E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yükseliş trendi devam ediyor---

BİST'te yükseliş trendi devam ediyor

BİST'te yükseliş trendi devam ediyor
16 Ocak 2019 - 10:00 borsagundem.com

Alan Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli analizleri

BIST 100… Yükseliş Trendi Devam Ediyor… Geçen hafta yükseliş trendini sürdüren endeks hafta başından itibaren yükselişini devam ettirerek günü 93,173 (%1.22) seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisse KOZAL’ın bağlı ortaklığı IPEKE (%5,91) ve düşüş tarafında en çok dikkat çeken hisse ise THYAO (%-2,86) oldu. Suriye ile ilgili ABD Başkanı Trump’ın attığı tweet üzerinden gerilen ilişkiler üzerine dün grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun da belirttiği gibi Trump ile görüş mutabakatında olup, beraber terör unsurları üzerinde ortak hareket edileceğinin bilgisini verdi. Bugün açıklanacak olan TCMB faiz kararı yakından takip edilecektir. Sabah itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadelileri pozitif seyir izlemekte.

USDTRY… Jeopolitik Haber Akışı ile 5.43 Seviyelerine Çekildi... Dolar endeksinin yatay devam etmesi ile hafta başına jeopolitik gerginlikler ile 5.53 seviyelerinde başlayan USDTRY, Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları üzerine 5.43 seviyelerinde seyretmektedir. Bugün açıklanacak olan TCMB faiz kararı ve Suriye ile ilgili haber akışları takip edilecektir.

EURTRY… Euro’nun Değer Kaybı ile Aşağı Yönlü... Dün akşam İngiltere Parlamentosunda reddedilen “Brexit Oylaması” üzerine Euro’nun değer kaybı ile Türk Lirası primli seyretmektedir. Sabah saatlerinde 6.20 seviyelerinin altındadır.

EURUSD… Brexit Oylaması ile Negatif... Dün İngiltere parlamentosunda yapılan Brexit oylamasının reddedilmesi üzerine muhalefet partisinin güvensizlik oylaması istemesi belirsizlikleri daha da arttırmış durumdadır. Güvensizlik oylamasının bu akşam TSİ 22:00’de yapılması beklenmektedir. Parite 1.1400 seviyelerinin altını test etmektedir.

XAUUSD… Yatay Seyri Devam Ediyor… Dün veri ve haber akışıyla dalgalı bir gün geçiren altın, Brexit oylamasının belirsizliği ile 1290 US$ seviyelerini korumaktadır. Global ETF’lerde ki artan altın miktarının da bunu desteklediğini söyleyebiliriz. İlgili İngiltere tarafındaki gelişmeler ile bu hafta açıklanacak olan veriler takip edilecektir.

GLDGR… Ons Altındaki Yatay Seyir ile Yatay Devam Ediyor… Uluslararası baz da Dolar endeksinin yatay seyri ve Türk Lirasının geri çekilmesine rağmen 225TL seviyesini korumaktadır.

BRENT… 60 US$ Seviyesinin Üstünde Seyrediyor… OPEC ülkelerinin üretim kısıntılarını arttırabileceği beklentisi ile 60 US$ üzerinde seyretmektedir. ABD-Çin ilişkilerindeki iyimserliğinin desteklediği petrol Goldman Sachs’ın global resesyon beklentisi içinde olmaması pozitif haber akışı olmaktadır. Ancak Almanya’da 5 yılın en yavaş büyümenin görülmesi resesyon ile ilgili soru işaretlerini daha da arttırmaktadır. Brent’e aşağı yönlü baskılayıcı unsurların halen fazla olduğunu düşünmekteyiz.

S&P 500… Çin Politikaları ile Pozitif… Bölgesel FED başkanlarının faiz artırımı konusunda temkinli yaklaşmaları ve Çin’in ekonomiyi desteklemek amaçla yaptığı vergi indirimleri, teşvik ve likidite arttırımı gibi gelişmeler global hisse senedi piyasalarını pozitif etkilemiş durumda. Goldman Sachs 2019’da resesyon beklemese de şirket karlarında ciddi bir azalış beklentisi içinde olduğunu belirtmiştir. Trump’ın Meksika sınırına “Duvar” ısrarları devam etmekte olup, Demokratlar ile gerilim ve ABD federal hükümetinin halen kapalı kalmaya devam etmesi konuları belirsizlik olarak devam etmektedir.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)