E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 3 günde yüzde 21 artış gösterdi---

Bitcoin 3 günde yüzde 21 artış gösterdi

Bitcoin 3 günde yüzde 21 artış gösterdi
25 Haziran 2021 - 08:42 borsagundem.com

Kripto para birimlerinin atası olarak kabul edilen Bitcoin kısa sürede hızlı yükseliş gerçekleştirdi. Bitcoin sadece 3 günde 6 bin 248 dolar arttı.

Kripto para birimlerinde toparlanma eğilimi görülmeye başlandı. Bir süredir sert satış dalgasıyla karşı karşıya kalan kripto para birimleri rahat nefes almaya başladı. 

Çin’in yasaklayıcı tavırları son dönemde kripto paralar üzerinde belirleyici etken olmaya başladı. Çin anakarasında kripto para madenciliğini bitirmek istemesi nedeniyle Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto paralarda sert satış dalgalarına tanık olunmuştu.

Bugün ise rüzgar terse döndü ve Bitcoin tarafında toparlanma eğilimi görüldü. Geçtiğimiz Salı günü 29 bin 247 dolara kadar gerileyen Bitcoin bugün 35 bin 495 dolar seviyesine yükseldi. Sadece 3 günde Bitcoin’deki kazanç yüzde 21’i aştı. Ethereum ise 2000 dolar seviyesinde işlem görüyor ve yüzde 1 oranında düşüş gösteriyor.

ELON MUSK YİNE SAHNEDE

 Kripto para konusunda spekülatif açıklamalarda bulunan ve piyasaya yön veren isim olan milyarder iş adamı Elon Musk yeni açıklamalarda bulundu. Ampul örneğinden ortaya çıkan Elon Musk’ın açıklamaları Bitcoin’i yükseltti. Bununla birlikte Dogecoin de güç kazanmaya başladı. Dogecoin dolar bazında yüzde 11’i aşkın değer kazancıyla 0.28 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DOLANDIRICILIK ORTAYA ÇIKTI

Afrika’nın en büyük kripto para borsasının sahipleri Güney Afrikalı Güney Afrikalı Cajee Kardeşler 3.6 milyar dolar ile ortadan kayboldu. Cajee Kardeşler’in İngiltere’ye kaçtığı tahmin edilirken, kripto paralar Güney Afrika’da finansal varlık kabul edilmediğinden, yasal soruşturma başlatılamadı.

Bitcoin vurgunu: 3.6 milyar dolarla ortadan kayboldular

Bitcoin boğalarının itiraf edemediği 3 gerçek

JPMorgan, Bitcoin’e karamsar bakıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)