E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif seyir devam edebilir---

BİST'te pozitif seyir devam edebilir

BİST'te pozitif seyir devam edebilir
29 Aralık 2020 - 09:15 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin kısmi alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

BIST 100: Endekste yeni tarihi zirve görülebilir, 1420 destek seviyesi üzerinde görünüm olumlu, ilk planda 1450 seviyesi direnç olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde yataya yakın bir seyir var, 10 yıllık tahvilde %13 bileşik faiz seviyesi altında kalınırken, %12,50 kısa vadeli direnç olarak takip edilebilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken, içeride dolar kuru da son ayların dip seviyesinde, 7,50 direnç haline gelirken, 7,30 destek konumunda…

EUR/USD: ABD'den gelen olumlu haberler ile paritede yükseliş devam ederken, 1,2250 direncine doğru hareketin hız kesmesi düşük piyasa katılımı ile normal, 1,2330 sonraki direnç olarak belirtilebilir…

Günün Öne Çıkanları:

o ABD'de konut fiyat endeksi verisi açıklanacak…
o BIST-100 endeksi 1442 puanı test ederek tarihi zirvesini yeniledi ve rekor kapanış gerçekleştirdi…
o ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın veto ettiği 2021 savunma bütçesi tasarısını yeniden onayladı…

Yılın sonuna doğru gelinirken global risk iştahı yüksek seyrediyor, pandemi sürecine dair gidişat pek olumlu olmasa da aşı konusundaki beklentiler ön planda. TL varlıklarda da PPK faiz kararı sonrası pozitif seyir devam ederken, azalan kur volatilitesi ile beraber endekste trade fırsatları değerlendirilebilir.

BIST 100 Endeksi yılın son haftasında yükselen trenddeki hareketine devam ederken, tarihi zirve yeniliyor. Bu sabah endeksin kısmi alıcılı bir başlangıç yapmasını ve gün içerisinde de olumlu seyrini korumasını bekliyoruz. 1420 ilk planda destek konumunda iken, endeks ilk planda 1450 direncine doğru yükselişine devam edebilir.

Endekste kısa vadeli güçlü görünüm korunduğundan trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

Noel tatili sonrasında yeni yıla kadar olan dönemde piyasa katılımı oldukça düşük kaldığından eurobond piyasasında hacimler oldukça düşük. TL tahvillerde ise yabancı yatırımcı ilgisinin artmasını beklediğimiz gelecek haftaya kadar daha dengeli bir seyir izlenebilir, gösterge tahvilde %14 bileşik üzerinde seyir devam edebilir.

Dolar endeksi 90 seviyesine yakın ve EUR/USD paritesi yükselir iken, AB ile anlaşma sonrası kısmi kar realizasyonu ile GBP/USD 1,3480 desteğine doğru düşüşte. İçeride dolar kurunda 7,30 ve euro kurunda da 9,00 seviyesi orta vadeli önemli destek seviyeleri olarak belirtilebilir. TL değerlenme eğiliminde.

Petrolde kar satışları karşılanıyor, Brent petrol 51 dolar varil civarında. Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1900 direnci geçerli, 1865 destek olarak izlenecektir. Dolar endeksi düşüşü ile değerli metallerde yaşanan yükseliş kısmen geri veriliyor. Gram TL bazında ise 450 seviyesi altında 444 destek konumunda.

BIST 100 Endeksi'nde kısa vadeli görünüm 1400 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Risk iştahı ve olumlu hava gücünü koruyor

Yurt içinde küresel piyasalara paralel seyir sürecek

Küresel vadeliler yükselişte

Borsada nasıl bir açılış bekleniyor

Günün önemli şirket haberleri 29/12/2020

Yabancıların çıkış yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)