E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
17 Ağustos 2017 - 09:27 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün pozitif seyreden Asya piyasaları ile birlikte hafif yükselişle açılması ve gün içinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED TUTANAKLARI ÖNCESİNDE YATAYDA KALDI…

BIST 100 Endeksi dün, global piyasalardaki olumlu görünüm ile birlikte yükselişle açılmasına rağmen Euro’daki zayıflama ile birlikte gün içerisinde yüksek işlem hacmi eşliğinde görülen kar satışları ve ardından gelen alımlar paralelinde günü %0,1 düşüşle 106,862 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,02 oranında geriledi. Ek olarak, dün akşam FED’in Temmuz ayı toplantısının tutanakları takip edildi. Tutanaklara göre, FED üyeleri düşük enflasyon konusunda endişe ederek risklerin aşağı yönlü olabileceğini söylediler ve faiz artırım konusunda fikir birliğine varamadılar. Bilanço küçültmeye ise görece yakın zamanda başlayacaklarını belirttiler.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
DOLAR NEGATİF ORTAM GELİŞEN ÜLKE PİYASALARINDAKİ YÜKSELİŞİ DESTEKLEMEKTE…

Bugün Euro bölgesinde enflasyon verileri takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre beklenti, enflasyonun aylık bazda %0,5 düşüş, yıllık bazda ise %1,3 artış göstermesi yönünde. ABD tarafında verilerin iyileşmesi ve Euro bölgesinde enflasyonun hala Avrupa Merkez Bankası’nın %2’lik hedefi altında olması ile birlikte parasal sıkılaşma olasılığının azalması eşliğinde Euro’nun zayıflaması, makro dinamikler açısından Euro’daki yükselişten pozitif etkilenen BIST için dikkat çekici olduğunu düşünmekteyiz. Bununla birlikte, FED üyelerinin enflasyon konusunda endişe duymaları ve paralelinde faiz artırım konusunda fikir birliğine varamamaları da Dolar’ı zayıflatmakta. Bunun paralelinde de zayıf Dolar, gelişen ülke piyasalarındaki yükselişi desteklemekte ve risk iştahını artırmakta. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif düşüşte. BIST 100 Endeksi’nin bugün pozitif seyreden Asya piyasaları ile birlikte hafif yükselişle açılmasını ve gün içinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

CIMSA…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %59 artışla beklentilere paralel olarak 50 milyon TL (beklenti 47 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %65 artış göstererek beklentilere paralel olarak 92 milyon TL (beklenti 92 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

AKCNS…Negatif… Şirket 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %37 düşüşle beklentilerin altında olarak 22 milyon TL (beklenti 39 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %50 artış göstererek beklentilerin hafif altında olarak 71 milyon TL (beklenti 80 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TUPRS…Sınırlı Pozitif… Fitch Ratings, Tüpraş'ın görünümünü negatiften durağana yükselttiğini açıkladı. Fitch'ten yapılan açıklamada, görünümün durağana yükseltilmesinin nedeni olarak, 2015 sonunda tamamlanan fuel oil dönüşüm tesisi projesi sonrasında şirketin operasyonlarının daha güçlü hale gelmesini belirtti. (Business HT)

PRKAB…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ambarlı TM Sultanmurat GIS Kablo Bağlantı projesi kapsamında 55,1 milyon TL + KDV bedel ile sözleşmenin imzalandığını açıkladı. (KAP)

RAYSG…Nötr… Şirketin Ocak – Temmuz 2017 dönemi prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre %17,2 artışla 407,1 milyon TL oldu. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 yükselişle 132,400 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 131,750 – 133,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimleri ABD Doları karşısında değer kazanırken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,54 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD ve Kuzey Kore arasında tırmanan gerginliğe dair gündemin sakinleşmesi sonrası riskten kaçış eğiliminin azalması paralelinde geçtiğimiz hafta değer kazanan güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları yeni haftada kazançlarının bir kısmını geri vermişti. Ancak dün Fed yetkililerin enflasyon görünümüne dair endişeleri sonrası global bazda değer kaybeden ABD Doları karşısında altın günü %0,91 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün ABD Doları’nın global bazda değer kaybetme eğilimi sonrasında Euro da gelişmiş ülke para birimlerine eşlik etti. Euro günü ABD Doları karşısında %0,27 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)