E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 2021’e hızlı başladı---

Bitcoin 2021’e hızlı başladı

Bitcoin 2021’e hızlı başladı
03 Ocak 2021 - 08:50 borsagundem.com

Altının yerini alacağı yönündeki yorumlar ve bazı kurumsal şirketlerin alıma geçmesi dijital para Bitcoin’i rekordan rekora taşıyor

Noel ve hafta sonu tatili sermaye piyasalarının kapalı olduğu dönemde dijital paralar adeta şov yapıyor.

“20 bin dolar kritik seviye, 30 binden döner” şeklindeki yorumlara aldırış etmeyen Bitcoin, sabah saatlerinde 34 bin doları da geçerek yeni bir rekor kırdı. Türk lirası fiyatı ise 252 bin liranın üzerine çıktı.

Altının yerini alacağı söylenen dijital paraya ABD borsalarında işlem gören bazı şirketlerin de yatırım yapıyor olması güveni artırdı. Ancak bu sert yükselişten sonra piyasaların açılışında düzeltme yaşanacağı beklentisi hala devam ediyor.

Altcoin piyasaları da hareketlendi. Dogecoin (DOGE) gün içinde yüzde 42 değer kazanırken, lider altcoin olan Ether (ETH) 750 doların üzerine çıktı.

Yeni yılın ilk ayının "alt sezonu" olacağına inanan Cointelegraph Markets analisti Michaël van de Poppe, piyasanın yükseliş trendinde olduğunu tekrarladı.

"Yükseliş trendi #Bitcoin fiyatını yükselttikçe, sonraki dalga da bir o kadar yüksek olacak. 2021 çok ateşli geçecek" diye tweet attı.

İlk on sıradaki kripto para birimleri daha sakin davranış sergilerken, hiçbir gelişme XRP'yi toparlayamadı. Ripple Labs'taki yasal sorunlar nedeniyle altcoin bocalamayı sürdürüyor.

Bitcoin 33 bin 108'i gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAYRETTİN ÖZKÖK03 Ocak 2021 18:22

    DEVLETE AİTTİR DE DEVLETLERDE ÇÖKER VE VAHŞİLEŞİR VE OSMANLI DEVLETİNDE OLDUĞU GİBİ YİĞİT TÜRK BEYLERİNİ MALLARINA VE TOPRAKLARINA EL KOYUP SÜRGÜNE GÖNDERİLİRLER. BENCE ÖZGÜRLÜK SANAL PARALARDA

  • nedo03 Ocak 2021 14:34

    Hayali paralarla işim olmaz,,isterse uzaya çıksın.Ben de oksijeni satılığa çıkaracam.

  • "Bana mı sordunuz"03 Ocak 2021 13:03

    Para basma yetkisi *Devletlerin Merkez bankalarına aittir diye biliyorum, onun dışında devlet ruhsatı ile altın, gümüş gibi değerli maden çıkartmak somut elle tutulur gözle görülür bir şey.. Merkez bankaları dijital para üretse ben sadece onu dikkate alırım. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Kara haydar03 Ocak 2021 11:14

    Şapkadan tavşan çıkarma, bindiler bir alâmete gedeyorlar kıyamete. Altının yerini alacak demek ço böyyük palavra...