E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 1 yıldır ilk kez 12 bin doları aştı---

Bitcoin 1 yıldır ilk kez 12 bin doları aştı

Bitcoin 1 yıldır ilk kez 12 bin doları aştı
03 Ağustos 2020 - 18:17 borsagundem.com

Kripto para Bitcoin, Ağustos 2019'dan beri ilk kez 12 bin dolar seviyesinin üzerini gördü.

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, New York saatiyle Pazar günü gece yarısından hemen sonraki işlemlerde 12,112 dolar seviyesini gördü.

Böylece Bitcoin, Bloomberg tarafından derlenen fiyat verilerine göre Ağustos 2019'dan beri ilk kez 12 bin doların üzerine çıktı. Ancak kısa süre sonra sert düşerek, zirveden 30 dakika sonra 10,638 dolara kadar çekildi.

Quantum Economics kurucusu Mati Greenspan, "Bu piyasayı volatil yapan özellikle iki unsur var. Biri düşük likidite olması, ikincisi aşırı kaldıraç sunan kripto Borsalarının sayısının artması. Traderlar biraz fazla heyecanlandığı zaman kaldıraçlı işlemlere yönelme eğilimi gösteriyor. Bu da aşırı fazla likidasyonlara ve fiyatlarda sık sık ani hareketler olmasına neden oluyor." dedi.

10 bin doları aşmasının ardından son günlerde sert yükselen Bitcoin, korona virüsün tetiklediği piyasa belirsizliğinin zirveye tırmandığı Mart ortasında 4,904 dolara kadar gerilemişti. Ancak Mayıs ortasına kadar 9 bin dolarlı seviyelere geri geldi.

Bitcoin, Pazartesi günü TSİ 17:25'te yüzde 2.26 artıda 11,322 dolardan alıcı buldu.

New York borsası yükselişle açıldı

HSBC 13 milyar dolar krediden dönüş beklemiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)