E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
08 Mayıs 2018 - 09:05 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BIST100 endeksi önceki kapanışa göre 1.69% düşerken, toplam işlem hacmi 4.9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi 1.67%, holding endeksi 1.49% değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında 1.29% ile finansal kiralama, faktoring en fazla kazandıran, 5.74% ile metal ana sanayi en çok gerileyen oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TRUMP 21:00’DA İRAN KARARINI AÇIKLAYACAK…

Dolar endeksi, gün başındaki kayıplarını tersine çevirerek tırmanırken Asya piyasalarında görülen sakin havayı takiben, İngiltere’de piyasaların kapalı oluşu nedeniyle hacimdeki düşüklüğe rağmen, Stoxx Europe 600 Endeksi yükselişini sürdürdü. Yatırımcılar, geçen hafta yaşanan satışlar ardından gelişmekte olan ülke varlıklarını yakından takip ediyor. Türkiye ve Arjantin piyasalarındaki volatilite devam ederken gelişmekte olan ülke hisselerinde görülen canlanmanın aksine Lira’daki değersizleşme ve hisse piyasasındaki satışlarla Türkiye negatif ayrışmayı sürdürdü. TCMB tarafından rezerv opsiyon mekanizması döviz imkanı üst sınırı 55%’ten 45%’e çekildi, açıklamanın etkisiyle DolarTL 4.27’den 4.25 seviyesinin altına gerilese de TL’deki değerlenmenin kısıtlı olduğu gözlemlendi. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu değişiklik ile yaklaşık 6.4 milyar TL likidite piyasadan çekilecek olup, yaklaşık 2.2 milyar Dolar tutarında döviz bankaların kullanımına geçecek. ABD’nin 12 Mayıs’ta açıklayacağı İran antlaşmasına yönelik kararı öncesinde Fransa Dışişleri Bakanı, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın ABD'nin kararından bağımsız olarak İran ile 2015 nükleer anlaşmasına devam edeceğini belirtti. Gerginliğin etkisiyle petrol fiyatları 2014 Kasım’dan beri ilk kez 76 Dolar’ı aştı. Sabah itibariyle Asya piyasaları alıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise karışık. BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

MGROS…Sınırlı Negatif…Şirket, 1Ç18’de beklentiye paralel 238 mn TL net zarar, 1Ç17’ye kıyasla 37% artışla 184 mn TL FAVÖK açıkladı. (KAP)

AEFES…Sınırlı Negatif…Şirket, 1Ç18’de 106 mn TL zarar açıkladı, beklenti 139 mn TL zarardı. FAVÖK ise beklenti altında 287 mn TL oldu. (KAP)

VAKBN…Nötr…Banka, S&P tarafından, Uzun Vadeli Yabancı Para ve Uzun Vadeli Yerel Para notlarının ‘BB’den ‘BB-’ seviyesine indirmiş olup, görünümünün ise ‘Negatif’ten ‘Durağan’a yükseltildiğini açıkladı. (KAP)

YKBNK…Nötr…Banka, S&P tarafından, Uzun Vadeli Kredi Notunun ‘BB’den ‘BB-‘ seviyesine, Uzun Vadeli Ulusal Notunun ‘trAA-’den ‘trA+’ seviyesine çevirmiş, banka'nın diğer derecelendirme notlarını ise teyit etmiştir. Banka'nın Uzun Vadeli Kredi Notunun görünümü de ülke görünümüne paralel olarak ‘Negatif’ten ‘Durağan’a yükseltilmiştir. (KAP)

ISCTR…Nötr…Banka, S&P tarafından Uzun Vadeli Kredi Notunun ‘BB’den ‘BB’ye, Uzun Vadeli Ulusal Notunun ‘trAA-’den ‘trA+’ya çevirilmiş olup diğer derecelendirme notlarının ise teyit edildiğini ve Uzun Vadeli Kredi Notu görünümünün ‘Durağan’ olduğunu açıkladı. (KAP)

GARAN…Nötr…S&P tarafından, bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para ve Uzun Vadeli Yerel Para notlarını ‘BB’ seviyesinden ‘BB-’ seviyesine çekilip Bağımsız Kredi Profili Notu'nun ise ‘bb+’ seviyesinden ‘bb’ seviyesine aşağı yönlü revize edildiği açıklandı. Görünümü ise ‘Negatif’ten ‘Durağan’a yükseltilmiştir. (KAP)

SISE…Nötr…S&P, şirketin kredi notunu ‘BB’den ‘BB-‘ye indirdi. Görünümü negatiften durağana çekti.

Bankacılık Sektörü…Nötr…BDDK Başkanı Akben tarafından, Türkiye bankalarının sendikasyon kredilerini çevirme oranının 110% seviyesinde olduğu ve maliyetlerin bir miktar arttığı belirtildi. (Bloomberght)

Konut Sektörü…5 bankanın faizleri 0.99%’a çekeceği açıklandı. (Habertürk)

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 1.68% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 125.647 - 122.403 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Türk lirası da global seyre eşlik etti.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre ABD Doları karşısında 0.43% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.3831 - 4.2967 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, dolar endeksinin 2018 yılı zirvesine doğru tırmanışı ile, 3 günlük yükselişin ardından geriledi.

Altın yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.31% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadeli 1320.75'deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla beraber, gün içerisinde 1,329.10 - 1,311.70 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.12% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmekte Bununla beraber, gün içerisinde 1.1984 - 1.1888 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)