E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış olabilir---

BİST'te negatif açılış olabilir

BİST'te negatif açılış olabilir
21 Mayıs 2018 - 09:29 borsagundem.com

Alan Yatırım, Borsa İstanbul'da bugün yaşanacakları analiz etti

BİST100 ENDEKSİ, TL’DEKİ NEGATİF AYRIŞMAYA RAĞMEN GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

Güne hafif alıcılı başlayan BİST100 endeksi tepki alımlarıyla tırmanışını devam ettirerek günü %0.5 yükselişle 102.410 puandan tamamladı. Türk 10 yıllık tahvil faizleri %15 seviyesini görerek rekor kırdı. Geçtiğimiz haftaya %13.83 ile başlangıç yapan tahvil faizleri haftanın son işlem gününde %15.06 seviyesine yükselerek bu seviyeyi test etti. TL’deki negatif ayrışma ve CDS’lerin 281.9 seviyelerine yükselişi TL varlıklarındaki risk iştahının zayıfladığına işaret ediyor.

TCMB’nin beklenti anketinde cari yılsonu TÜFE beklentisi %11.07’ye yükseldi. Ankette, Mayıs ayı için TÜFE beklentisi %0.76’dan %0.99’a yükselirken Haziran ve Temmuz TÜFE beklentileri ise sırasıyla %0.49 ve %0.51 oldu.

Küresel piyasalarda ticaret savaşlarına ilişkin haber akışı devam ediyor. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından, Çin’in ABD’nin ticari açığının 200 milyar dolar azaltılmasına için bir çözüm sunduğuna yönelik haberlerin doğru olmadığı belirtildi. Bununla birlikte, ABD tarafında hazine bakanı, Çin ile ticaret savaşını beklemeye aldıklarını açıkladı. Konuyla ilgili Türkiye’nin de ABD’nin ilave gümrük vergisine karşı ithalatı 1.8 milyar dolar seviyesinde olan ABD menşeli ürünlere 266.5 milyon Dolar vergi uygulayacağı haberleri yazılı basında paylaşıldı.

Euro Bölgesi’nde Mart ayı cari denge ve ticaret dengesi verileri açıklandı. Euro Bölgesi’nde cari işlemler fazlası Mart ayında 35.1 milyar eurodan 32 milyar euroya geriledi. Bölge’de Mart ayındaki ticaret dengesi ise beklentiye paralel 21 milyar euro oldu.

BİST100’DE HAFİF NEGATİF BİR SEYİR BEKLENİYOR…

BİST100 endeksinin, TL’de değer kaybının sürmesi ve ABD-Çin anlaşma olasılığının yükselmesi ile birlikte bu anlaşmanın Avrupa’ya negatif etkisi nedeniyle güne hafif negatif başlamasını beklemekteyiz. Bundan sonraki süreçte, global gündemin ticari savaş anlamında benzer şekilde ABD-Almanya görüşmelerine kayacağını düşünmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Nötr…Şirketin YKB Prof. Dr. Görgün, halka arzdan elde edilen gelirin yeni teknolojilere yatırım, ARGE (%20’si), işletme sermayesinde kullanım, şirket alımları ve birleşmeleri (yerli, yabancı) şeklinde kullanılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Ek olarak, şirketin hali hazırda 7.5 milyar dolarlık siparişi bulunduğunu belirtti. (Bloomberght)

Gayrimenkul sektörü: Yurtiçinde konut satışları Nisan ayında 2017’nin aynı ayına göre %9.9 azalarak 103 bin 087 oldu. (TÜİK)

YAPRK…Nötr…Şirket, 23 Mayıs 2018’de 01.01.2017/31.12.2017 dönemine ilişkin net karından hisse başına brüt 0.038 TL nakit temettü ödeyeceğini duyurdu. (temettü getirisi: %1.75)

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.36% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 124.800 - 128.200 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Türk lirası da global seyre eşlik etti. USDTRY sabah itibariyle 4.5280 seviyesinde başlamakta olup, düne göre %0.7 yükselmiş gözüküyor.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.67% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.4970 - 4.6010 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, Çin ve ABD’nin anlaşmasıyla dolar endeksindeki yükselişin zayıflaması sonucu günü hafif alıcılı kapattı.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.26% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,289 - 1,303 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Almanya ve ABD ticari görüşmelerine başlanması olasılığıyla EURUSD sabah itibariyle düne göre % 0.2 değer kaybetmiş durumda.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.33% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1738 - 1.1824 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)