E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te o seviye zarar kes seviyesi olmaya devam ediyor---

BİST'te o seviye zarar kes seviyesi olmaya devam ediyor

BİST'te o seviye zarar kes seviyesi olmaya devam ediyor
15 Ocak 2019 - 08:55 borsagundem.com

BİST'te 89.300 zarar kes seviyesi olmaya devam ediyor

"Erdoğan Ve Trump Telefonda Görüştü. Dolar Sakinledi. Şimdi Gündemde Draghi ve Brexit Var

Trump’ın sosyal medyada yazdığı bir twitle yükselen siyasi tansiyon ve Dolar/TL kuru iki liderin dün gece geç saatlerde gerçekleştirdiği telefon görüşmesi ve adından Beyaz Saray’dan gelen açıklamaların ardından sakinleşti. Borsa İstanbul ise güne VİOP açılışına paralele 1.100 puana yakın eksi ile güne başlasa da kısa sürede eksilerini azalttı ve temkinli bekleyişe geçti. Günün ikinci yarısında ise bankacılık sektörü hisselerine gelen alımlarla toparlanan endeks günü 366 puanlık yükseliş ve %0.40 değer artışıyla 92.053 puandan tamamladı. Borsa İstanbul’daki yükselişte TR 2Y gösterge tahvil faizinde 7 ayın en düşük seviyesi olan %18.39 seviyesine gerilemesiyle toparlanan Bankacılık sektörü hisselerinde alımların hızlanması etkili oldu. Çin ihracat verileri global büyüyememe korkularını bir kez daha tetiklerken küresel hisse senetleri piyasalarında satıcılı görünüm devam etti.

Bugün içeride Trump/Erdoğan Telefon görüşmesine dair yansımaların yanı sıra Hazine İhaleleri ve İşsizlik Oranı verisini takip ediyoruz. Dışarıda ise ABD ÜFE ve AMB Başkanı Draghi’nin Avrupa Parlementosunda yapacağı sunum, İngiltere’de Brexit Oylaması ve Fed Başkanlarının açıklamalarını takip ediyor olacağız. Özellikle Eski Başkan Yellen’ın açıklamaları ardından ABD Enflasyon verisi doların seyri açısından önemli olabilir.

BİST100

Endekste 92.000 seviyesinden kapanış ardından sakinleşen siyasi gündem etkisiyle endekste 92.800/93.800 hareketini görebiliriz. Dolar/TL de 5.45/5.50 bandındaki hareketlerin yanı sıra Türkiye Tahvil faizlerindeki seyir de endekse yön verecek. Geri çekilmelerde 90.800 ana destek konumunu korurken 89.300 zarar kes seviyesi olmaya devam ediyor.

Manşette Neler Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak. /11.45 Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek./14.00

Trump’ın twitti ile yükselen siyasi tansiyon ve Dolar/TL Trump-Erdoğan Telefon görüşmesiyle arından sakinleşti. Beyaz Saray:

"Başkan (Trump), Suriye'nin kuzeydoğusuna dair Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ele alınmasında birlikte çalışma arzusunu dile getirdi açıklaması yaptı.

ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, "ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, büyük ölçüde genişleme potansiyeli var " ifadesini kullandı

ABD halkı hükümetin kapanmasından Trump'ı sorumlu tuttu Avrupa Borsaları Çin İhracat Verilerindeki düşüş ve büyüme kaygılarıyla satıcılı kapandı.

Amazon, Netflix Apple ve Alphabet hisselerinde görülen %1 in üzerinde düşüşler üzerine ABD borsaları satışlar arttı ve satıcılı kapanış gerçekleşti. Asya piyasları ise endişelere rağmen alıcılı kapandı.

Moody's, Euro Bölgesi'ndeki ekonomik yavaşlamanın gelecek iki sene boyunca Avrupa’daki şirketler üzerinde finansal baskı yaratmasının beklenmediğini belirtti.

Eski Fed Başkanı Yellen, kağıt üzerinde ABD'de sağlam bir makroekonomik ortam olduğuna ancak sayıların dışında bazı çatlakların ortaya çıkmaya başladığına dikkat çekti.Gelişen piyasa ETF'lerine ardı ardına 13. haftada da giriş gerçekleştirdi.Hazine bugün iki ihale düzenleyecek.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

Güne satıcılı başlangıç yaparak 90.400 seviyesine kadar gerilemesine karşılık günün ikinci yarısında bankacılık sektörü öncülüğünde gelen alımlarla 92.000 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştiren BİST100 Endeksinde olumlu havanın devamı ile birlikte önce 92.800 ve ardından 93.800 seviyelerini takip edeceğiz. Olası geri çekilmede ise 90.800 ve 89.300 destek seviyeleri olarak ön plana çıkmakta

Teknik Seviyeler Tablosu

Güne satıcılı başlangıç yaparak 90.400 seviyesine kadar gerilemesine karşılık günün ikinci yarısında bankacılık sektörü öncülüğünde gelen alımlarla 92.000 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştiren BİST100 Endeksinde olumlu havanın devamı ile birlikte önce 92.800 ve ardından 93.800 seviyelerini takip edeceğiz. Olası geri çekilmede ise 90.800 ve 89.300 destek seviyeleri olarak ön plana çıkmakta.

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)