E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin duraklarken Ethereum neden rekor kırıyor?---

Bitcoin duraklarken Ethereum neden rekor kırıyor?

Bitcoin duraklarken Ethereum neden rekor kırıyor?
20 Ocak 2021 - 12:39 borsagundem.com

Dünyanın ikinci en büyük kripto parası Ethereum, 2018 yılının başından bu yana yeni bir rekor kırdı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ether ismiyle işlem gören Ethereum’un fiyatı genellikle Bitcoin’deki fiyat hareketleriyle paralellik gösterir. Ancak geçtiğimiz hafta Ethereum yükseliş gösterirken, Bitcoin yatay seyretti. Ethereum’daki dev rallinin sonucunda, Ekim ayının başında Bitcoin’de ve diğer kripto paralarda yükseliş başladığından bu yana %300 artış görüldü. Bu yükselişin ise gelişen merkezsizleştirilmiş finans (DeFi) pazarı tarafından yön bulduğu düşünülüyor. DeFi sisteminde ise, Bitcoin ve diğer kripto para teknolojilerinin, kredi ve sigorta gibi geleneksel finans enstrümanlarını oluşturmak için kullanılabileceği öngörülüyor.

CoinDesk’in fiyat endeksine göre Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 1,439 dolar seviyesine yükseldi. MyEtherWallet’ın Operasyon Direktörü Brian Norton, “2020’de DeFi ekosisteminin yükselişinin Ethereum’u etkilediğini gördük. Öncelikle Şubat ayında toplam piyasa değeri olarak 1 milyar doların üzerine çıktı. Şimdi ise yalnızca 11 ayda 20,5 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı” dedi. Açıklamasının devamında, “bu büyüme getiri arayışında olan birçok yeni kullanıcıyı çekti” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Ethereum uzun zamandır beklenen, ölçeklenebilirlik ve güvenliği geliştirecek bir düzenleme sürecine başladı. Bunun sonucunda, ağın devamlılığını sağladığı için ödül olarak Ethereum’un kripto paralarını edinen kişiler, süreçten çıkarılacak. Bunun yerine Ethereum kullanıcıları, ağı güvenli hale getirmek için kripto paralarını yatırabilecek ve bunun karşısında ödül kazanabilecek. Uzun süredir piyasaya sürülmesi beklenen Ethereum 2.0 ve neredeyse tamamen Ethereum’un blockchain’i üzerine kurulu olan DeFi pazarındaki yükseliş, geliştiricilerin bu ağa yönelmesine neden oldu.

Norton, “Ethereum’daki geliştirici aktivitesini izliyorum çünkü bu varlığa yönelik talebi arttıracak yeni ve daha iyi kullanım alanlarının geldiğine işaret ediyor” dedi. Devamında, “Ethereum’un Bitcoin’den beş kat daha fazla aktif geliştiricisi var ve her gün hızla yeni geliştiriciler kazanmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. Bitcoin ve kripto komünitesindeki birçok kişi, bu geliştirmenin Ethereum’un ağındaki artan taleplerle daha iyi baş etmesine yardımcı olacağını düşünüyor.

Forbes’un haberine göre, kripto borsası Bitfinex’in Teknoloji Direktörü Paolo Ardoino, “DeFi projelerindeki patlama, Ethereum için sıkıntı oluşturmuş olsa da, ağın talebi karşılayabilmesi için gerekli çözümler geliyor” dedi. Aynı zamanda Ethereum’daki ralli, bu ay 42,000 dolar seviyesinin üzerine çıkarak kendi rekorunu kırmış olan Bitcoin’in sonunun geldiği anlamına gelmiyor. Bitcoin Aralık ayında, kurumsal yatırımcıların kripto paraya ısınması ve PayPay gibi ödeme devlerinin desteğiyle, 2017 yılında kırdığı 20,000 dolar rekorunun üzerine çıktı.

Ardoino, “Bitcoin’le ilgili algılar oldukça boğa piyasası taraftarı” dedi. Açıklamasının devamında, “Bitcoin, içinde bulunduğumuz on yılın sonunda paranın doğasını değiştirecek olan birçok proje için somut bir temel oluşturuyor. Hızla yükselen kripto boğa piyasasında, artış gösteren rakip kripto paraları savunanların, her şeyi Bitcoin’e borçlu olduklarını hatırlamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Geleceğe bakıldığında, uzun süredir zorluk çeken kripto para yatırımcıları, üç yıl süren ayı piyasasının ardından Bitcoin’in rekor rallisi ve kriptonun zaferiyle, Ethereum’daki yükselişten umutlu. 

eToro’nun Kripto Varlıklar Analisti Simon Peters, “inanıyorum ki 2021’de Ethereum’un 2,500 dolar seviyesine ulaşması mümkün, çünkü içinde bulunduğumuz kapsamlı kripto boğa piyasasının faydasını görüyor” dedi. Devamında, “Ethereum’un kırdığı rekor yalnızca bir başlangıç olabilir” açıklamasında bulundu.

 

Goldman Sachs: Halka arz şirketlerinin ömrü kısa

 

Teşvik paketinin acısı borsalardan daha sonra çıkacak

 

Yükselen borsalarda güvenli yatırım nasıl yapılmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)