E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te tepki yükselişleri gelebilir---

BİST'te tepki yükselişleri gelebilir

BİST'te tepki yükselişleri gelebilir
31 Temmuz 2013 - 09:28 borsagundem.com

Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması yukarı yönlü tepkiyi destekliyor

Yurtdışı borsalar FED toplantısına odaklanmışken, ABD borsaları günü yatay bir şekilde kapattı. Asya tarafında Yen’deki değer artışı sonrası Nikei endeksi ekside seyrederken, Shanghai endeksinde hafif yükseliş var. BİST, merkez bankası başkanı Başçı’nın enflasyon raporuna ilişkin açıklamaları sonrasında günü %2,03 yükselişle, 74.421 puan seviyesinden kapattı.
FED FOMC toplantısı bu akşam sona eriyor. Piyasalar FED’in tahvil alımlarına ilişkin yapacağı açıklamalara odaklandı. Toplantı sonrası Bernanke basın toplantısı yapmayacak. FED kararları yazılı olarak sunulacak. FED’in tahvil alımlarının azaltılmasına ilişkin bir takvim açıklaması piyasalarda satışlara neden olacaktır. Yurtdışı piyasalarda bugün ABD’de açıklanacak veriler takip edilecek. FED öncesi ABD verileri piyasalarda dalgalanmaya neden olabilir. ABD’de ADP özel sektör, ikinci çeyrek GSYİH ve Chicago PMI verileri takip edilecek verilerdir. Cuma açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi bugün açıklanacak, ADP özel sektör istihdam verisi öncü nitelikte olacaktır. Veri 175 bin beklenirken, beklenti üzerinde ve 200 bin seviyelerine yakın bir veri gelmesi FED’in tahvil alımlarını azaltacağı beklentilerini güçlendireceği için gelişmekte olan piyasalara satış getirebilir. Diğer taraftan büyüme verisinin de beklentiler üzerinde gelmesi ABD dışındaki piyasalar tarafından olumsuz algılanabilir. Ancak büyüm verilerin beklentilerin altında kalması FED’in teşvikleri devam ettireceği beklentisi oluşturacağından piyasaları olumlu etkileyecektir. Yurtiçinde ise bugün dış ticaret verileri açıklanacak. Beklentinin çok üzerinde gelebilecek dış ticaret verileri döviz kurları üzerinde yukarı yönlü baskı yaratabilir.
Endekste 50 günlük ortalamanın, 200 günlüğü aşağı yönde kesmesiyle oluşan death cross sonrası tepki yükselişi denemesi var. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması yukarı yönlü tepkiyi destekliyor. 74.500 geçilebilirse yükselişin 75.500 sonrasında ise 76.500 kadar devam etmesi beklenebilir. Ancak uzun vadeli trendin düşüş yönünde olması nedeniyle oluşacak yükselişler tepki niteliğinde olacaktır. Endeksin dün açılışta 73.000-73.500 arasında oluşturduğu fiyat boşluğunu birkaç gün içinde kapatması beklenmektedir. Endekste orta vadeli pozitif görüntü oluşabilmesi için endeksin 76.500 seviyesi üzerinde iki günlük ya da haftalık kapanış gerçekleştirmesi gerekir.
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)