E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif eğilim sürebilir---

BİST'te pozitif eğilim sürebilir

BİST'te pozitif eğilim sürebilir
05 Temmuz 2018 - 09:27 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin ise genel olarak hafif pozitif eğilimli seyrini koruması bekleniyor

BIST, RİSK İŞTAHININ GERİ DÖNMESİYLE BİRLİKTE POZİTİF SEYİR İZLEDİ…

BIST100 endeksi, yüksek gelen enflasyon verileri nedeniyle düşen banka hisselerine gelen tepki alımlarıyla beraber günü %0,66 yükselişle 97,230 seviyesinden tamamladı. BIST’te ağırlığı yüksek olan hisselerden BIMAS’ın yüksek enflasyon ve yüksek faiz konjonktüründen en iyi şekilde faydalanabilecek şirketlerden biri olması nedeniyle günü %3,44 yükselişle tamamladı. Dolar/TL paritesi de dün gün içinde 4,72’lere kadar yükselmesine rağmen günü 4,66’da tamamladı. BIST’te yabancı yatırımcılar pay piyasalarında yaptıkları işlemlerde Haziran ayında 330,2 milyon $ net satış yaptılar, Ocak Haziran döneminde gerçekleşen toplam net satış ise 1,7 milyar $ oldu.

Bakan Zeybekçi, açıklamalarında TCMB’nin atılması gereken adımları atacağını, enflasyonla mücadele için arz artırıcı önlemler alınacağını bildirdi. Bizim görüşümüze göre, beklentinin üzerinde gelen enflasyon, TL’deki değer kaybının gecikmeli etkisinin bir yansıması olmuştur. Temmuz ve Ağustos aylarında da kurun enflasyona olan etkisinin azalarak devam etmesini ve geçen yılki düşük enflasyon verileri nedeniyle yıllık enflasyonun Temmuz ve Ağustos aylarında azalan bir hızda artmasını beklemekteyiz. BIST100 endeksinin ise bu çerçevede 2.Çeyrek bilanço döneminin tamamlanmasının ardından, Temmuz ve bilanço beklentilerinin ön plana çıktığı Ağustos ayında yükseliş eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

Dün TR 10 yıllık tahvil faizi 20 baz puanlık bir sıçramayla %17.59'a çıktı ve rekor kırdı. Salı günü %19.52 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvil faizi ise %19.82 seviyesinden güne başladı.

2018 Ocak-Nisan döneminde çimento üretimi, geçen yıla göre %12,86 oranında arttı. Aynı dönemdeki üretimin %9,3'ü ihraç edildi. İç satışlarda ise %15,42 artış gerçekleşti.

TCMB dün miktar yöntemiyle düzenlediği 11 Temmuz vadeli repo ihalesi ile piyasaya 22,9 milyar lira verdi. İhalede en düşük, ortalama ve en yüksek basit faiz yüzde 17,75 olurken, en düşük, ortalama ve en yüksek bileşik faiz ise yüzde 19,39 seviyesinde gerçekleşti.

BIST’TE HAFİF POZİTİF SEYİR BEKLENİYOR…

Sabah itibariyle Asya borsaları, ABD ile Çin’in yarın başlayacak olan karşılıklı gümrük vergileri uygulamaları öncesinde %1 düşüşte olup, S&P vadeli hisse piyasaları yatay seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise genel olarak hafif pozitif eğilimli seyrini korumasını beklemekteyiz.

Gelecek hafta 9 Temmuz’da açıklanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesi, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Erdoğan ile Trump’ın görüşmesi izlenilecek. Ayrıca bu ay için 24 Temmuz’da gerçekleşecek olan TCMB toplantısında, TCMB’nin faiz artırıp artırmayacağı takip edilecek, beklentiler 100-125 baz puanlık artış yapılacağı yönünde.

ŞİRKET HABERLERİ

MGROS… Şirketin Haziran ayında toplam 47 satış mağazası hizmete açılmış ve toplam mağaza sayısı Haziran ayı sonunda 2011'e ulaşmıştır.

TSKB… Banka, 15 uluslararası bankadan 220 milyon ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisi temin etti. Sendikasyon kredisi anlaşması, katılımcı bankaların da temsil edildiği bir tören ile 3 Temmuz'da imzalandı.

TKNSA… Alman teknoloji perakendecisi Media Markt, Sabancı Holding’den Teknosa’yı satın almak istiyor. Kaynaklar, Media Markt’ın Sabancı’nın Teknosa’daki tüm hisselerini almak için görüştüğünü söyledi.

BIST 30 Kontratı

Kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.87% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.700 - 124.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

EURUSD paritesindeki güçlenmeye bağlı olarak, kontratın hafif düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.07% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.7400 - 4.8400 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın güne yatay seyirde başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.16% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1252 - 1262 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Kontratın güne hafif pozitif seyirde başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.13% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1619 - 1.1763 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)