E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin 8101 doları gördü---

Bitcoin 8101 doları gördü

Bitcoin 8101 doları gördü
20 Kasım 2017 - 12:22 borsagundem.com

Bitcoin Pazar günü gerçekleşen işlemlerde 8000 doların üzerine çıkarak bu zamana kadar gördüğü en yüksek seviyeyi test etti.

BORSAGUNDEM.COM 

Bir hafta önce Pazar günü yaşadığı sert düşüşün ardından geçtiğimiz pazar günü 8101.91 dolara kadar tırmanan kripto para birimi yeni bir rekora imza attı.

12 Kasım Pazar günü Bitcoin'de beklenen güncellemenin ertelendiği haberi ile sert bir düşüş yaşayan bitcoin 5500 dolar civarına gerilemişti. Bu dip seviyeden Pazar günü görülen rekor seviyeye kadar bitcoin yüzde 47 oranında bir artış yaşadı.

16 Kasımda yapılması planlanan SegWit2x olarak bilinen güncelleme bitcoinde işlemlerin daha hızlı yapılmasını sağlayacaktı ki artan katılımlar sonucu bu işlemler 9oldukça yavaşlamıştı. Bu güncellemenin ertelemesi ile set düşüş yaşayan bitcoin daha sonra gelen destekleyici haberlerin etkisi ile yükselişe geçti. Japonya'da Bitcoin lehine yapılan düzenlemeler bu destekleyici haberlerden biri oldu.

Ayrıca kurumsal yatırımcıların ilgisindeki potansiyel artış ve yeni ürünlerin piyasaya girecek olması da olumlu gelişmelerden oldu. CME CEO'su Terry Duffy, Bitcoin'de vadeli işlemlerin Aralık ayının ikinci haftasında hazır olacağını belirtti.

Bitcoin bu zamana kadar volatilitenin çok yüksek olduğu bir varlık oldu ve pek çok yorumcu Bitcoin hakkında olumsuz yorumlarda bulundu. JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon bitcoini bir "sahtekarlık" olarak tanımladı ve buna yatırım yapanların "ahmak olduğunu belirti. UBS ise bitcoini "spekülatif bir balon" olarak tanımladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)