E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te temkinli seyir ön plana çıkabilir---

BİST'te temkinli seyir ön plana çıkabilir

BİST'te temkinli seyir ön plana çıkabilir
09 Aralık 2016 - 09:07 borsagundem.com

Vakıf Yatırım sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Güne alımlarla başlayan BİST, günün devamında ise 76.500 seviyelerine yöneldi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası kararlarını da izleyen BİST tarafında, 76.500 seviyelerinden itibaren satış baskısı öne çıkarken, satışlarla 75.000 seviyelerine kadar gerileme gözlendi. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen yukarı seyre karşın gün sonuna doğru yeniden toparlanan BİST, kapanışını ise 75.929 seviyesinden gerçekleştirdi.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) dün gerçekleştirdiği toplantı ardından faiz oranlarında değişikliğe gitmediğini ancak miktarı azaltarak varlık alım programını uzattığını açıkladı. Böylece AMB, aylık 80 mlr € olan varlık alım programını Mart 2017'ye kadar sürdüreceğini, Nisan 2017'den Aralık ayına kadar
ise aylık 60 mlr € olmak üzere varlık alımlarına devam edeceğini bildirirken, gerektiği taktirde süreyi ve miktarı daha da uzatacağını açıkladı. AMB kararı ardından küresel borsalar yükselişler gösterdi. Avrupa'da gösterge endeks son 11 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, ABD'de gösterge endeksler değer kazanmaya devam ederek günü rekor seviyede tamamladılar.
Bugün yurt içinde veri açıklaması bulunmazken, yurt dışında Almanya dış ticaret rakamları, Fransa’da sanayi üretimi, ABD’de ise tüketici güveni verileri takip edilecek. Sabah Asya tarafında Japonya ve Çin piyasalarında yükselişler devam ediyor. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen
yükselişe bağlı olarak BİST tarafında bugün daha temkinli bir seyir ön plana çıkabilir.

Vakıf Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 09/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)