E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
27 Temmuz 2018 - 09:19 borsagundem.com

ABD'li rahip Brunson ABD ve Türkiye arasındaki ilişkileri temelden sarstı. Hisse piyasalarında sert düşüşler yaşandı

BIST… ABD Başkan Yardımcısının Türkiye’ye olası yaptırımları konusundaki açıklamalarıyla geriledi… Güne global hisse piyasalarındaki pozitif seyire eşlik ederek yükselişle başlayan endeks, gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamalarına bağlı olarak EURUSD’nin negatif seyir izlemesiyle geriledi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in bir din özgürlüğü konferansında yaptığı Türkiye'nin Andrew Craig Brunson'u serbest bırakmak için hemen harekete geçmemesi halinde, "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak." şeklindeki açıklaması birlikte, BIST günü %0,58 düşüşle 94,817 seviyesinden tamamladı. İki gün önce ABD’li Rahip Brunson’un ev hapsine alınması haberiyle en çok yükselen hisseler arasında yer alan THY ve HALKB, bugün de en çok düşenler arasında yer aldı. Şirket Haberleri… Garanti Bankası’nın 6 aylık konsolide net karı 3,9 milyar TL oldu (Beklenti 3,8 milyar TL). TAV havalimanlarının 6 aylık konsolide net karı 460 milyon TL (Beklenti: 341 milyon TL) ve FAVÖK %25 artarak 1,123 milyar TL şeklinde gerçekleşti. Tofaş’ın ise 6 aylık konsolide net karı 693 milyon TL şeklinde gerçekleşti (Beklenti: 669 milyon TL). Bugün bilançosu beklenen BIST30 şirketleri arasında ISCTR (Beklenti 3,2 milyar TL) ve ARCLK (Beklenti 369 milyon TL) bulunmakta. Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık, S&P vadelileri yatay seyir izlemekte. BIST100 endeksinin ise güne yatay açılışla başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY… ABD’nin Türkiye’ye yaptırım haberleriyle birlikte parite yükseldi… Global pozitif risk iştahıyla birlikte gelişen ülke para birimlerindeki değer kazancına bağlı olarak dün 4,7723 seviyesine gerileyen parite, dolar endeksindeki yükseliş ve ABD’nin Türkiye’ye olası yaptırım haberleriyle birlikte gün içinde 4,8825 seviyelerine kadar yükselerek günü %1,92 yükselişle 4,8654 seviyesinden tamamladı. Trump’ın yaptırım tehditinin ardından ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarıyı kabul etti. Paritenin yönü açısından gelecek haftaki FED faiz toplantısı ve Ağustos ayı Türkiye enflasyon verisi önemli olacak.

EURTRY… TL’deki değer kaybıyla birlikte yükseldi… Dünkü Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası Başkan Draghi’nin açıklamalarının ardından EURUSD’deki düşüşle birlikte 5,6013 seviyelerine gerilemesinin ardından günü %1,21 yükselişle 5,6694 seviyesinden tamamladı.

EURUSD… Avrupa Merkez Bankası toplantısının ardından Euro negatif açıklamalarıyla birlikte geriledi… ABD ile AB arasındaki gümrük vergilerinin sıfırlanmasına yönelik anlaşmayla birlikte yükselen paritede, dün Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrasında Başkan Draghi’nin 2019 yaz dönemine kadar faiz artırımı yapılmayacağının sinyallerini vermesiyle 1,1641 seviyelerine kadar gerileme görüldü. Draghi ayrıca, açıklamalarında ekonomik büyüme ve enflasyon konusunda endişeli olmadıklarını, fakat para politikası canlandırmasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Paritenin yönü açısından, gelecek haftaki FED faiz toplantısında, FED’in faizle ilgili görüşleri önemli rol oynayacak. FED Trump tarafından eleştirilse de güçlü büyüme ve yüksek faiz ortamında faizleri artıracak gibi görünüyor. Bu nedenle paritede aşağı yönlü seyir beklenebilir.

XAUUSD… Yatay seyire devam etti… Dün güne yükselişle başlayan altın, gün içerisinde Başkan Draghi’nin yaptığı açıklamaların ardından dolardaki güçlenmeye bağlı olarak 1222$ seviyelerine kadar geriledi ve günü %0,68 düşüşle 1,223 seviyesinden tamamladı.

GLDGR… USDTRY’deki yükselişe bağlı olarak yükseldi… Orta vadede yatay hareketini sürdüren gram altında TL’deki değer kaybına bağlı hafif yükseliş seyri görülmekte. Gram altının orta vadede yatay, uzun vadede yükseliş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

BRENT… Jeopolitik risklerle birlikte hafif yükseldi… ABD ile İran arasındaki tartışmalara bağlı kalan brent petrol fiyatları, jeopolitik risklere bağlı olarak yükselişte. Brent petrole ilişkin genel görüşümüz fiyatların orta ve uzun vadede düşüş eğilimli seyir izleyeceği yönünde.

S&P 500… Yatay seyir izledi… Facebook hisselerinin %20 gerilemesiyle Nasdaq’in %1,44 düşmesine rağmen, ABD ile AB arasındaki ticaret anlaşmasının endeksi olumlu etkilemesiyle S&P yatay seyir izledi.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)