E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 48 bin dolarda tutunamadı---

Bitcoin 48 bin dolarda tutunamadı

Bitcoin 48 bin dolarda tutunamadı
25 Ağustos 2021 - 15:28 borsagundem.com

Bitcoin, bugün yeni bir destek seviyesini test etti. Düşüşte bir sonraki hedefin 44 bin dolar olacağı spekülasyonları başladı.

Bitcoin (BTC), bugün yüzde 2 civarı düştü. Uzun vadeli kritik direnç seviyesi olan 51 bin dolardan reddedilen Bitcoin, analistlerin beklediği düzeltmeye başladı.

Michaël van de Poppe, düşüşün sürmesi halinde 44 bin doların dip fiyat olabileceğini düşünüyor ve şöyle özetliyor:

Bu aşamada 51 bin dolar, kritik bir direnç seviyesi. İzlenmesi gereken olası destek seviyesi ise 42.500-44 bin dolar bandı olabilir. Konsolidasyon için bu seviyeyi izleyebiliriz. Yine de eski bir direnç olan 40.600 dolara gerileme de mümkün.

Bir diğer analist Scott Melker, "fazla yükselme sinyali" veren bölgeden çıkmaya çalışan göreceli güş endeksi (RSI) sayesinde daha küçük zaman çerçevelerinde U dönüşü yaşanmasının olası olduğunu düşünüyor. Güvenilir bir yükseliş için gerekli zincir üstü hacmin artması da bu durumu destekliyor.

Binance'in alım ve satım seviyeleri, spot yatırımcılar arasında en yakın destek seviyesinin 47 bin dolar olduğunu ortaya koyuyor.

Altcoinler de çakıldı 

Altcoinler de gün içinde Bitcoin ile birlikte düştü ve klasik olarak daha büyük değer kayıpları yaşadı.

Yüzde 6'nın üzerinde düşen Ether (ETH) 3 bin dolar desteğini kaybederken, en büyük 10 kripto para arasında en fazla değer kaybını yaşayan ise yüzde 14 ile Solana (SOL) oldu.

Yüzde 8 değer kaybederek 2,65 dolara gerileyen Cardano (ADA), yine de hafta genelinde yüzde 34 değer kazanmış durumda.

Cardano milyonerlerinde yüzde 173 artış

6 hafta sonra ilk: Kripto fonlara para girişi

Bitcoin'de göstergeler fiyat rallisiyle uyuşmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego 25 Ağustos 2021 20:21

    Senin her söylediğinin tersi oluyor

  • Yorum25 Ağustos 2021 17:36

    Ey Sevgili Cumhurbaşkanım, siz ne güzel konuşuyorsunuz, kimse bu millete zarar veremez derken samimiyetinize inanmak istiyorum.Bu millete, yatırımcıya ne olduğu atadıklarınızın ve milleti korumak için kurduğunuz kurum yöneticilerinin umurunda bile değil. Makamları için sizin sözlerinizi onaylanıyor gibi görünenler maalesef yıllardır milleti sömürüyor. Sizde, size anlatılanları görmezden gelirseniz bu millet şikayetini kime arz edecek. Muhalefete mi?Halkbanka yapılanlardan sorumlular hakkında hangi işlemler yapıldı da hisse 4.85 te işlem görüyor. Gerçek anlamda tarafsız bir ekonomistiniz varsa halkbank hissesini size anlatsın. Paramızı göz göre göre hiç edenlere hesap ne zaman soracaksınız?