E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin 30 bin dolar yolculuğunda mı?---

Bitcoin 30 bin dolar yolculuğunda mı?

Bitcoin 30 bin dolar yolculuğunda mı?
09 Ağustos 2022 - 10:22 borsagundem.com

Bitcoin’de toparlanma sürüyor. Milyarder Michael Novogratz ise Bitcoin’in 20.000-30.000 dolar arasında kalmasından memnun olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

En riskli yatırım araçlarından biri olarak kabul edilen Bitcoin’de toparlanma zaman zaman gücünü kaybetse de sürüyor. 2022 yılını sert bir düşüşle geçiren kripto para piyasasında Bitcoin’in hareketleri yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

30 bin dolar hedefi

Bloomberg’den Yueqi Yang’ın haberine göre, kripto para finansal hizmetler şirketi Galaxy Digital Holdings Kurucusu Michael Novogratz, Bitcoin’in şu an için 20.000-30.000 dolar bandında olmasından memnun olduğunu söylüyor. Büyük kurumsal akışlar görmediğini belirten milyarder Novogratz, Bitcoin’in bir süre daha bu fiyat aralığında kalmasını beklediğini belirtiyor.

Kurumsal yatırımcılar henüz katılmadı

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Novogratz, “Bitcoin 30.000 doları geçecek mi? Göreceğiz ancak ben bundan şüpheliyim. Sanırım bir süre daha bu aralıkta kalacağız” diyor. Kurumsal yatırımcıların henüz bu toparlanmaya katılmadığını belirten Novogratz yine de kimsenin geri adım attığını düşünmediğini de sözlerine ekliyor.

Ethereum 2.200 doları geçebilir

Galaxy CEO’su, ‘birleştirme’ olarak bilinen ‘merge’ yazılım güncellemesinin getireceği ivme göz önüne alındığında Ethereum’un 2.200 dolar ve üstüne çıkmasının sürpriz olmayacağını belirtiyor. Ethereum şu an için 1.770 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Büyük kurumsal akışlar görmediğini belirten milyarder Novogratz, Bitcoin’in bir süre daha bu seviyelerde kalmasını bekliyor.

2017 ve 2021 çılgınlığından uzağız

Novogratz, FED’in sıkılaştırma politikasıyla birlikte 2021 ya da 2017’de gördüğümüz çılgınlığın alevlendiğini görmediğinin altını çiziyor. Kripto ticareti ve varlık yönetiminden madenciliğe kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Galaxy, dijital varlık fiyatlarındaki düşüşlerin ardından bir önceki yıl 182,9 milyon dolar, ikinci çeyrekte ise 554,7 milyon dolar zarar bildirdi. Şirket, 1 milyar doların üzerinde nakit olmak üzere 1,5 milyar dolardan fazla likiditeye sahip olduğunu belirtiyor.

Bitcoin’de ilk kritik eşik 25 bin dolar

Bitcoin son yaptığı atakla 24.200 dolar seviyesinin üzerine yükselse de şu an için 23.800 dolar seviyesinde işlem görüyor. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yıl başından bu yana yaşanan sert düşüşün ardından geçen ay yaptığı ralliyle bazı analistleri 25 bin doların kritik eşik olacağına ikna etmişti.

Toparlanmaya çalışan Bitcoin’in bir süredir 20.500-24.000 dolar aralığında seyrettiği görülüyor. Yukarı yönlü bir trend öngörüsünde zirvenin ilk aşamada şu an için 28 bin dolar seviyesinde olması bekleniyor. Trendin ters yönde gerçekleşmesi halinde ise Bitcoin’in tekrar 20.500 Dolar seviyesini görmesi muhtemel.

Geçen hafta başlayan ve anlamlı olduğu görülen yükseliş trendinin çabuk tükenmesi yatırımcıları ürkütüyor. Yarın öğle saatlerine kadar sürecek olası bir ralliyle Bitcoin’in ilk aşamada 25 bin dolar seviyesini kırması oldukça mümkün gözüküyor. Bu gerçekleşmezse, aşağı yönlü bir kırılım için dikkatli olunmalı.

Bitcoin'de artış sinyali

 

Bitcoin’de 200 milyon hesapları

 

Çöpe attığı 180 milyon dolarlık Bitcoin'i arıyor

 

Bitcoin ateş hattından çıktı

 

Kripto rallisi uzun ömürlü değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Ağustos 2022 07:26

    yeteri kadara açma-germe hareketleri yapıldı. kademeler daralıcak. al-sat olmayacak kadar kademeler daralacadk. böylece TRADE imkanı kar marjı çok azalacka. Bu olgunlaşma evresi demek. Bir şey bkleniyor. makınalar STOP ve bir akışa göre bir dalga oluşacak demek oluyor.. bu durumda her x hisse yada x coinde gözlemlenebilir. Bir haber ve sonrasında hurraaa.... hani cuma gunleri istiklal marjı okunur , biter. sonra sebepsiz bir koşturmaca ver herkes koşa koşa okul kapısından fırlar ya :D o misal. bir FED ve sonrasında hareketlenen piyasa. DAR bant , duran trade, haber bekleyen piyasa... bu olası senerya. Ama dar bantta, az az destek ve direnç noktay açekip OLABİLECEJ YEŞİLLİK satın alınacak ... Gerisi nasip... good luck trader...

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 10:57

    FED önces, bakıcaz. gericez, direnç , destek noktasına. sonra FED adımları işimize gelirse dokunucaz... Ama şu 48 saat geçsin, pozisyonlar FED öncesi oluşsun. Maliyet bazlı beklemeye geçip izleriz.. Şuan bişe denemez. trade manada.

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 17:19

    Umarız sizlerde nasiplenebildiniz. Hayırlısı olsun bakalım. Maşallah diyelim. :D ABD kapanışda diren yukarı alabildikleri kadar çekecekler.Sonrası çekik gözlülerin işi.. Onlarda indir-bindir yapar.. yarın FEd kararı öncesi direnç noktaya çekerler ve haberi izleriz, bekleriz. sonra hurra bir yeşillik oluşur... :D FED krizden çıakrtıyor bizleri maşallah felan filan... olmasada piyasa ne istiyorsa, rüyayı ona göre yoracak... :D Tamamen hayal ürünü programımdır. Stratejım budur. anlık bir haber ile zihminde değişiklik yapar anın tadını çıkartırım. planımı bozer. 1 kahve içerken yenisini 5 dk da yazabilirim :D good luck trader...