E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBİST’ten kıymetli metal piyasasında zorunluluk duyurusu!---

BİST’ten kıymetli metal piyasasında zorunluluk duyurusu!

BİST’ten kıymetli metal piyasasında zorunluluk duyurusu!
24 Eylül 2021 - 08:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul, KMKTP metal hareketlerinde elektronik ortam zorunluluğu ile ilgili duyuru yayımladı

Borsa İstanbul, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası metal hareketlerinde ELTAS kullanım zorunluluğu ile ilgili duyuru yayımladı.

Borsa İstanbul tarafından yayımlanan duyuruda şöyle denildi:

"Kıymetli maden çekme, yatırma ve virman talimatlarının daha hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi ve manuel süreçlerde ortaya çıkabilecek hataların mümkün olduğunca engellenmesi amacıyla, söz konusu talimatların Kasa Uygulamasında geliştirilen Elektronik Talimat Sistemi (ELTAS) menüleri kullanılarak elektronik ortamda devreye alınmasına ilişkin 02.07.2021 tarihinde 2021/52 sayılı duyuru yayımlanmış olup, uygulamanın daha sonra yapılacak bir duyuru ile tüm üyelerimiz için zorunlu hale getirileceği bildirilmişti.

Buna göre

•    01.10.2021 sonrası metal giriş ve metal çıkış işlemlerinde,

•    08.11.2021 sonrasında ise tüm metal virman hareketlerinde

ELTAS kullanımı zorunlu olacak ve teknik herhangi bir problem ile karşılaşılması durumu dışında başka bir yöntemle talimat kabul edilmeyecektir. Bu kapsamda ELTAS sistemini kullanacak yetkili kullanıcılarını henüz Borsamıza bildirmemiş ve 2021/52 sayılı duyuru ekinde yer alan taahhütnameyi imzalayarak göndermemiş üyelerimizin 01.10.2021 tarihinden önce eksikliklerini gidermesi önem arz etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)