E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST'te tepki alımları beklentisi---

BIST'te tepki alımları beklentisi

BIST'te tepki alımları beklentisi
24 Ocak 2020 - 09:09 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, "Yurtdışı borsalardaki tepki alımlarına paralel BIST’te tepki alımları oluşması beklenir" görüşü ön plana çıkıyor.

BİST: Güne satıcılı başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü %0,17 düşüşle 122.540’dan kapattı. Çin’de yayılmaya devam eden korona virüsü global risk iştahını zayıflatırken, ABD’den gelen zayıf bilançolarla birlikte yurtdışı borsalar gün içinde satıcılı seyir izledi.

BIST güne satıcılı başlarken, yurtdışı piyasalardaki negatif eğilime rağmen dirençli bir görünüm sergileyerek günü sınırlı kayıpla tamamladı. EM para birimleri günü değer kayıplarıyla kapatırken, TL petrol fiyatlarındaki düşüşten aldığı destekle günü EM’e göre daha sınırlı değer kaybı ile tamamladı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi TL varlıklardaki pozitif ayrışmayı destekleyebilir. CDS’ler düşüşüne devam ederek Mayıs 2018’den beri en düşük seviye olan 237’leri test ederken günü 240 seviyelerinden kapattı. CDS’lerdeki düşüşün devam etmesi TL varlıklara yönelik risk alma iştahının orta vadede güçlenmeye devam edeceğine işaret ediyor.

Dünya sağlık Örgütü korona virüsü salgınını bölgesel olarak nitelendirirken, global olarak acil durum kapsamına almadı. Bu haber akışı sonrası borsalar kayıplarını geri alarak tepki alımları gerçekleştirdi.

Çin bir hafta kapalı olacağı Asya borsalarında panik satışların sona erdiği görülürken, Asya borsaları karışık bir görünüm sergiliyor. BIST’te kar satışları yaşansa da global risk alma iştahında ciddi bir bozulma yaşanmadıkça ve yurtiçine yönelik negatif gelişmeler olmadıkça yükseliş trendinin orta vadede devam etmesi beklenmektedir. Bugün veri tarafında Almanya’da açıklanacak PMI ve Ifo endeksi verileri takip edilecek. Yurtdışı borsalardaki tepki alımlarına paralel BIST’te tepki alımları oluşması beklenir.

VİOP gece seansında endeks kontratı %0,37’lik yükseliş gerçekleştirdi. Endeksin güne tepki alımlarıyla alıcılı başlaması beklenmektedir. Endeks yükseliş eğilimini devam ettirme çabasında olsa da yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılma ve kar satışı baskısının devam etme riskinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün serbest piyasada Dolar paritesi 5,9120-5,9350 bandında işlem görerek günü önceki kapanışa göre %0,20 oranında değer kaybıyla 5,9320 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,11 oranında değer yitirdi. Dün borçlanma araçları piyasasında % 10,55-%10,72 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 11 baz puan düşüşle %10,61 seviyesinden tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)