E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış olabilir---

BİST'te pozitif açılış olabilir

BİST'te pozitif açılış olabilir
28 Mayıs 2018 - 09:24 borsagundem.com

BİST100 endeksinin, TCMB Başkanı Çetinkaya’nın haftasonu verdiği sadeleşme mesajı ile haftanın ilk gününde pozitif açılış yapması öngörülüyor

BİST100 ENDEKSİ, GEÇTİĞİMİZ HAFTAYI DA YÜKSELİŞLE KAPATTI…

TCMB’nin faizleri 300 baz puan yükseltmesinin ardından döviz piyasasındaki volatilitenin düşmesi sonucu BİST100 endeksi önceki haftanın son işlem gününü, TCMB’nin kredi reeskontlarında kuru sabitlemesiyle primli açılışını devam ettirerek %2.04 yükselişle 103.200 puandan tamamladı.

Kurlardaki sert yükselişi frenlemek için TCMB ‘25 Mayıs 2018 tarihinden önce kullanılan ve 31 Temmuz 2018 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredinin vadesinde ödenmesi halinde, ABD doları için 4,20, Euro için 4,90, İngiliz Sterlini için 5,60 kuru kullanılarak Türk lirası olarak yapılabilmesine olanak tanınması ve kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun sabitleme kurundan yüksek olması durumunda kredi geri ödemesinde kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun esas alınmasına karar verilmiştir.’ açıklamasında bulunuldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuyla ilgili TCMB’nin geç de olsa güçlü ve etkili bir adım attığını belirtirken piyasaların normalleşmesinin, patikaya oturmasının zaman alabileceğini söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten James McCormack, TL’de süregelen zayıflığın Türkiye’nin kredi notu üzerinde baskı yapabileceğini belirtti. Kurum, Türkiye’de gelecek ay bir faiz artışının daha muhtemel olduğunu düşünüyor. Diğer taraftan, IMF Başkanı Largarde, TCMB’nin bağımsızlığının önemli olduğu yönündeki görüşünü paylaştı.

BİST100’DE HAFİF POZİTİF BİR AÇILIŞ BEKLENİYOR…

Sabah saatlerinde Asya piyasaları karışık seyrederken ABD hisse vadelileri hafif pozitif seyrediyor. BİST100 endeksinin, TCMB Başkanı Çetinkaya’nın haftasonu verdiği sadeleşme mesajı ile haftanın ilk gününde pozitif açılış yapmasını öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS...Şirketin 2. halka arzı için talep toplama bu hafta, 31 Mayıs Perşembe – 1 Haziran Cuma tarihlerinde 21.35 TL – 26.00 TL fiyat aralığından yapılacaktır…

ISCTR…Nötr…Şirket, Almanya'da faaliyet gösteren bağlı ortaklığı İşbank AG'nin ödenmiş sermayesinin 170 milyon EUR'dan 185 milyon EUR'a çıkarılmasına karar vermiş olup Banka tarafından söz konusu sermaye artırımından doğacak 15 milyon EUR'luk rüçhan hakkı kullanılacağı belirtildi. (KAP)

ODAS…Nötr…Şirket, son günlerde yaşanan fiyat hareketlerine yönelik ‘Ciddi oranlarda artan döviz kurlarının ve enerji başta olmak üzere emtia fiyatlarının varlık değerleri henüz bilançomuzda realize olmamış kömür, altın, gümüş ve antimuan rezervlerimiz üzerindeki pozitif etkisinin bilançoda yer alan yabancı para cinsi yükümlülüklerimiz üzerindeki negatif etkisinden kayda değer şekilde fazla olduğu görülmektedir.’ açıklamasında bulundu. (KAP)

POLTK…Sınırlı Pozitif…Şirket, 01.01.2017-31.12.2017 dönemi kar payından hisse başına brüt 1.97 TL temettü ödeyeceğini açıkladı. (temettü getirisi: %5.1) (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2.66 yükseliş ile 127.425 seviyesinden tamamladı.

Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 126.500 – 129.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Haziran vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1.41 düşüş ile kapattı.

Bugün, USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim görüşmesine ilişkin gelişmelerle birlikte hafif geriledi. Haziran vadeli Altın/USD kontratı ise günü %0.09 düşüş ile tamamladı.

Bugün, Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Haziran vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.56 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)