E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin ateş hattından çıktı---

Bitcoin ateş hattından çıktı

Bitcoin ateş hattından çıktı
02 Ağustos 2022 - 12:59 borsagundem.com

Aylarca süren serbest düşüşün ardından toparlanma işaretleri veren Bitcoin ateş hattından çıktı. Yatırımcıları sevindiren bu performansıyla Bitcoin’in gözünü daha yükseklere diktiğini söylemek zor olmaz.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Temmuz ayında kritik eşikleri aşan Bitcoin’in ateş hattından çıktığı söylenebilir. Aylardır süren serbest düşüşün ardından 17 bin dolar seviyelerine kadar düşen kripto para piyasasının en değerli parası, Temmuz ayında yüzde 17’den fazla yükselerek 2021 yılı Ekim ayından bu yana görülen en iyi performansı sergiledi. Ethereum ise bu süreçte 2021 yılı Ocak ayından bu yana görülen en yüksek kazancı vererek yüzde 57 oranında sıçradı.

Karakteri değişti: Teknoloji hisseleriyle uyumlu

Reuters’tan Lisa Pauline Mattackal ve Medha Singh’in haberine göre, yatırımcılar genel ekonomik durumdaki zayıflığın FED’i agresif para politikasını sürdürmekten vazgeçirebileceğine bahse girerken Bitcoin rallisi, hisse senetleri gibi daha riskli varlıkların kazanımlarıyla uyumlu hareket etti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin’in teknoloji odaklı Nasdaq ile 40 günlük korelasyonu, Ocak ayında görülen 0,41’den 0,9’a yükseldi. Bu göstergede 1, fiyatların mükemmel bir uyum içinde hareket ettiği anlamına geliyor. Bu da Bitcoin’in ağırlıklı olarak teknoloji hisseleriyle giderek daha paralel hareketler sergilediğini gösteriyor. Bitcoin, rutin olarak hisse senetleriyle negatif yönde hareket ettiği önceki yılların aksine, 2021 yılı Kasım ayından bu yana Nasdaq ile sürekli bir pozitif ilişki içinde davranıyor.

Bitcoin, rutin olarak hisse senetleriyle negatif yönde hareket ettiği önceki yılların aksine, 2021 yılı Kasım ayından bu yana Nasdaq ile sürekli bir pozitif ilişki içinde hareket ediyor.

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin’i yatırım yapılabilir görüyor

Kripto para ticaret platformu INX CEO Yardımcısı Itai Avneri, Temmuz ayında yaşanan toparlanmayı iyi haber olarak nitelendiriyor. Avneri, “Bu kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e diğer herhangi bir varlık gibi baktığı anlamına geliyor” şeklinde konuşuyor. Avneri, “Piyasa döndüğünde -ki dönecek- bu kurumlar da geri dönecek ve kriptoya yeniden yatırım yapacak” diyor.

CoinGecko verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri geçen ay 1,15 trilyon doların üzerine çıktı ve Haziran ayının sonundan bu yana 255 milyar dolarlık bir artış yaşadı.

Hacim şimdilik zayıf seyrediyor

Araştırma firması CryptoCompare’e göre, dijital varlık yatırımı ürünlerinde yönetilen varlıklar Temmuz ayında yüzde 16,9 oranında artarak 25,6 milyar dolara yükseldi ve Haziran ayındaki yüzde 36,8’lik düşüşü tersine çevirdi. Bununla birlikte alım satımlar zayıf seyretti. Bu da birçok yatırımcının, enflasyonun yaygın olduğu derin ve belirsiz bir makro zeminde yükselişe geçmek için çok erken olduğunu düşündüğünü gösteriyor. Unutulmamalı ki, birçok kripto para borsasının çökmesi gibi kripto para piyasasını ilgilendiren sorunların yanı sıra, ABD ve Avrupa’da hissedilen resesyonun da bu finansal iklime olumsuz katkısı bulunuyor.

CryptoCompare, tüm dijital varlık yatırım ürünlerindeki ortalama günlük hacmin yüzde 44,6 düşüş ve 122 milyon dolar ile 2020 yılı Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine gerilediğini tespit ediyor. MacroHive araştırmacıları ise enflasyon, resesyon riskleri ve faiz oranlarındaki artışlara atıfta ulunarak “Orta vadede mevcut sıçramaya rağmen düşüşteyiz. Bu durum hisse senetleri noktasında da böyle” diyor.

60 bin dolar için yol uzun

Bitcoin şu anda 22.700 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve geçen hafta bu seviyeye dokunduktan sonra 24 bin dolar civarında konsolide oluyor. Kredi platformu SmartFi Başkan Yardımcısı Chris Terry’ye göre, ekonomik gidişatla ilgili daha fazla netlik oluşana kadar Bitcoin’in 20 bin doların yüzde 10 ila yüzde 15 aşağı ve yukarı bandında işlem görmeye devam edeceğini öngörüyor.

Haftalar hatta aylarca sürebilir

Dijital varlıklar için borsada işlem gören ürünler yaratan Valour CEO’su Russel Starr ise ABD uzun bir resesyon dönemine girerse ve FED faiz oranlarını düşürmeye zorlanırsa, bunun Bitcoin için faydalı olabileceğini belirtiyor. Starr, “Bitcoin’de 60 bin dolar gibi yüksek seviyelere kadar uzanan yeni bir hareket görmeden önce bir çeyrek daha durgunluk ve yatay seyir gözlememiz gerekecek” diyor.

GlobalBlock kıdemli satış temsilcisi Adrian Kenny ise pandemi döneminde izlenen kolay para politikasının zirve yolculukları sırasında kripto piyasasına atılan yatırımcılar için önümüzdeki birkaç ayın oldukça inişli çıkışlı geçebileceğini söylüyor. Kenny, bir normallik ya da 2021 yılının zirvesine yakın bir seviyeye yakın zamanda dönme umutları açısından hala tırmanılması gereken birçok engel var” diyor.

Bitcoin’in tahtını ele geçiriyor

 

Bitcoin'e Fed etkisi

 

Ethereum neden yükseliyor?

 

Dev bankadan Ethereum için çarpıcı tahmin!

 

Kripto rallisi uzun ömürlü değil

 

Kripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)