E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yukarı yönlü hareketlerde o seviyeler hedefte---

BİST'te yukarı yönlü hareketlerde o seviyeler hedefte

BİST'te yukarı yönlü hareketlerde o seviyeler hedefte
28 Ocak 2019 - 08:56 borsagundem.com

A1 Capital, yeni haftada piyasalardaki gelişmeler ve beklentileri analiz etti

91.300 seviyesinden başladığı yükselişini 102.500 direncini test  ederek devam ettiren Borsa İstanbul’da bu seviyeden gelen satışlarla  geçen haftayı %0.03 değer artışı ve 27 puanlık yükselişle 101.801  puandan tamamladı. Endeksin 101.500 üzerinde kapanışında madencilik  sektörü hisselere gelen alımlar etkili olurken işlem hacminde önceki  günler göre azalış dikkat çekti. Geçtiğimiz haftanın en çok  kazandıranı haftalık bazda %3,40 değer kazanan hisse senetleri olurken  dolar ve euro değer kaybetti.
BİST100: 

102.500 direncini zorlayan ancak geçemeyen endekste destekler 101.200 ve aşağıda 100.300’de devam ediyor. Yukarı yönlü hareketlerde  ise 102.000 ve 103.750 hedef değerler. Yurtdışı piyasalarda karışık  seyir devam ederken Dolar/TL’de hafta sonu sığ işlemlerle 5,11  seviyesine kadar geri çekilme yanlış kotasyonla gerçekleşti haberleri  ardından yeni güne 5,26 seviyesinden satıcılı başlarken altın ons  fiyatlamalarında 1.300 seviyesini geçerek 1305 Dolar/Ons’lara kadar  yükselirken yeni haftaya 1.304 Dolar/Ons seviyesinden başlıyor. 
Yeni Haftada Kritik Gün 30 Ocak Çarşamba.

Aynı gün 

• TCMB 2019 İlk Enflasyon Raporu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısını  saat 10:30'da Ankara'da yapacak. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da bir  sunum yapacak. Gelecek dönem enflasyon tahmin patikası ve para  politikası duruşuna ilişkin sinyaller izlenecek.
• Fed Faiz Kararı ve Fed Başkanının Açıklamaları . ABD Merkez Bankası (FED) yılın ilk faiz kararını Türkiye saati ile 22:00'de  açıklayacak. Bankanın % 2,5 seviyesindeki faizi değiştirmesi  beklenmiyor. Fed'in bu yıl içinde 2 faiz artışına gitmesi öngörülüyor.
FED en son 19 Aralık'ta fonlama oranını 25 baz puan artırarak % 2,25 – 2,50'ye yükseltmişti. Aralık toplantısında FED yetkililerinin 2019  yılı için faiz artırımı tahmini 3'ten 2'ye indirmişti. Bir diğer  önemli haber ise  WSJ'de yer alan FED’in Bilanço Küçülteme adımlarını  beklenenden önce sona erdirme adımı . Yer alan habere göre, FED  yetkilileri varlıkları küçültmeye başladıktan sonra beklediklerinden  daha fazla bir hazine menkul kıymet portföyünü tutmaya karar verdiler.
Yetkililer, son kamuoyu yorumlarına ve görüşmelerine göre  stratejilerinin detaylarını ve bunları halka nasıl ileteceklerini  tartışıyorlar. Şu anda faiz artırımı ile birlikte tahvil portföyü için  planlama FMOC'nin bu hafta yapılacak toplantısının iki ana maddesini  oluşturacak gibi görünüyor. ABD tarafında Trump’ın ‘’Hükümetin  açılması konusunda uzlaşıya vardık’’ açıklamalarının ardından duvar  konusunda uzlaşı sağlanamaması durumunda hükümetin Şubat ayında  yeniden kapanabileceğine dair açıklamalarının yansımalarını takip  edeceğiz.
A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)