E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te sakin seyir bekleniyor---

BİST'te sakin seyir bekleniyor

BİST'te sakin seyir bekleniyor
04 Mayıs 2017 - 09:28 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin orta vadeli yükseliş trendini sürdürmekle birlikte bugün sakin gündeme bağlı olarak yatay seyredebilir

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ FED TOPLANTISI ÖNCESİ GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi, dün FED Mayıs ayı toplantısı öncesinde gelişen ülke piyasalarındaki düşüş ile birlikte günü %0,5 düşüşle 93,863 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,7, BIST Sanayi Endeksi ise %0,6 oranında geriledi. Ayrıca, dün yurt içinde Nisan ayı enflasyon verisi takip edildi. Enflasyon aylık bazda %1,31, yıllık bazda ise %11,87 arttı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAKİN GÜNDEM VE YATAY SEYİR…

ABD Temsilciler Meclisi 1,1 trilyon USD’lik genel bütçe tasarısını kabul etti. Bütçe tasarısının kabul edilebilmesi için Senato’dan yeterli oyu alıp, Başkan Trump’ın imzasına sunulacak. Ayrıca, FED Mayıs ayı toplantısında beklenildiği gibi faizleri %0,75-%1,00 aralığında tuttu. FED üyeleri, %2’lik enflasyon hedefine yaklaşıldığı, birinci çeyrekteki yavaşlamanın muhtemelen geçici olduğunu, tüketici harcamalarının ılımlı olarak arttığını ve istihdam piyasasının yavaşlamaya rağmen güçlü kaldığı açıklandı. Gelen güçlü açıklamaların ardından FED’in Haziran ayında faiz artırım olasılığı %97,5’lu seviyelere yükselmiş görünüyor. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise FED’den gelen güçlü açıklamaların ardından yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin orta vadeli yükseliş trendini sürdürmekle birlikte bugün sakin gündeme bağlı olarak yatay seyretmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

CCOLA…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net zararı, beklentilerin üzerinde olarak 86 milyon TL (beklenti 41 milyon TL net zarar) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %23 artış göstererek beklentilere paralel olarak 181 milyon TL (beklenti 177 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

KRDMD…Nötr… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net zararı, beklentilerin altında olarak 4 milyon TL (beklenti 9 milyon TL net zarar) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla büyük bir artış göstererek beklentilerin altında olarak 74 milyon TL (beklenti 114 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

OTKAR…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla büyük bir yükselişle beklentilerin üzerinde olarak 37 milyon TL (beklenti 23 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %91 artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 65 milyon TL (beklenti 55 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

VESTL…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %64 düşüşle 38 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %26 azalış göstererek 181 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

TMSN…Pozitif… Şirket, Türk savunma sanayisi için yüksek yerlilik oranına sahip, özgün taktik araç platformlarının geliştirilmesi amacıyla Milli Entegre Taktik Tekerlekli Araç Platformu (MENTAP) ürün ailesi çalışmalarına başlandığını bildirdi. (KAP)

TCELL…Sınırlı Negatif… Sonera Holding, 155 milyon TCELL hissesini 11,45 TL (yaklaşık 500 milyon USD) hisse başı fiyattan satmak için anlaştı. Satış fiyatı son kapanış fiyatının %7 altında bulunmaktadır.

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 düşüşle 117,025 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 116,500 – 117,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün küresel piyasalarda dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası dolar karşısında sınırlı negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü Dolar karşısında %0,22 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta başından bu yana küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde altın haftalık bazda görülen değer kayıplarını yeni haftaya da taşıdı. Altın Fed kararları sonrası günü dolar karşısında %1,48 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde değer kazanan Euro, yeni haftada kar satışları ile karşılaşmakta. Dün gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Euro günü dolar karşısında %0,40 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)