E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te o seviyenin üzerinde seyir hedefleniyor---

BİST'te o seviyenin üzerinde seyir hedefleniyor

BİST'te o seviyenin üzerinde seyir hedefleniyor
14 Ocak 2019 - 09:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 6 günde % 5 yükselen BIST 100 Endeksinde trendin korunması için 90,500 bin üzerinde kalması bekleniyor

"BIST 100 Endeksi yeni yıla başlarken 2 ve 3 Ocak'ta toplamda % 4.2 düşerken Banka Endeksi % 6.2 düşmüştü.

4 Ocak Cuma günü tepkisini verirken yeni haftada yükselişini sürdürdü. 11 Ocak Cuma günü 6.
gündür art arda yükselerek toplamda % 5.0 artış sağladı. Bu sayede BIST 100 Endeksi yılbaşından beri getiride artıya geçmiş oldu. Zaten geçmese ayıp olurdu. Zira yılbaşından beri ABD'de S&P500 ve
Almanya'da DAX Endeksi % 3.1 yükselirken MSCI Emerging Market Endeksi % 3.4 yükselmişti.

Türk borsası ise bu yükselişe deyim yerindeyse ittire ittire katılabildi. Neden böyle dedik: Borsanın büyük iki oyuncusu Herif ve ekürisi bu 6 günde 600 milyon TL net alım yaparak piyasayı yukarı taşıdı. Yani çoğu yabancı olan borsadaki yatırımcılar, bu büyük oyunculara dua etmeli. Onlar olmasa Endeks dışarıdaki yükselişe rağmen daha da aşağıda kalacaktı.

Zaten onlar sayesinde borsadaki yabancı payı % 65.5 ile son 11 ayın zirvesine ulaştı. Görünen o ki yerli yatırımcının borsayı yukarı taşıyacak parasal gücü yok!
Gerçi şu da bir gerçek: 2018 yılı Ekim sonunda 10 aylık kayıplar Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksinde % 17.1 iken dünya endeksinde % 4.0 idi. Ancak Kasım ve Aralık'ta ABD ve Avrupa düştü diğerleri onları seyretti. Hele ABD Endeksleri 3 Aralık - 24 Aralık arası % 16 civarında düşmüş ve Noel tatiline moralsiz girmişti. 2018 sonunda da Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi % 16.3 değer kaybetmişken dünya endeksindeki kayıp % 10.6'ya ulaşmıştı.

Beklenen Noel Baba rallisi, Noel tatili sonrasında geldi. ABD borsa endeksleri o günden beri % 11 yükselmiş durumda. Örneğin Netflix noele 233 USD fiyat ile girerken 11 Ocak'ta 338'e % 45 yükselmiş durumda. Gelir projeksiyonunda indirime gittiği için 3 Ocak'ta % 10 düşmesine rağmen Apple bile bu ralli süresinde 146'dan 153'e % 5 yükseldi.
Muhtemelen Trump'a, "diplomatik bir dille kürtleri koruyacağımızı söyleyin" demişler. Onun ise ayarı yok! "Türkiye Kürtleri vurmaya kalkarsa ekonomik olarak mahvedeceğiz. 32 km güvenli bölge yapın" diye twit atmış. "Yok daha neler" diyesi geliyor insanın.
Bu haftanın gündemine baktığımızda bugün Türkiye ve Avrupa'da sanayi üretimi, yarın Türkiye'de Aralık bütçesi ve Ekim işsizlik verisi, Avrupa'da MB Başkanı Draghi'nin parlamentodaki sunumu ile
İngiltere'deki Brexit oylaması, Çarşamba günü TCMB'nin yılın ilk faiz toplantısı ve akşamında FED'in Beige Book raporu, Perşembe Çin'in büyüme rakamı ve sonrasında Avrupa'da TÜFE rakamı, Cuma günü ise Merkez Bankasının Genel Kurulu öne çıkıyor.

STRATEJI

6 günde % 5 yükselen BIST 100 Endeksinde trendin korunması için 90,500 bin üzerinde kalması gerekiyor.
Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.2 civarında güne başlamasını öngörüyor."

Alnus Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)