E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te o seviyeler destek olarak takip edilebilir---

BİST'te o seviyeler destek olarak takip edilebilir

BİST'te o seviyeler destek olarak takip edilebilir
16 Ocak 2019 - 08:51 borsagundem.com

A1 Capital'e göre 92.500 ve 91.500 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir

"Yeni haftaya alıcılı başlayan ve haftanın ikinci işlem gününde petrol ve sakinleşen dolara rağmen yükselişini devam ettiren BİST100 endeksinde 93.300 direnci test edilse de geçilemedi ve kapanış 93.173 puandan gerçekleşti. Gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin detayları netlik kazanırken, Dolar/TL’de 5,44-5,46 seviyesinde sakin seyir görüldü.

ABD’de hükümet hala kapalı kalmaya devam ederken, İngiltere’de Brexit oylaması parlamentodan geçemedi ve May bugün hükümet için güven oylamasına gidiyor. İngiltere Parlamentosu, Başbakan May'in AB ile vardığı Brexit anlaşmasını 230 oy farkla (202'ye karşı 432) reddetti. Ülke tarihinde hiçbir hükümet Avam Kamarası'nda bir oylamayı böylesi bir farkla kaybetmemişti. Oylama sonucunun ardından Başbakan May, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Corbyn'e hükümeti için güvensizlik önergesi vermesini ve Avam Kamarası'nda bugün güven oylaması yapılmasını istedi. May'in restini gören Corbyn de önergeyi verdi ve şimdi gözler bu akşam TSİ 22:00’de yapılacak hükümet güven oylamasında. Hükümet güvenoyu alamazsa ve 14 gün içinde Avam Kamarası'nda güvenoyu alabilecek bir hükümet kurulamazsa, İngiltere'de erken seçime gidilecek. May'in azınlık hükümetine dışardan destek veren Kuzey İrlanda'nın hükümete güvenoyu vereceklerini söyle de oylama May için kolay geçmeyebilir. Brexit oylamasının reddedilmesinde 'Backstop' En önemli anlaşmazlık noktası.
"Backstop" bir acil durum mekanizması. Brexit sonrası AB ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakereleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Birleşik Krallık'ın parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında fiziki sınır olmamasının garanti altına alınmasını amaçlıyor. İngiltere ile AB arasında varılan anlaşma, taraflardan herhangi birinin bu sürece tek taraflı olarak son verememesini öngörüyor. Brexit’e karşı çıkanlar da bunun, Birleşik Krallık'ın tamamında gümrüklerin kontrol edilememesi anlamına geleceğini vurguluyor . En büyük korku, Kuzey İrlanda Cumhuriyeti'nin fiili olarak İrlanda Cumhuriyeti'nin parçası haline gelmesi ve Kuzey İrlanda gibi 2016'daki referandumda Brexit'e karşı çıkan İskoçya'da 2014'ten sonra yeniden bir bağımsızlık referandumu yapılması. Yani, Birleşik Krallık'ın parçalanması. BİST100 Endeksi: ABD Borsaları Trump’a rağmen Fed başkanlarının faiz konusunda sabırlı olma söylemlerine yeni faiz artışı için bir neden görmüyoruz açıklamalarını da eklemeleri ve son Fed toplantısında 6 Fed başkanının faiz artışına Hayır demesinin netleşmesinin ardından teknoloji hisseleri önderliğinde toparlanırken, Avrupa Borsaları Brexit öncesi yükselişlerle günü tamamlamıştı. Şimdi ana resim değişti. Borsa İstanbul’da ise bugün gerçekleşecek olan TCMB PPK Faiz kararını takip ediyoruz. Faizlerde bir değişim beklenmemekle birlikte karar metnindeki ifadeler önem taşıyor. Aynı ifadelere devam mı? Yoksa farklı vurgular öne çıkacak mı? 2019 yol haritası açısından bu önemli olacak. Endekste 93.800 ve 94.500 seviyeleri direnç noktaları olurken, 92.500 ve 91.500 desteklerimiz.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

Yukarı yönlü hareketini güçlendiren BİST100 Endeksinde 93.800 ve 94.500 dirençleri ön plana çıkacaktır. Kar satışları ile birlikte 92.500 ve 91.500 seviyeleri destek noktaları olarak takip edeceğiz.

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)