E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
31 Mayıs 2018 - 09:22 borsagundem.com

BİST100 endeksinin global risk iştahındaki artışa bağlı olarak pozitif açılması öngörülüyor

BİST100 ENDEKSİ, TL’DEKİ DEĞER KAZANCINA RAĞMEN GERİLEDİ…

BİST100 endeksi, TL’deki pozitif ayrışma ve Londra görüşmelerinin pozitif geçmesine rağmen bugün ve yarın yapılacak olan ASELSAN talep toplama süreci öncesinde piyasanın nakit yaratma çabasının da etkisiyle günü %1.18 düşüşle 103.869 puandan tamamladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Çetinkaya’nın Londra ziyaretiyle yatırımcılara güven vermesi sonucu USDTRY 4.44 seviyelerine kadar geriledi. Londra’daki temasların çok verimli olduğunu belirten Şimşek, enflasyon ve cari açık ile olan mücadelenin öncelikli olduğunu, seçim sonrası yapısal reformların daha da hızlandırılacağını vurguladı.

OECD, Mayıs 2018 Ekonomik Görünüm raporunu yayınladı. Rapora göre kurum, Türkiye’nin 2018 yılında %5.1, 2019 yılında %5 büyümesini bekliyor. 2018 yılında içerisinde TÜFE’nin %11.5, işsizliğin %10.5, cari dengeninse %6.4 seviyesinde olacağı şeklindeki öngörülerini paylaştı.

TCMB’nin 23 Mayıs’ta gerçekleştirdiği olağanüstü toplantının özeti yayınlandı. PPK toplantı özetinde operasyonel çerçevenin kısa süre içinde sadeleştirilmesi hususunda mutabık olunmasına ek olarak fiyat istikrarı doğrultusunda tüm imkânların kullanılacağı ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ile hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

ABD’de Mayıs’ta ADP özel sektör istihdamı 178K arttı, beklenti 190K şeklindeydi. ABD 1.çeyrekte %2.2 büyüdü, beklenti %2.3 şeklindeydi. Ülkede çekirdek kişisel tüketim harcamaları ise 1.çeyrekte %2.5 artış yönündeki beklenti altında %2.3 yükseliş kaydetti.

YURTİÇİ PİYASALARDA TİCARET DENGESİ VERİSİ BEKLENİYOR…

Piyasa beklentisine göre Türkiye’nin ticaret dengesinin Nisan ayında 6.7 milyar dolar açık şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor, önceki ay 5.86 milyar dolar açık şeklindeydi.

Sabah saatlerinde Asya piyasaları alıcılı, ABD hisse vadelileri ise hafif negatif seyrediyor. BİST100 endeksinin global risk iştahındaki artışa bağlı olarak pozitif açılmasını öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS...Şirketin 2. halka arzı için talep toplama, 31 Mayıs Perşembe – 1 Haziran Cuma tarihlerinde 21.35 TL – 26.00 TL fiyat aralığından yapılacaktır…

Bankacılık Sektörü: BDDK tarafından yayınlanan verilere göre, bankacılık sektörünün net karı aylık %34.6 artışla Nisan sonunda 18,831.91 milyon TL oldu. (BDDK)

Sanayi Sektörü: İSO tarafından yapılan ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu – 2017’ araştırma raporu sonuçlarına göre 2017 yılında sanayinin zirvesinde 51,1 milyar TL'lik üretimden satışları ile yine TÜPRAŞ yer aldı. Ford Otomotiv 22,7 milyar TL'lik üretimden satışlarıyla ikinciliği korurken, üçüncü ise 2016 yılına göre üç basamak yükselen 17,8 milyar TL üretimden satışlarıyla Toyota Otomotiv oldu.

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.28% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 126.900 - 131.200 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 2.18% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi, kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.4370 - 4.6080 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, dolar endeksindeki sınırlı geri çekilme sonucu hafif alıcılı seyretti.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.05% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,297 - 1,312 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.49% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1565 - 1.1655 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)