E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
13 Haziran 2018 - 09:28 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne yatay açılışla başlaması bekleniyor

TL’DEKİ DEĞER KAYBINA BAĞLI OLARAK BIST GERİLEDİ… 

BIST 100 Endeksi dün güne hafif düşüşle başladı. FED toplantısı öncesinde gelişen ülkelerdeki para birimlerindeki değer kaybına paralel olarak TL deki değer kaybı BIST 100 endeksini baskılayarak, endeksin mevcut düşüş trendinin devam etmesine neden oldu. Endeks günü %1,4 düşüşle 95.306  seviyesinden tamamladı. Endekste düşüşte olan sağlık sektörünün dün %2,39 yükseliş ile kapatması dikkat çekti. 

Türkiye’de GSMH’nin beklentilerin üzerinde %7,4 şeklinde gerçekleşmesine karşın, yılın ikinci yarısındaki yavaşlama beklentisi, hisse piyasalarını negatif etkilemeye devam etmekte. Yıl sonuna ilişkin büyüme beklentileri, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının da tahminleri dikkate alındığında, %2,5 – 5,00 bandında bulunuyor. 

Trump ile Kim Jong-Un görüşmesinin piyasalar tarafından olumlu algılanması ve ABD TÜFE verilerinin genel anlamda beklentileri karşılaması fiyatlamalar üzerinde büyük bir hareket yaratmasa da, doların güçlü seyrini korumasına neden oldu.

BUGÜN TSİ 21:00 FED TOPLANTISI KARARLARI BEKLENİYOR… 

Bugün akşam saatlerinde FED toplantısı sonrasında açıklanacak kararlar ve Başkan Powell’ın ABD’de büyüme ve enflasyona ilişkin açıklamaları takip edilecek. Beklentiler FED’in büyük ölçüde 25 baz puanlık artış yaparak politika faizini %1,75’ten %2,00’a yükselteceği yönünde yönünde. 

Sabah itibariyle S&P 500 vadeli hisse piyasaları alıcılı, Asya piyasaları karışık seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne yatay açılışla başlamasını bekliyoruz. 

ŞİRKET HABERLERİ 

ALBRK… Şirket yurtiçinde nitelikli yatırımcıya yönelik 178 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikalarının satış işlemini gerçekleştirmiştir. 

ARMAE… Şirket İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Projesi yapım yüklenicisi RMİ Rönesans Medikal Taahhüt İnşaat A.Ş. ile yapılan görüşmeler sonucunda, İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'nin 2. Kısım Elektrik Taahhüt İşleri için KDV hariç 51.971.874,61 TL + 10.660.754,05 USD karşılığında sözleşme imzalamıştır. 

GARAN… 53 gün vadeli 161 nominal değerdeki ve 95 gün vadeli 91.747.795 TRY nominal değerdeki bonoların nitelikli yatırımcılara ihracı dün itibariyle gerçekleştirilmiştir.

KATMR… Milli Savunma Bakanlığı ile şirket arasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan Zırhlı/Zırhlandırılmış Dozer projesinin tedariki maksadıyla 08.06.2018 tarihinde, 24 milyon TL bedelli sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir. 

TUKAS… Şirketin paylarının tamamına sahip olduğu Almanya'da faaliyet gösterecek, Tukaş Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin 30 bin EUR sermayeli, TUKAS GmbH ünvanlı şirketin kuruluşu tamamlanmıştır.

VAKFN… Şirketin sermayesinin kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı 2017 yılı karından karşılanmak üzere 31.milyon TL tutarında bedelsiz arttırılarak, 109 milyon TL'den 140 milyon TL'ye yükseltilmesi için SPK’ya başvuruda bulunulmuştur.

BIST 30 Kontratı 

S&P vadeli hisse piyasalarındaki yükselişe ve Asya piyasalarındaki düşüşe bağlı olarak BIST 30 kontratında bugün yatay açılış beklemekteyiz. 

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.82% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.500 - 125.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı 

FED faiz kararı öncesinde kontrat hafif yükseliş eğilimini korumasına rağmen, bu akşamki FED kararları önümüzdeki süreçte belirleyici olacak. 

USDTRY yakın vadeli kontratı,  günü ABD Doları karşısında 1.27% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadeli 4.6745'deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5580 - 4.7340 bandında hareket etmesi beklenebilir.   

ALTIN/USD Kontratı 

FED faiz toplantısı öncesinde kontrat hafif baskı altında kalmaya devam ediyor. 

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.25% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,292 - 1,307 bandında hareket etmesi beklenebilir.           

EURUSD Kontratı

FED’in faiz artırım kararı öncesinde, dolar endeksindeki güçlenmeye bağlı olarak EURUSD kontratında hafif aşağı yönlü eğilim devam etmekte. 

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.19% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1640 - 1.1740 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)