E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
24 Ağustos 2017 - 09:04 borsagundem.com

Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin yatayda açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ DEĞERLENEN TL EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, ABD Başkanı Trump’ın hükumetin kapanması ile ilgili söylemlerinin global hisse piyasalarını tedirgin etmesine karşın ABD Doları’nın global bazda zayıflaması ve paralelinde TL’nin değerlenmesi eşliğinde düşük işlem hacmi ile birlikte günü %0,3 yükselişle 108,953 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi ve BIST Sanayi Endeksi %0,2 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NÖTR RİSK İŞTAHINA PARALEL OLARAK YATAY SEYİR…

Piyasaların merakla beklediği ve merkez bankaları başkanlarının konuşma yapacağı Jackson Hole Sempozyumu bugün başlıyor. FED Başkanı Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Draghi yarın sempozyumda konuşma yapacak. Yurtiçinde ise Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Kredi Garanti Fonu’nun bir tane ve öyle kalması gerektiğini söyledi. İkinci KGF uygulamasının yapılacağı gündemde olmasına karşın alınan kredilerin geri ödemesi yapılacağından KGF kapsamında verilebilecek kredi miktarı yükselecek. Bu nedenle de ikinci KGF uygulamasına gerek kalmayacağını düşünmekteyiz. Ek olarak KGF, GSMH büyümesine katkı yapmasına karşın Türkiye’deki kredi artış hızını artırmakta ve banka kredilerinin GSMH’ye olan oranın yükselmesine neden olmakta. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin yatayda açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ankara Balıkuyumcu arsasını KDV hariç 395 milyon TL; İzmir Urla arsasını KDV hariç 30 milyon TL ve Yalova Çiftlikköy arsasını KDV hariç 250 milyon TL olmak üzere toplamda KDV hariç 675 milyon TL, KDV dahil 796,5 milyon TL'ye OYAK'a satıldığını açıkladı. (KAP)

HURGZ…Sınırlı Pozitif… Şirket, sahibi bulunduğu Muğla’daki arsasını toplam 24,5 milyon TL bedel ile PB Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ticaret A.Ş.’ye satışının ve tapuda devir işlemlerinin 23.08.2017 tarihinde tamamlandığını bildirdi. (KAP)

AKGUV…Sınırlı Pozitif… Şirket, Beyoğlu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün açmış olduğu 116 personelle 24 ay süre ile yürütülecek işin ihalesinin 12,7 milyon TL + KDV bedelli sözleşmesinin bugün imzalandığını açıkladı. (KAP)

VAKKO..Sınırlı Pozitif… Şirket, stratejik alternatiflerin tespiti ve değerlendirilmesi amacıyla, Credit Suisse International 23 Ağustos 2017 tarihinde danışmanlık sözleşmesi imzalandığını belirtti. Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, markanın büyüme potansiyelini ve dünyaya açılma modellerini değerlendirmek istediklerini söyledi. (KAP/Business HT)

SAYAS…Nötr… Şirket, Samsung Electronics ile yapılan görüşmeler sonucunda ihale kapsamına giren bazı satış noktalarının açılışının iptal edilebileceği veya ertelenebileceğini, ancak bunlar yerine yeni satış noktaları açılabileceğini ve bunun paralelinde ihale kapsamında yüklendiği iş konusunda bir değişiklik olmayacağını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,6 yükselişle 134,575 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 134,000 – 135,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,42 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

ABD Başkanı Trump’ın hükumetin kapanmasına neden olsa bile Meksika duvarını öreceğini söylemesi yatırımcıları tedirgin ederken ABD hisse piyasaları geriledi ve güvenli liman niteliğindeki altın ise yükseliş kaydetti. Dün altın günü ABD Doları karşısında %0,42 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Avrupa’da beklentilerin üzerinde gelen imalat PMI verisi ve Draghi’nin konuşması sonrasında Euro/Dolar paritesinde yükseliş görüldü ve Euro günü ABD Doları karşısında %0,38 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)