E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
06 Haziran 2018 - 09:23 borsagundem.com

Borsa İstanbul küresel piyasaların etkisinde kalarak pozitif açılış gerçekleştirebilir

BIST 100 ENDEKSİ, 2018 GSMH BÜYÜME BEKLENTİLERİNDEKİ DÜŞÜŞLE BİRLİKTE GERİLEDİ…

Son 3 aylık dönemde TL’deki değer kaybı ve tüketici güvenindeki azalmaya bağlı olarak, 2018 GSMH büyüme beklentilerinin azalması BIST hisse piyasalarının negatif eğilimli seyir izlemesine neden olmakta. Nitekim Nisan ayında %71,9 olan tüketici güven endeksinin Mayıs ayında %69,9’a düşmesi ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin büyüme beklentilerini düşürerek aşağı yönlü revize etmesi, son dönemde büyüme üzerindeki baskıları teyit etmekte. Büyümedeki olası yavaşlama, şirket karlarında büyüme hızının düşmesine neden olabilecek iken; yurtiçi ve yurtdışı tahvil faizlerindeki yükseliş, hisse piyasalarını negatif etkilemeye devam etmekte.

BIST 100 endeksi günü %1,44 düşüşle 97,823 seviyesinden tamamladı. Enerji sektörü %2.4 artarken; bankacılık sektörü %2,28, gayrimenkul sektörü %3,41 ve sağlık sektörü %4,89 düştü.

Global hisse piyasalarında, büyük bir düşüş olmamakla birlikte, yatay hareket sürmektedir. ABD’nin gümrük vergilerine ilişkin ticaret savaşı ve Avrupa’daki siyasi belirsizliklerin global büyüme üzerindeki baskısı devam etmektedir.

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda temel olarak TL'deki değer kaybının ve enerji maliyetlerinin artmasının enflasyondaki baskıyı artırdığına vurgu yapıldı. 4 Haziran’da açıklanan Türkiye TÜFE verilerinden sonra, TL'nin TÜFE karşısındaki reel değerinin Mayıs ayında bir önceki aya göre gerilediği tespit edildi.

YARIN YAPILACAK OLAN TCMB FAİZ TOPLANTISI KARARI BEKLENİYOR…

Mayıs ayı TÜFE verileri beklentilerin üzerinde gelmişti. Enflasyondaki yükseliş sonrası yarın gözler TCMB’nin TSİ 14:00 faiz toplantısı kararında olacak.

Sabah itibariyle S&P 500 vadeli hisse piyasaları hafif alıcılı, Asya piyasaları ise pozitif seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin de güne pozitif açılışla başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

PETKM… Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov , Türkiye'de planladıkları ikinci petrokimya yatırımını Petkim'le aynı bölgeye yapacaklarını ve mevcut altyapıdan faydalanacaklarını belirtti. (KAP)

DGGYO… Doğuş GYO, Gebze Center AVM, otel, ticari alanların satışı için Seyir Gayrimenkul Yatırım ile görüşmelere başlamaya karar verdi. (KAP)

EGCYO… Egeli & Co Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları 6 Haziran'da Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlayacak. (KAP)

EGSER… Şirket 1 TL nominal değerli pay için 0,13022 TL net temettü ödeyeceğini duyurdu. Temettü verimi ise %4.4 şeklinde. (KAP)

SISE… Şirket İle Petrol-İş Sendikası arasında Soda, Kromsan Fabrikaları ve Tuz İşletmesi ile ilgili olarak devam eden ve 01.01.2018-31.12.2019 dönemini kapsayan 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 04.06.2018 tarihinde anlaşma sağlanmıştır. (KAP)

BIST 30 Kontratı

BIST 30 Kontratının global hisse piyasalarındaki hafif pozitif seyre eşlik ederek güne hafif alıcılı başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.82% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.300 - 124.700 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

Dolar endeksindeki düşüşe bağlı olarak, TL’deki değerlenmenin etkisiyle güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.13% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5490 - 4.7260 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Dolardaki güçlenmenin, Altın üzerindeki negatif etkisinin hafiflemesiyle birlikte güne pozitif açılışla başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.25% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,289 - 1,304 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

EURUSD paritesindeki tepki yükselişiyle birlikte, hafif pozitif açılış beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.21% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1667 - 1.1769 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5306 Haziran 2018 12:36

    kesin pozitiv*..dışarda bahar havası devam..avrupalı amerikalı halkı mutlu huzurlu..bize yine hüsran geceler düştü..borsa çöküşü akp yi bitiriyor.. :'(

  • Alp06 Haziran 2018 09:28

    95 bin trendi önemli. Daha aşağısında 92 bin karar noktası. Burasa alıma geçilir