E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 35 bin doların altına geriledi---

Bitcoin 35 bin doların altına geriledi

Bitcoin 35 bin doların altına geriledi
22 Ocak 2022 - 13:17 borsagundem.com

Bitcoin ve Ethereum fiyatı başta olmak üzere kripto paralardaki düşüş iki gündür hızlandı. Haftaya 45 bin dolar civarında başlayan Bitcoin, iki günlük satış dalgasında yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 35 bin doların altını test ediyor.

Bitcoin fiyatı hafta boyunca 40-45 bin dolar bandında yatay hareketini iki gündür art arda satış yönüne çevirirken, 35 bin doların altı test ediliyor.

Son 24 saatte yüzde 8.52 düşerek 35 bin 496 dolara kadar inen Bitcoin fiyatı, ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine gerilerken tüm zamanların rekorunu kırdığı Kasım 2021'deki 68 bin 680 dolarlık seviyesine göre ise yüzde 48.3 aşağıda.

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para olan Ethereum da yüzde 14 düşüşle 2 bin 474 dolara indi. Bitcoin performansını takip etme eğiliminde olan kripto para birimi odaklı hisse senetleri de düştü. Kripto para borsası Coinbase hisseleri. yüzde 13, yazılım sektöründe milyarlarca dolarlık bitcoin yatırımı olan MicroStrategy yüzde 18 değer kaybetti.

Analistler, Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para fiyatlamasındaki düşüş Nasdaq ve S&P 500 vadelilerinin düşüşüne paralel gerçekleştiğini belirtiyor. Ay boyunca kripto paralar ve teknoloji hisseleri birlikte düşmeyi sürdürdü.

Nasdaq bu hafta yüzde 7.6 gerilerken, S&P 500 ise üst üste üçüncü hafta aşağı yönlü hareket ederek yüzde 5.7 aşağıda.


Grafik: Son 1 ayda ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve Bitcoin

Kaiko Araştırma Direktörü Clara Medalia, "Kripto paralar artık tek başlarına hareket eden birer varlık sınıfı değil, küresel politikalara reaksiyon veriyor" ifadelerini kullanırken merkez bankalarının likidite musluklarını kısmasıyla birlikte kripto varlıkların daha volatil hale gelmesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti.

ABD Merkez Bankası Fed'in varlık alımlarını azaltıp bilançosunu daraltacağı ve faizleri yukarı çekmesi beklenirken ABD 10 yıllıkların faizi yüzde 1.9'un üzerine tırmandı.

Kripto paraların düşüşündeki bir diğer neden ise merkez bankalarının kripto paralara yönelik düzenleme adımları oldu. Fed, konuyla ilgili bir rapor yayımlarken Rus Merkez Bankası ise kripto paraların kullanımı ve madenciliğinin tamamen yasaklamasını önerdi.

Bu yıl uzak durulması gereken 3 kripto para

 

Kripto para piyasalarını korku sardı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmeTk23 Ocak 2022 18:05

    Su coinlerin cakılmasını gercekten cok istiyorum. Lann bu hayal hayal, adam ana pc kapandı dese yapılcak birsey yok.. buna nasıl yatırım yapılır..akol alır gşbş degıl. Devletlerın dijital paralara gecmesı lazım ve sdr’ nin global dşjştal para olması lazım.. bu komedide bitsşn. Kumarbazlar para keybesın belki birileei akıllanır

  • Mucise Reis ;)23 Ocak 2022 14:29

    32 - 34 buralar direnç. yaparak 38 üzeri tutunma pabasıan girecektir ama asıl mesele 25-26 fed açıklamalarıdır. borsalar gibi devlet tahvilleri gibi coınlerde burayı beklıyor. şuan kar alıp atacaklar  güzel düştü-sonra çıktı bu genış bant degerlendırenler olacaktır. :D btc zamanında 2 kere dipler eçöktu yüne canlandı. kurumların ilgisi yılalr geçtıkçe dipler eaçkılmaları engellıyor. borsada yüzde 10 zarar etmek, yuzde 20  zarar etmek mumkun. bu coınlerdede öyle.  her ihtimal var. ama btc hayatımıza gird. yazımcılar bu coınler ile projeler yapıp oluşturuyor şirketler kuruyor o bakımdan ayakta kalacak coınlerde cok. sektor yeni doğuyor bence.

  • Ersan22 Ocak 2022 15:32

    Bınlerce km uzaktakı adama para yatırıyorsun garatısı yok oysa TC sen hisse senedı alsan karşında sırket var. Acın gözünüzü kımse sıze veda para kazandırmaz uyanın

  • 😂22 Ocak 2022 20:21

    Bırak ya bosver çaksınlar alayına bunların çoğu şahanı pazzat yapma sevdası ile gelenlerdi hee yapan yokmu ohooo mercedes bile yapan var ama onlar ilk sıradakilerdi bunlarada şahanın vitesi kaldı.

  • kriptoanalis22 Ocak 2022 14:51

    Bu ve benzeri haberlere bakıyorum da millet kötülemiş. yok tokatçı yok keriz avı. bist yatırımcılarının ky yi nasıl tokatladığını gördük. yıllardır gelişen bişey yok. Teknik analiz bile fayda etmiyor. Oysa kriptoda temel , teknik analiz ve risk analizini bilirsen çok iyi ekmek var. Türkiye'de hikayesi olan çok vatandaş vari şahidim.

  • AhmetK23 Ocak 2022 18:06

    Ya borsada adam gibi şirletlere yatırım yapıp, bekleyen kım zarar etmıs. Orada da batık, fiyatı ucmus hisselere girersen tabı zarar edersın. B

  • xN22 Ocak 2022 20:39

    Neyin temeli neyin tekniği Allah ın salağı?  

  • Kalırsa tabi22 Ocak 2022 19:16

    İyi ya işde bak kendin demişsin eskiden bist dediğin yerde teknikde vardı temelde şimdi bir cacık kalmadı,ama senin koinlerde artık o kıvama geldiler kardeş uzaya gitmiş bir hisseye senelerce ne oluyorsa senin koinede o olacak oluyorda bir daha ne zaman görür zirveyi aç bak spek hisselere hah işde o zaman yani 8-10 sene sonra.

  • Ekmek al22 Ocak 2022 19:13

    Saçmalama neyin tekniğinden söz ediyorsun herifler musluğun başına çömmüşler istedikleri zaman açıyor istedikleri zaman kapıyorlar teknikmiş bırak milleti gazlamayı tokattan başka bir halt değil o.

  • Devamke22 Ocak 2022 14:17

    Herifler bulmuş sağmal inekleri istedikleri gibi sağıyorlar icat edenler son yüz yılın en büyük tokatçıları olarak tarihe geçtiler milyar dolarlık servetleri oldu e tabi ilk girenlerde servet sahibi oldular bu her zaman böyledir saadet zincirinin ilk halkaları çok ciddi para kazanır son vagonlara binenler bunlara para aktarmış ve görevleri bitmiştir,tren ne kadar kalabalık olursa o derece getiri sağlanır şöyle bakıyorumda dünyada ilk üçteymişiz coinlerde her zaman diyoruz ama kızıyorlar bu memleketin üzümlü keki bitmez vesselam.

  • Mustafa22 Ocak 2022 15:38

    Tembel kolaydan köşe dönecek uyaniklar.

  • vatandaş22 Ocak 2022 14:11

    çokta s2imdeydi sahibi kimmiş bunların ,bunlara para yatıran akılcığı az olana kim ne yapsın e azzzzzzzzzzzz az olunca toz olması kaçınılmaz

  • Sevim koş coincilere çakmışlar22 Ocak 2022 14:44

    Kek bitmez bizde dünyada ilk üçdeyiz coin işlemlerinde hesapla kaç kek vardır.