E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
05 Haziran 2018 - 09:25 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin de güne yatay açılışla başlaması bekleniyor

ENFLASYONDA YÜKSELİŞ EĞİLİMİ SÜRDÜ…

BIST 100 endeksi, geçen hafta Moody’s’in haftasonu açıkladığı Türkiye’nin kredi notunu makroekonomik politikalara yönelik belirsizlik gerekçesiyle değerlendirmeye ilişkin kararlarının etkisiyle güne düşüşle başlasa da BIST100’ün global hisse piyasalarında yükseliş eğilimine ve BIST 100’ün geçen haftaki %8’lik düşüşü sonrasında günü %0.1 tepki yükselişle 99.250 seviyesinden tamamladı.

Türkiye Mayıs ayı enflasyonu %1,62 ile %1,58 olan beklentinin hafif üzerinde açıklandı. Böylece yıllık enflasyon bir önceki ay %10,85 iken, Mayıs sonunda %12,15’e yükseldi. Mart ayında %10,85 ile dip yapan enflasyon trendinin yükselişe başladığını görmekteyiz. Benzer olarak ÜFE ise yıllık bazda geçen ay %16,37 iken, Mayıs ayı sonunda %20,16 oldu. Çekirdek TÜFE’de ise daha sınırlı bir artışla yıllık enflasyon, geçen ay %12,24 iken, %12,64’e yükseldi. Aylık en yüksek artış %5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda olurken en az artış gösteren grup ise %0,15 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. güveni Mayıs ayında -16,4 seviyesinde gerçekleşti. Perakende güveni en fazla artan sektör "mobilya, aydınlatma ekipmanı ve ev içi kullanım ürünleri" oldu.

ABD’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun görüşmesinde Menbiç’te yol haritasının onaylanması sonucunda, görüşmenin başarılı geçtiği açıklandı.

NÖTR RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

TCMB’nin Mayıs ayında Doları baskılayan faiz artırımı hamleleri sonrası TCMB Başkanı Çetinkaya ve Başbakan yardımcısı Şimşek Londra temaslarında yükseliş eğilimini devam ettiren enflasyonun artarak devam etmesi durumunda faiz artırımı yapılabileceği açıklanmıştı. Dün gelen beklentilerin üzerindeki enflasyon verilerinin ardından 7 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek olan TCMB toplantısı takip edilecek.

Sabah itibariyle S&P 500 vadeli hisse piyasaları yatayda seyretmekte. Asya piyasaları ise karışık seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin de güne yatay açılışla başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS… Nihai halka arz fiyatı 21,35 TL olarak belirlendi. Nihai tahsisat oranları, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için %60,9, Aselsan Çalışanları için 0,3%, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar için %18,7 ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar için %20,1 olarak kesinleşmiştir.

TCELL, AGHOL, VESTL, KARSN… Türkiye’nin otomobil projesi için kurulması planlanan Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Turkcell, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grup ve Zorlu Holding’in %19’ar payı, TOBB’un payı ise %5 olarak belirlendi.

YATAS… Şirketin olağan genel kurulunda hisse geri alım programı kapsamında her bir pay için ödenebilecek azami tutar 40 TL olarak güncellendi.

MGROS… Şirketin, 7 adet Migros, 10 adet Migros Jet, 1 adet 5M ve 1 adet Macrocenter formatında toplam 19 satış mağazası Mayıs ayı içerisinde hizmete açıldı. 31 Mayıs 2018 itibariyle Şirketin mağaza sayısı, iştiraki Kipa'nın 162 mağazası dahil, yurtiçinde 1.926 ve yurtdışındaki iştirakleri vasıtasıyla 41 olmak üzere toplam 1.967'dir.

BIST 30 Kontratı

BIST 30 kontratı, global hisse piyasalarındaki sakin görünüme paralel yatay seyrediyor.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.26% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.500 - 125.000 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

Dün yüksek açıklanan enflasyon verilerinin sürpriz içermemesi ve global olarak Dolar endeksindeki yükseliş baskısının azalması eşliğinde USDTRY paritesinde düşüş eğilimi görülebilir.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.13% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadeli 4.6745'deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5580 - 4.7340 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün Dolar endeksindeki gerilemeden hafif destek bularak 1292$ Fiyatından kapandı. Altın fiyatlarında dengeli yatay seyrin devamını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.25% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,292 - 1,307 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

İtalya’da kısa vadeli siyasi risklerin azalması ve İtalya tahvillerinin gerilemesiyle EURUSD paritesinde hafif yükseliş seyri devam edebilir.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.21% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1640 - 1.1740 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)