E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin, 'ciddi derecede ucuz'---

Bitcoin, 'ciddi derecede ucuz'

Bitcoin, 'ciddi derecede ucuz'
07 Aralık 2021 - 12:43 borsagundem.com

Bitcoin fiyatının 56 bin dolarda "ciddi derecede ucuz" göründüğünü belirten bir gösterge, şimdi ise BTC'nin ender görülen "gereğinden fazla düşüş" bölgesinde olduğu sinyalini veriyor.

LookIntoBitcoin'in kurucusu Philip Swift, 6 Aralık tarihli gönderisinde Bitcoin'in Gelişmiş NVT Sinyali göstergesinin yükseliş sinyali veriyor olabileceğine dikkat çekti.

Düşüş yakın mı?

Gelişmiş NVT, piyasa değeri ve ağ hacmini kullanarak Bitcoin'in belirli bir fiyat seviyesinde fazla yükseldiği veya düştüğü durumları hesaplıyor.

Swift, BTC/USD paritesi kasım sonunda 56 bin dolara gerilediğinde yakında bir sekmenin yaşanabileceğini ileri sürmüştü.

Gösterge, daha sonra cuma günü art arda yaşanan likidasyonlar nedeniyle spot fiyat ile birlikte düşmeye başladı. Ne var ki NVT, mevcut durumda 2015'ten beri yalnızca altı kez görülen "gereğinden fazla düşüş" sinyali veriyor.

Swift, “Piyasaya mevcut durumda aşırı korkunun hakim olması, beni yükseliş beklentisine itiyor. Birçok gösterge dip yapmaya yakın olduğumuza işaret ediyor" diye açıklarken, şöyle devam etti: 

Gelişmiş NVT Sinyali, zincir üstü işlemler ile fiyatı karşılaştırıyor. Şimdiye kadar yalnızca birkaç kez görülen fazla düşüş sinyalini her seferinde güçlü bir sekme izledi.

Bitcoin 51 bin dolara odaklanırken, piyasa yorumcuları yakında yeni bir düşüşün yaşanabileceğini düşünüyor.

Yatırımcı ve analist Pentoshi, “40 bin dolar bandının orta ve düşük seviyelerinde alım yapın, tuzağa yakalanmayın" yorumunda bulundu.

Altcoin piyasası canlandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Aralık 2021 13:35

    ya bu analizleri nerden buluyorsunuz ? :D  Benim göstergeler gayet iyi. erken bekledğimiz rekor yukseliş 80-100 arası beklentı oluşumu fed adım değiştirecek diye, global ulkelerın merkezbankalarından adıum zincirleme gelecek diye biraz değişti. Bu belirsizlik adımlarının oluşumu 80-100  beklentısı olacak iken, kar satışları belirsizlikten kaşınma olarak yansıdı. Ama şuan bakıldıgında usd coınde bekleyenlerın ve hacımın yuksek oldugunu goruyoruz. yani, yaa maç oynanmyor fed eter btc alcoınler ama ben usd de izlıyorum. staddayım, stadı terk etmedım :D mesajı bu. özetle, ilgi var, tadını alan başka yere geçemıyor, aynı getırıyok. malum hayallerın reel hayat uygulamalı geçişleri umutları hayelleri arttırıyor. aralıkdaki zirve denemesı suresı umutları azalsada, rotarvlı kalkan uçak mısalı zırveler ve hedefler değişmedi. uçak 17de vamayacakda 20 de varacak.  bunun gibi