullandı. Bitcoin 2009 yılında piyasaya sürüldü. Bu nedenle de uzun vadede nasıl bir performans sergileyebileceğine yönelik sağlıklı bir analiz yapılamıyor.

Bergman, “kripto para yatırımları, Bitcoin de dahil olmak üzere belirsiz ve yüksek volatiliteli” dedi. devamında, “herhangi bir emeklilik yatırımcısı, emeklilik yatırımlarında kripto para yatırımlarına yer verecekse bunu dikkatli ve temkinli bir şekilde yapmalı. Bitcoin’in fiyatı bir gün içerisinde %5’lik yükselişler ya da düşüşler gösterebiliyor, bu da diğer birçok varlıktan daha yüksek volatilite anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Ancak borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre yatırım sektörü şimdiden bu riskleri, kripto para yatırımları ile düzenlemelere tabi ürünleri bir araya getirerek düşürmeye çalışıyor. Bu yöntemin ne kadar koruma sağlayacağı henüz belirsiz olsa da kripto paraları, geleneksel emeklilik portföyü platformlarıyla ve çerçeveleriyle de uyumlu hale getiriyor. Peki kripto paralar tehlikeli alandan çıkabilecek mi?

Ya da kripto paraların riskleri düşüşe geçtiğinde, çekiciliklerini kaybedecekler mi? Robertson, “maaşınızı Bitcoin olarak almak isteyip istemeyeceğinizi düşünün” dedi. Devamında, “birçok kişi bunu kabul etmeyecektir. Kabul edebileceniz noktaya gelindiğinde, burada bahsedilen risklerin büyük bir bölümü çözülmüş olacak. Bu aynı zamanda getirilerin de düşmesi anlamına gelebilir” ifadelerini kullandı.

Konu Bitcoin ve kripto paralar olsa da halen erken dönemlerin içerisindeyiz. Bu belirsiz alanda büyük yatırımlar yapacak kadar cesur bazı liderler olacaktır. Ancak birçok kişi de beklemeyi tercih edecek. Belki de bu kişiler hayatlarında bir kez karşılaşacakları bir fırsatı kaçıracak. Ancak söz konusu emeklilik yatırımları olduğunda, birikimlerinizin büyük bir bölümünü tehlikeye atmaktansa, portföy dağılımlarında küçük de olsa yer verilmesi mümkün.

Dolar, altına yaradı

 

Borsa ve döviz kurları tarihi zirvede

 

Yellen: Powell'ın ikinci dönemi enflasyonun kalıcı hale gelmemesini sağlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Kasım 2021 13:15

    Biz 5 yıldır bunu konuşuyor tartışıyoruz. Evet oluyor. Gençler firmalara girdikçe firmalarda bu alana yetkili görevli olduk.a kayıyor. Olacak. BTC geçmişteki gibi lehmanbrather gibi bir çalkantıda olsa idi, bukadar ulaşılabilir olsa idi şuankı gibi firmlara kadar ulaşmış olsa idi kesınlıkle girişl erolurdu. şimdi x tablo neden değerli ? atıyorum monalisa? alan-satan oldugu için değerli... btc de öyle alan-satan oldugu surece değerlı kalacak...

  • vatandas23 Kasım 2021 13:57

    o isler KARA PARA AKLAMA MEKANIZMASIDIR...aynı kisiler alir satar...devletlerin embesil oldugu duzende hırsızlar zeki zannedilir...

  • vatandas23 Kasım 2021 12:45

    ARKASI TAMAMEN BOS BI SEYE VARLIK DEYIP BI DE BUNU EMEKLILIK FONLARI ICIN YATIRIM UNSURU SAYANLAR BENCE O EMEKLILIK FONLARINDAN CIKSINLAR...SOKAKTAKI FIZIKI COP BILE OLMAYAN VARLIKLARA DEGER ATFETMEK SAHTE PARA DUZENININ GUTTUGU KITLELERIN BEYINSEL COKUSUNUN EN UST SEVIYESIDIR...SIZE CIP TAKMAYA DA GEREK YOK BENCE:) ZATEN AKTIF BEYIN HUCRESI YOK GIBI...