E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin düşerken bireysel yatırımcılar Ethereum’a yöneliyor---

Bitcoin düşerken bireysel yatırımcılar Ethereum’a yöneliyor

Bitcoin düşerken bireysel yatırımcılar Ethereum’a yöneliyor
10 Haziran 2021 - 15:02 borsagundem.com

Bitcoin fiyatındaki düşüş, birçok yatırımcının ikinci büyük kripto para Ethereum’a yönelmesine neden oluyor. Kripto para piyasalarında devam eden volatilite diğer coin’lerin de çekiciliğini artırıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in fiyatı düşerken 30 yaşındaki kripto yatırımcısı Endre Konyar 10 bin dolar değerindeki Bitcoin’ini satarak piyasa değeri açısından ikinci büyük kripto para olan Ethereum’a geçti. Konyar dünyanın en büyük kripto parası nisan ayındaki rekorunun ardından %40 geriledikten sonra düşüşe devam ederken, Bitcoin pozisyonlarını yeniden değerlendiren bireysel yatırımcılardan bir tanesi.

Amsterdam’da yaşayan yatırımcı kripto kültürü konusunda Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Bitcoin gerçekten biraz agresif” dedi. Açıklamasının devamında, “Reddit’te Bitcoin’i sevmediğimi söylemeye başlarsam insanlar küfür edecek ve ‘Bitcoin’i sevmek zorundasın’ diyecekler” ifadelerini kullandı. Konyar yaklaşık 2,5 Ethereum satın aldı ve Bitcoin’in yüksek volatiliteli sürecinde diğer kripto paralara bir şans veren bireysel yatırımcılar arasında yer aldı.

Bitcoin’in salı günü gösterdiği düşüş, kripto kadar yüksek volatilite göstermeyen diğer varlıklar için oldukça büyük bir düşüş. Ancak borsagundem.com'un derlemesine göre, 36 bin dolar seviyesinde bile kripto para ocak ayındaki en düşük 29 bin dolar seviyesinin oldukça üzerinde. Bu nedenle 28 yaşındaki kripto para yatırımcısı Hassan Syyed Bitcoinlerini satmıyor. Syyed Bitcoin’de yakın zamanda görülen dip noktasını birkaç yüz dolarlık Bitcoin alımı yapmak için bir fırsat olarak gördü.

Yatırımcının portföyünün %40’ı kripto paralardan oluşuyor. Syyed kripto paranın oldukça yüksek volatiliteli seyrettiği bir başka dönemi hatırlattı ve “2017 yılında yeni coinler piyasaya sürülürken bunu yaşadık” dedi. Açıklamasının devamında, “ilk Bitcoin ve diğer kripto para yatırımlarımı bu süreçte yaptım ve o zamandan beri bir Bitcoin ya da bir Ethereum bile satmadım” ifadelerini kullandı.

Syyed zaman diliminin yaklaşık altı ila 8 yıl olduğunu söyledi. Ancak yalnızca kripto paralara odaklanmıyor. Syyed Airbnb’nin yakın zamanda ulaştığı dip noktasını hisse alımı yapmak için kullandı. Şirketin hisseleri şubat ayında gösterdiği yükselişin ardından %32 düştü. Diğer yatırımcılar ise Bitcoin alımı yapmaya devam ediyor ancak gözleri diğer kripto paralarda.

25 yaşındaki Travis Bowen, salı günü ulaşılan dip noktasını bin dolar değerinde Bitcoin alımı yapmak için kullandı. Bowen, “genellikle günlük %10 düşüş görüldüğünde, bu düşüşün nedenini araştırırım” dedi. Açıklamasının devamında, “önemli olduğunu düşünmediğim bir şeyse alım yaparım” ifadesini kullandı. Bitcoin şimdilik Bowen’ın yatırım yaptığı tek kripto para ancak son dönemde Ethereum da dikkatini çekiyor.

Bowen, “Ethereum harika görünüyor çünkü bu platformda diğer merkeziyetsizleştirilmiş uygulamaları da inşa edebiliyorsunuz” dedi. Bowen toplumun önümüzdeki yıllarda bu fikre daha açık olacağını söyledi. Bowen’ın portföyünün yalnızca %8’i Bitcoin yatırımlarından oluşuyor ve %10’un üzerinde bir oranın stres kaynağı olduğunu ifade ediyor.

Bitcoin fiyatını yükselten 3 temel sebep

 

Kripto paraya endeksli borsa yatırım fonu ısrarı

 

Bitcoin fiyatı, gerilemenin ardından toparlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fcv10 Haziran 2021 15:38

    Zamanı gwlince hepsinin fişi çekilir. Şimdişik hala söğüşlenecek çok insan var. Cripto coin üret ihrac et bu sahte paraları insanın eline ver gercek paraları topla oyununa devam şimdilik. Game over olunca ağlaşan ağlaşana