E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin, borsa hareketlerini önceden haber mi veriyor?---

Bitcoin, borsa hareketlerini önceden haber mi veriyor?

Bitcoin, borsa hareketlerini önceden haber mi veriyor?
23 Aralık 2022 - 15:26 borsagundem.com

Piyasalarda öncü göstergeler yatırımlarınızda kazançlı çıkmanıza yardımcı olabilir. Veriler, Bitcoin’in borsalardan haftalar önce hareketine başladığını gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında çöküş sürüyor. Yılbaşından bu yana devam eden düşüş eğilimi yatırımcıların büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar büyük düşüş ya da yükselişler öncesinde belli göstergeleri kullanarak az hasarla pozisyonlarını kurtarabiliyor ya da trendi yakalayarak büyük kazançlar elde ediyor. Geçmiş verilere bakıldığında ise öncü gösterge olarak kullanılabilecek araçlar arasında sürpriz bir varlık bulunuyor.

Endekslerin hareketini haber veriyor

CoinDesk’ten Omkar Godbole’un haberine göre, geçmiş veriler, Bitcoin’in, S&P 500 için öncü gösterge rolü oynadığını gösteriyor. Delphi Digital tarafından yapılan araştırmaya göre, kripto para piyasasının en hacimli kripto para birimi Bitcoin, büyük düşüşler öncesinde, S&P 500'den haftalar önce yeni dipleri görme eğiliminde hareket ediyor.

ABD hisse senetlerinde düşüşten yükselişe olası bir trend değişikliğinin ipuçlarını arayan geleneksel piyasa yatırımcıları, Bitcoin'i yakından takip ederek, yatırımlarında ön alabilirler. Delphi Digital tarafından yapılan geçmiş verilerin analizi, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in en az altı hafta boyunca büyük borsa diplerine liderlik etme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Delphi Digital’in Kevin Kelly liderliğindeki stratejistler, yatırımcılarıyla paylaştıkları notta, “Tarihsel veriler, Bitcoin’in S&P 500 Endeksi’nden önce ortalama olarak 48 gün önce zirveye ulaştığını ve ortalama 10 gün önce de dip yaptığını gösteriyor. Son beş yılda, Bitcoin’deki tüm büyük tersine dönüş fiyat hareketleri, büyük hisse senedi endekslerindekilerden önce gerçekleşiyor” diyor.

Bu istatistik, genel olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yatırımcılar tarafından hisse senetlerinden daha riskli varlıklar olarak görüldüğünü gösteriyor. Brookings Institutions'tan Eswar Prasad da böyle düşünüyor ve Bitcoin’in süreç içinde giderek daha spekülatif bir yatırım aracı haline geldiğini söylüyor.

Anlatım odaklı yatırım araçları

Kurumsal temeller ve makroekonomik faktörler hisse senetlerini doğrudan etkilerken, kripto piyasası henüz küresel ekonomi ile güçlü bağlar geliştirmiş sayılmaz. Şu ana kadarki veriler, borsalarda değerlemelerin neredeyse tamamen başta ABD doları olmak üzere fiat para birimi arzındaki genişleme hızına ve Fed politikasını etkileyen enflasyon gibi faktörlere bağlı olduğunu gösterirken; dijital varlıkların ise anlatım odaklı yatırım araçları oldukları kanıtlanmış kabul ediliyor.

Delphi Digital stratejistleri, “Kripto piyasası, küresel likidite genişlemesi ve para biriminin değer kaybetmesi gibi gelişmelere en duyarlı araçlardan biri konumunda bulunuyor. Yalnızca makro faktörlerden etkilenmekle kalmıyor, aynı zamanda piyasa koşulları değiştiğinde, genellikle ilk tepki veren de kripto paralar oluyor” diyor.

Bitcoin, 11 Kasım 2021 tarihinde, yani S&P 500 Endeksi’nin 4 Ocak 2022 tarihinde 4.818 puana ulaşmasından tam 55 gün önce 69.000 dolar ile zirve yaptı. Endeksin 2018 yılı başındaki zirvesi ise Bitcoin'in boğa koşusunun 20.000 dolara yaklaşmasından tam 42 gün sonra geldi.

Kripto para piyasalarının en hacimli kripto para birimi Bitcoin, S&P 500'ün 23 Mart 2020 ve 24 Aralık 2018 tarihlerinde dip seviyeleri görmesinden sırasıyla 11 gün ve 8 gün önce dip yapmıştı.

Bitcoin boğa tuzağına mı hazırlanıyor?

 

Bitcoin'de toparlanma çabası

 

Bitcoin'deki kıpırdanma 'boğa' işareti mi?

 

Bitcoin yeni diplere göz kırpıyor

 

Yatırımcılar Bitcoin’den kaçıyor

 

Bitcoin 17 bin dolara tutundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)