E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış olabilir---

BİST'te negatif açılış olabilir

BİST'te negatif açılış olabilir
30 Mayıs 2018 - 09:34 borsagundem.com

BİST100 endeksinin global risk iştahındaki azalmaya bağlı olarak negatif açılmasını öngörmekteyiz

BİST100 ENDEKSİ, İTALYAN TAHVİL FAİZLERİNDEKİ YÜKSELİŞE BAĞLI OLARAK GERİLEDİ…

BİST100 endeksi, İspanya ve İtalya’daki derinleşen politik tansiyonun küresel piyasalardaki risk iştahını azaltmasının yanı sıra gerçekleşen temettü ödemelerinin etkisiyle (Ereğli D.Ç.) günü %1.33 düşüşle 105.113 puandan tamamladı.

Küresel çapta dolar endeksi güçlenmeye devam ediyor. İtalya’da hükümetin kurulamaması ve Eylül’de seçime gidilme olasılığı ile İtalya ve İspanya gibi yüksek borçluluğa sahip güney Avrupa ülkelerinin tahvil faizleri hızlı şekilde yükseldi.

Son 1 haftalık süreçte İtalyan faizleri %2.20’den %3.20’ye yükseldi. Bu paralelde, genel olarak riskli varlıklardan kaçış eğilimiyle global hisse piyasası düşerken, güvenli liman olan ABD ve Almanya tahvil faizlerinde düşüş gerçekleşti.

Moody's'in ‘Küresel Makro Görünüm 2018-2019’ raporunun Mayıs ayı güncellemesinde gelişmiş ve gelişen ekonomilerde, büyümedeki hızlanmanın yükselen borçlanma maliyetleri ve sıkı kredi koşulları ile sınırlanacağı belirtildi. Kurum, Türkiye’nin büyüme tahminini %4'ten %2.5'e düşürdü.

TSİ 15:30 ABD 1.ÇEYREK GSYİH VERİSİ BEKLENİYOR…

ABD’nin 1.çeyrekteki büyümesine ilişkin beklenti çeyreklik bazda %2.3 şeklindeyken günün diğer bir önemli verisi olan ADP tarım dışı istihdam değişikliğine yönelik beklenti Mayıs ayında 190K olması yönünde.

Sabah saatlerinde Asya piyasaları hafif negatif seyrediyor. BİST100 endeksinin global risk iştahındaki azalmaya bağlı olarak negatif açılmasını öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

DOAS…Nötr…Şirket, %49 oranında pay sahibi olduğu Tasfiye Halinde Meiller Doğuş Damper Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin tasfiye sürecinin sonlandırılarak tasfiyeden çıkıldığını açıkladı. (KAP)

EKGYO…Nötr…Şirket, sahip olduğu İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy mahallesindeki 3.639.117 m2 büyüklüğündeki arsasının %50 hissesini, 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ne satmak üzere protokol imzaladığını belirtti. Söz konusu protokol çerçevesinde Şirketin arsalar üzerinde Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile birlikte, etaplar halinde geliştireceği projelerden elde edilecek "net kazanç"ın, %50'si Emlak Konut'a, %50'si Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ne ait olmak üzere paylaşılacağını açıklandı. (KAP)

GEDİK…Nötr…Şirket, iştiraklerinden Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin 67.392.000 TL çıkarılmış sermayesinin %47,27'sine sahip olan Hakkı Gedik'in 31.858.942,40 TL nominal tutarlı dolaşımda bulunmayan paylarından 18.195.840 TL nominal tutarlı paylarının 35.000.000 TL karşılığında satın alınması kapsamında SKP’ya yaptığı başvurusunun zorunlu pay alım teklifinde bulunma şartı ile olumlu karşılandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.25% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 128.600 - 132.900 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.20% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi, kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5390 - 4.7120 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, ABD ve Kuzey Kore zirvesinin gerçekleşeceğine yönelik beklentiler ve yükselişini sürdüren dolar endeksinin etkisiyle geriledi.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.24% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,298 - 1,313 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

EURUSD paritesi, İtalya’da siyasi belirsizliklerin devam etmesi ve artan İtalyan tahvil faizleri nedeniyle gerileyişini sürdürdü.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.63% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1507 - 1.1597 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)