E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te kısa vadeli kar satışları olabilir---

BİST'te kısa vadeli kar satışları olabilir

BİST'te kısa vadeli kar satışları olabilir
15 Ekim 2018 - 09:17 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 97 bin 350 puanın üzerine çıkılması halinde kar satışları olabilir

Rahip Konusunu Geride Bırakan Piyasalarda İyimserlik Devam Edebilir (mi?)

Rahip davasında Rahibin serbest bırakılması ve ardından ABD ye dönmesi sürecini geride bırakan piyasalarda Hisse senetleri %1,87 değer kazanırken Dolar/TL %3,20 ve Altın %1,86 değer kaybetti. BIST100 endeksinde Cuma günü davaya kadar 93.300 / 97.200 bandında dalgalı seyir yaşanırken Cuma günü karar sonrası kapanışta gelişen borsalar %3 değer kaybederken BİST100’de değer kazanımı %2’ye yakın gerçekleşti ve endeks 96.657 puandan alıcılı kapanış gerçekleştirdi. Hafta içinde Dolar/TL karşında %3,20 yakın değer kaybı yaşarken 6,00 desteğinin kırılması ardından 5.83 seviyesine kadar geriledi ve hafta sonunu ise 5.88 seviyesinin hemen ardında satıcılı geçirdi. Rahibin serbest kalması ve ABD’ye dönmesi ardından ABD Başkanı Trump’dan konuya ilişkin olumlu açıklamaların gelmesi ardından ABD/Türkiye arasında yaşanan siyasi gerilimin ve yaptırımlara ilişkin açıklamaların takipçisi olacağız.

Hafta içi sert satış baskısı yaşanan ABD Borsaları Cuma günü alıcılı seyir ile dikkat çekerken D. Jones ve S&P500 endeksinde kayıpların geri alınması ardından yeni haftaya alıcılı seyirle başlaması bekleniyor.

Dolar/TL

Dolar/TL’de baskının azalmasıyla birlikte yaşanan kar satışları ile birlikte 5,83/5,88 bandında devam eden hareketlerde 5,83 destek olarak öne çıkarken pozitif haber akışının devamı durumunda 5,80/5,75 hareketini görmemiz mümkün. Jeopolitik risklerde yaşanması muhtemel riskler olmadığı sürece bu seviyelerde satıcılı görünüm devam edebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise 5,90/6,05 görülebilecek dirençler olarak öne çıkmakta.

BİST100

Bu hafta içeride Salı Günü Sanayi Üretimi Perşembe günü TCMB Beklenti Anketi verilerine odaklanırken dışarıda Almanya Zew ABD Kapasite Kullanımı İngiltere AB Enflasyon Verileri ile İtalya da yaşanan gerilim yakın takibimizde olacak. Endekste 3.Ç Bilanço döneminin yaklaşmasıyla birlikte hisse bazlı hareketlere odaklanacağımız bu dönemde demir çelik ve petrol kimya sektörü hisseleri ile birlikte yüksek yurtdışı borçlanma maliyetleri ardından bankacılık sektörüne ait hisselerdeki karışık seyirler endekse yön verecektir. BİST100 de 97.500/98.700 yeni hedef değerlerimiz olurken ABD’nin Türkiye yönelik yaptırım kararlarında geri adım atması durumunda oluşacak iyimserlikle yeniden 100.000 seviyesi hedef değer olarak karşımıza gelebilir.

Manşette Neler Var

Türkiye, IMF’de icra direktörü oldu.
Ülke güvenliğinde görev alan kurumlara 2019 için ayrılan ödenek bu yıla göre yüzde 21,5 artarak 102,8 milyar lira oldu.
Yurt içi yerleşikler, yılın 8 ayında yurt dışına 2,8 milyar dolarlık doğrudan yatırım yaparken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,3'lük artışa işaret etti
ABD Başkanı Donald Trump'ın "Ağır cezalar uygularız!" açıklaması Suudi Arabistan Borsası`nda 2014 yılından bu yana en büyük değer kaybına neden oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanı James Mattis'in göreve devam edip etmeyeceğiyle ilgili, "Onunla çok iyi bir ilişkimiz var ancak kendisi ayrılabilir'' dedi.
Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, "Duyumunu aldığım ve bildiğim en az 15 tane holding seviyesinde yüz milyarlarca dolar yatırım yapacak" dedi.
Yurtdışında risk iştahı yeniden pozitife dönmese de borsalardaki düşüş hareketleri yavaşladı. Bu nedenle dışarıdan ılımlı bir hava esebilir.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100 endeksinde kapanışı bir önceki zirve bölgesine yakın gerçekleştirirken 97.350 direncine de yakın gidiyoruz. 50 günlük ortalamanın yeniden üzerindeyiz ve bu da teknik anlamda yukarı hareketi destekleyecek bir ortam yaratabilir. 97.350 ise zor bir direnç bu nedenle ilk seferde kısa vadeli kar satışları görebiliriz. Ana direncimiz ise 200 günlük ortalamanın geçtiği 100.000 bölgesi olmakta.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)