E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
26 Haziran 2018 - 09:21 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin de güne yatay seyirle başlaması bekleniyor

GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ NEGATİF SEYİRLE BIST GERİLEDİ…

BIST 100 endeksi, seçim sürecinin sonlanması ile güne %3,55 yükselişle 99.255 seviyesinde başlamasına rağmen, global hisse piyasalarındaki düşüşe eşlik ederek haftanın ilk işlem gününü %1,92 düşüşle 94.008 seviyesinden tamamladı. Endeks, son dönemde gelişen ülke piyasalarından negatif ayrışsa da, global hisse piyasalarında devam eden belirsizlik, endeksi baskı altında tuttu. Global Hisse piyasaları genel olarak baktığımızda ABD ile Çin arasındaki ticari gerginliğe bağlı olarak tüm dünyada hisse piyasalarını negatif etkilemekte. Ek olarak global Merkez Bankalarının faiz artırım sürecinde bulunması, piyasalardaki baskılanmayı artıran bir faktör olarak görünmekte. Endekste en çok yükselenler %1,42 artış ile enerji, %1,21 artış ile iletişim sektörü oldu. En çok düşen sektörler arasında ise %3,83 ile bankacılık sektörü yer aldı.

Yurtiçinde 2018 yılı Haziran ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan artarak %78,3 seviyesinde gerçekleşerek 2018 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak %78,1 seviyesinde gerçekleşmiştir.

TCMB Reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre 5,3 puan azalarak 104,6 seviyesinde gerçekleşmiştir. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, mevcut mamul mal stoku miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki üretim hacmi, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, mevcut toplam sipariş miktarı, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, genel gidişat, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı ve sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir. Gelecek on iki aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 1,4 puan artarak yüzde 13,7 seviyesinde gerçekleşmiştir

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s yaptığı açıklamada, Trump’ın Avrupa Birliği’ne yönelik otomotiv gümrük tarifeleri uygulayacağı tehditinin ardından, söz konusu tarifelerin global otomotiv endüstrisi için kredi notu açısından negatif olduğunu bildirdi.

Çin para birimi yuan ve Çin hisse senetleri, Pazar günü yapılan açıklamada, yavaşlayan ekonomiyi hızlandırmak için bankacılık sisteminde 100 milyardan daha fazla paranın serbest hale getirileceğinin kaydedilmesi sonrası düştü. Yuan son beş ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu durum gelişen ülke para birimlerini zayıflatan ve hisse piyasalarında da düşüş eğiliminin devamına neden olan bir faktördü.

SABAH İTİBARİYLE GLOBAL HİSSE PİYASALARI YATAY SEYREDİYOR…

Global piyasalardaki dünkü sert düşüşün ardından Asya piyasaları ve S&P vadeli hisse piyasalar yatay seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin de güne yatay seyirle başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

BAGFS… Şirketin Romanya'ya ihraç edilmek üzere Keytrade firmasından alınan DAP gübresi siparişinin sevkiyatı tamamlanmıştır.

DOCO… Şirketin Paris'te açılması planlanan gurme mutfağının hazırlık süreci devam etmektedir.

BIST 30 Kontratı

Kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.93% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 113.500 - 117.700 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

EURUSD paritesindeki yükseliş eğilimli seyir nedeniyle kontratın güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.10% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi, kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.6280 - 4.7530 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatlamalarını etkileyecek pozitif bir faktör olmaması nedeniyle kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.32% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,261 - 1,274 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Dolar endeksindeki değer kaybına bağlı olarak, kontratın güne hafif yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.40% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1623 - 1.1757 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)