E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
09 Temmuz 2018 - 09:27 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin de global hisse piyasalarındaki pozitif eğilime bağlı olarak güne hafif pozitif açılışla başlaması bekleniyor

BIST, KAR SATIŞLARIYLA KARŞILAŞARAK DÜŞTÜ…

BIST100 endeksi, gün içerisinde 99,800 ile 100,000 psikolojik direncine yaklaşmasıyla birlikte kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,37 düşüşle 98,733 seviyesinden tamamladı. Endekste ağırlığı olan hisselerden en çok yükselenler arasında ASELS %3,75 yükseliş ile ve Türk Telekom’daki Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin %55 payının, alacaklı bankaların kuracağı özel bir şirkete devredileceği haberi nedeniyle TTKOM %5,88 yükseliş ile yerini aldı. Sanayi sektörü %0,17 yükselirken, bankacılık sektörü %0,50 düştü.

Yurtiçi piyasalardaki 5 temel sektöre ilişkin hazırlanan rapora göre, otomotivde toplam pazar yılın ilk yarısında %14 azalırken toplam üretim de %8,6 azaldı . Ham çelik üretimi yılın ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre toplam %4,3 arttı. Kimya sektöründeki ihracat artışı yılın ilk 4 ayında %4 oldu. Beyaz eşya sektöründe yılın ilk 5 ayında üretim %2 azaldı, ihracat %9 arttı ve ithalat %46 azaldı. Konut satışları Mayısta aylık %2,7 artarken ipotekli konut satışlarında %11,7 azalma gerçekleşti, konutlardaki söz konusu artışın nedeni olarak KDV, tapu harcı ve faiz desteği gösterilmekte.

TCMB 'kredi eğilim' anketine göre, bütün kredi türlerinde sıkılaşma devam edecek. TL cinsinden açılan kredi talebindeki artış hızlanarak, yabancı para cinsinden açılan kredi talebindeki azalış ise zayıflayarak sürecek.

Küresel ekonomik büyümenin, ABD ile Çin’in ticaret savaşında karşılıklı gümrük vergisi artışlarını sürdürmesi halinde, 2020 itibariyle %0,5 azalabileceği tahmin ediliyor.

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin aylık en az 15 bin ziyaretçisi olan e-ticaret sitelerini baz alarak 2014 ve 2018’de hazırladığı raporların karşılaştırılması ile ortaya çıkan sektördeki büyüme verilerine göre, e-ticaret sitelerinin sayısı sürekli düşse de yıllık büyüme rakamı ortalaması %32 oldu.

BDDK, derecelendirme kuruluşlarına ilişkin tebliğde değişikliğe gitti. Düzenleme sonrası BDDK Başkanı Akben, yerel derecelendirme kuruluşunun önünü açabilecek düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti ve kuruluş kurmak için bankalardan talep olduğunu bildirdi.

BIST’TE HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR

Sabah itibariyle Asya piyasaları, geçen hafta ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının mevcut haliyle büyümeyeceğine yönelik beklentilerle birlikte %1 yükselişte. S&P vadeli hisse piyasaları ise %0,3 yükselişte. BIST 100 endeksinin de global hisse piyasalarındaki pozitif eğilime bağlı olarak güne hafif pozitif açılışla başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

KARSN… Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası, Karsan ile 50 adetlik Karsan amiral gemisi Jest+ için anlaştı. Anlaşma ile Karsan Jest+'ların şehir içerisinde yaygınlaştırılması ve 300 adetlik bir filonun oluşturulması ön görülüyor.

KRDMD… Şirketin Genel Müdürü, açıklamasında şirketin kapasite artışına yönelik devam eden yatırımlarının ve çevre yatırımlarının bu yıl tamamlanacağını, ayrıca hedeflerinin yılın en karlı 10 şirketi arasında bulunmak olduğunu belirtti.

THYAO… THY’nin geçen yıl başlattığı Stopover ücretsiz konaklama hizmeti ile, bir yılda 18 farklı ülkeden 14 bin yolcu, seyahatleri sırasında İstanbul'u hiçbir ek ücret ödemeden keşfetme fırsatı buldu.

BIST 30 Kontratı

Kontratın global hisse piyasalarındaki pozitif eğilime bağlı olarak hafif pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.02% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 123.000 - 126.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Kontratın dolar endeksindeki düşüşe bağlı olarak negatif seyir izlemesini beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.67% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.6640 - 4.7640 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın dolar endeksindeki düşüş ve global emtia fiyatlarındaki genel artış nedeniyle hafif pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.22% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1252 - 1265 bandında hareket etmesi beklenebilir

EURUSD Kontratı

Kontratın geçen hafta açıklanan ABD verilerinin ardından global risk iştahındaki pozitif seyre bağlı olarak pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.50% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1680 - 1.1820 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)